Eyüp belediye başkanlığı ödüllü logo yarışması-sonuçlandı

PEA

Diline sahip çık
Kayıt
5 Ekim 2009
Mesaj
80
Tepki
19
EYÜP BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ


1. KONU
İstanbul Eyüp Belediyesi’nin kurumsal logosunun (amblem/logotype) creative, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına imkân sağlayacak şekilde tasarlanıp, oluşturulması.


2. AMAÇ
Yarışmanın amacı; İstanbul il sınırları içerisinde yer alan Eyüp’e Göktürk Beldesi’nin dahil olmasıyla Eyüp sınırları genişlemiş, nüfus artmış, demografik yapı değişmiş sosyal, siyasi iktisadi durum da farklılaşmıştır. Bu kapsamda, Eyüp Belediyesi’nin kurumsal kimlik çalışmalarının oluşturulması ve logosunun tasarlanması amaçlanmıştır.


3. YARIŞMA KOŞULLARI
A. Yaş sınırının bulunmadığı yarışma, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derece yakınları dışındaki tüm profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır.


B. Her katılımcı en fazla beş adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.


C. Tüm çalışmalar “Eyüp Belediyesi” ibaresiyle birlikte değerlendirilmelidir.

Ancak, amblem ile “Eyüp Belediyesi” ünvanı tek başına veya birlikte kullanıma uygun tasarlanmalıdır.


D. Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, logonun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal, (broşür, gazete, dergi vb.) için dört renkli baskı tekniğine (ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması da göz önüne alınmalıdır.

Eserler, A3 çıkış üzerinde, standart logo sunumu şeklinde (büyük, alt bölümde küçük uygulamaları - renkli ve siyah/beyaz yan yana) hazırlanıp, fotoblok ve benzeri hafif board üzerine sıvanmış olarak teslim edilecektir.

Ayrıca Adobe Illustrator, FreeHand ya da İnDesing programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak her bir çalışma vektörel ve JPEG versiyonlarıyla birlikte CD ortamında da sunulacaktır.

CD ile birlikte tasarımcı; yarattığı eserde kullanılan unsurların anlamını, yarım A4 sayfasını geçmeyecek bir yazıyla açıklayacaktır.


E. Her esere yarışmacı tarafından altı rakamdan ya da harften oluşan bir rumuz verilecektir.

Rumuz; paket üzerine, CD’nin üzerine ve çıkışın arkasına yazılacaktır. Yarışmacı her eser için ayrı ve kapalı bir kimlik zarfı düzenleyecektir. Kapalı kimlik zarfının üzerinde, katılımcının eseri için kullandığı “RUMUZ” ile “Eyüp Belediyesi LOGO YARIŞMASI” ibaresi bulunacaktır.

Bu zarf üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir işaret ve yazı bulunmayacaktır. Kimlik zarfının içinde eserin rumuzu, katılımcının adı, soyadı, doğum yeri ve yılı, kısa özgeçmişi ve iletişim bilgilerini (adres, telefon ve e-posta) içeren bir katılımcı formu konulacaktır. Eserler ve diğer evrak, siyah PVC resim çantalarında teslim edilecek, bu çanta üzerinde katılımcı rumuzunun yer alacağı sağlam bir etiket bulundurulacaktır.(Büyük, orta ve küçük boylarda, büyükten küçüğe doğru üç sıra halinde; renkli ve siyah-beyaz örnekleri ile)söz konusu çanta teslim alanlar tarafından kırmızı mumla mühürlenecek ve tesellüm zaptı ile belgeledirilecektr.


F. Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eşzamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılar bakımından hiçbir manada talep hakkı doğurmaz.


G. Eserlerin Eyüp Belediyesi’nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.


H. Yarışmada kurumsal temsile uygun görülüp seçilen tasarımların tüm hakları Eyüp Belediyesi’ne devredilmiş sayılır. Tasarım sahibi, kullanılacak olan amblem ve logoda hiç bir şekilde isim ve hak talebinde bulunamaz. Diğer tasarımlar, sonuçların duyurulmasından sonra 30 gün içerisinde aynı adresten geri alınabilir. Bu süre içerisinde alınmayan çalışmalardan Eyüp Belediyesi sorumlu olmayacaktır.


İ. Ön eleme sonrasında değerlendirmeye layık görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları seçici kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul bu eserlerin sahiplerinden eserlerin üzerinde değişiklik yapılmasını isteyebilir. Bunun için ayrıca Eyüp Belediyesi tarafından bir ödeme yapılmaz.


J. Eserler Seçici Kurul tarafından “orijinallik” “yaratıcılık”, “özgünlük”, “uygulamadaki başarı” ve“markaya kattığı değer” kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.


K. Yarışma sonunda seçilen eser Eyüp Belediyesi Logosu olarak belirlenmek ve son kademe değerlendirmeye esas (10 aday, katılımcı) diğer eserlerle birlikte basılı ve görsel ortamlarda kamuoyuna sunulacaktır. Bundan dolayı eser sahiplerine ayrıca bir telif ödenmeyecektir.


L. Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş

sayılırlar...


M. Yarışmaya katılan eserler ön elemeye tabi tutulacaklar ve on eser asıl değerlendirme için aday olarak tesbit edilecektir.


4. TELİF HAKLARI

Katılımcı, seçilen eserinin Eyüp Belediyesi tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Eyüp Belediyesi’ne tam lisans verdiğini kabul eder.

Bu şekilde kullanılan eser için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Katılımcı; Eyüp Belediyesi’nin ödül alan eseri, Eyüp Belediyesi Logosu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili, rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.


5. ESERLERİN TESLİMİ

Eserler, elden, posta veya kargo yoluyla en son 20 Nisan 2010 günü saat 17.00’a kadar;

Eyüp Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Feshane Cad. No:23 Eyüp/İstanbul adresine teslim edilmiş veya ulaştırılmış olacaktır.

Belirlenen tarih ve saatten sonra getirilen/gelen eserler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.


6. YARIŞMA TAKVİMİ

Son Teslim Tarihi: 20 Nisan 2010

Jüri Ön elemeler: 30 Nisan 2010

Aday Eserlerin

Değerlendirilmesi 10 Mayıs 2010

Sonuçların Açıklanması: 18Mayıs 2010

Ödül Töreni: 21 Mayıs 2010


Sonuçlar, belirtilen tarihten itibaren kamuoyuna basın ve Eyüp Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


Telif ödemeleri, hak sahiplerine Eyüp Belediyesi’nin hazırladığı 1. Uluslar arası Eyüpsultan Günlerinde düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecektir.


7. ÖDÜL

Kazanan Eser : 10.000 USD

Diğer 9 eser sahibine emeği karşılığı 1.000 USD


8. SEÇİCİ KURUL

Seçici kurul aşağıda yer alan isimlerden teşkil edilmiştir.

Kurul ilk toplantısında çalışma esaslarını ve toplantı takvimini belirleyecektir.

Eyüp Belediyesi, değerlendirme toplantısına katılamayan seçici kurul üyesi yerine bir başka üye belirleme ve sonucu açıklayacağı günü değiştirme hakkına sahiptir.

Seçici kurul ön eleme sonrasında belirlediği on aday eserin değerlendirmesini nihai sonuca kadar gerekli sayıda toplantılarla sürdürecektir.


Ahmet Kot-Grafik Sanatçısı,2010 Ajansı Edebiyat Yönetmeni

B.Sıddık Soysal-Sanatçı

Güray Ertok-Mimar, Eyüp Belediyesi Bşk.Yrd.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu-Grafik Sanatçısı, Yrd. Doç. Dr. Yeditepe Üniversitesi

Serhan Ada-Yrd. Doç.Dr. Bilgi Üniversitesi

Turgut Erentürk-Grafikerler Meslek Kuruluşu, Bşk. Yrd.

Yeşim Demir-Grafikerler Meslek Kuruluşu Başkanı, M.S.G.Ü. Öğ. Gör.


EYÜP BELEDİYESİ

KURUMSAL LOGO

(AMBLEM/LOGOTYPE) YARIŞMASI KATILIM FORMU

RUMUZ:

ADI SOYADI:

T.C. KİMLİK NOSU:

DOĞUM TARİHİ ve YERİ (Gün/Ay/Yıl):

YAZIŞMA ADRESİ:

TELEFON, FAKS, E-POSTA:

KISA ÖZGEÇMİŞ:


Yarışma Şartnamesi’ndeki bütün koşulları okudum ve bütün koşulları kabul etmekle birlikte Eyüp Belediyesi’ne süresiz olarak kullanım hakkını verdiğimi peşinen kabul ederim. Logo, kendi tasarımım olup daha önce hiçbir yarışmada yer almamış ve sergilenmemiştir. Buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiğim eserimin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, dijital iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Eyüp Belediyesi’ne tam lisans verdiğimi kabul ederim. Eyüp Belediyesi tarafından kullanılan eserim için verdiğim lisansı kesinlikle geri almayacağımı ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğimi veya bu lisans için bana verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağımı gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim. Eserimin ödül alması durumunda eserin Eyüp Belediyesi Logosu olarak Eyüp Belediyesi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim.

…./…/2009 İMZA


NOT: Sadece bu formu koyacağınız zarfın üzerine “EYÜP BELEDİYESİ KURUMSAL LOGO YARIŞMASI” ve altı rakamdan oluşturacağınız “RUMUZ” dışında kesinlikle hiçbir şey yazılmayacaktır.


Yarışma Şartnamesi’ndeki bütün koşulları okudum ve bütün koşulları kabul etmekle birlikte Eyüp Belediyesi’ne süresiz olarak kullanım hakkını verdiğimi peşinen kabul ederim. Logo, kendi tasarımım olup daha önce hiçbir yarışmada yer almamış ve sergilenmemiştir. Buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiğim eserimin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, dijital iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Eyüp Belediyesi’ne tam lisans verdiğimi kabul ederim. Eyüp Belediyesi tarafından kullanılan eserim için verdiğim lisansı kesinlikle geri almayacağımı ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğimi veya bu lisans için bana verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağımı gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim. Eserimin ödül alması durumunda eserin Eyüp Belediyesi Logosu olarak Eyüp Belediyesi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim.

…./…/2009 İMZA


NOT: Sadece bu formu koyacağınız zarfın üzerine “EYÜP BELEDİYESİ KURUMSAL LOGO YARIŞMASI” ve altı rakamdan oluşturacağınız “RUMUZ” dışında kesinlikle hiçbir şey yazılmayacaktır.


EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖDÜLLÜ LOGO YARIŞMASI AÇMIŞTIR.

MÜRAACATLAR 20 nisan 2010 TARİHİNE KADAR DEVAM

EDECEKTİR. AYRINTILI BİLGİ VE YARIŞMA ŞARTNAMESİ

www.eyup.bel.tr’den EDİNİLEBİLİR.

YARIŞMADA KAZANAN ESERE 10.000 DOLAR ÖDÜL KONULMUŞTUR
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Güzel paylaşım.Teşekkürler.
Fakat kullanılacak programlar arasında Corel Draw yok. Enteresan...
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Erkan_Nehir

@MissTracy

Vektörel çalışabilen bir sürü program var.. örneğin INKSCAPE.. bu program ile de çalışıp logo yapılabilir.. Her program adı tek tek yazılamıyacağına göre çalışmanın vektör hali sunulacak denildiğinde anlaşılmış olması lazım..
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@kardelencopy

Yukarıda açıklama yapmıştım.. Çalışmanızı mutlaka vektörel olarak çalışmanız lazım.. Şartnamede ''programlardan biriyle'' diyor.. örnek veriyor.. Yoksa vektör çıktı alabileceğimiz onlarca program var.. Hangisi ile çalışıyorsanız o programın vektör biçimi ile kayıt edersiniz.. Kolay gelsin.:)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
EYÜP BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI SONUÇLARI



10 Mayıs 2010 toplanan jüri yaptığı değerlendirmeler neticesinde ilk 9’a giren eserleri belirlemiştir.Aşağıda isimleri ve rumuzları yazılı olan sanatçılar Eyüp Belediyesi Logo Yarışmasında dereceye giren eserlerin sahipleridir. Jüri, Başkanlık ve Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun müşterek aldığı karara göre; 18 Mayıs’ta isimlerin ilân edilmesine, (bugün) 21 Mayıs’ta isim ve eserlerin kamuoyuna duyurulmasına ve ödüllerin takdimine, yarışmaya gönderilen evrak çantalarının Anadolu’da grafik eğitimi alan liselere bağışlanmasına, konuyla ilgili bilgilendirmelerin Belediye ve Grafik Meslek Kuruluşu sitesi üzerinden duyurulmasına ayrıca karar verilmiştir.
Buna göre;
Birincilik Ödülü:
[FONT=&quot]RUMUZ İSİM
185185 İbrahim Halil KARAER

Sekiz başarı ödülü:
RUMUZ İSİM
152828-1 Mehmet KARAER
366969 Tülay SAYER
366971 Tülay SAYER
504392-1 Deniz DALMAN
121977 Cüneyt ÖZALP
129186 Mehmet Cem ÖZDEN
211986 Mehmet Cem ÖZDEN
021946 Ömer Bahir KABİL


YARIŞMA JÜRİSİ
Güray ERTOK- Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı
Yeşim DEMİR- Grafikerler Meslek Kur.Bşk. ve M.S.G.Ü. Öğrt. Gör.
Turgut ERENTÜRK- Grafikerler Meslek Kur.Bşk. Yrd.
Yrd. Doç. Dr. Serhan ADA- Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi
Yrd. Doç.Dr. Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU- Yeditepe Üniversitesi
Ahmet KOT- 2010 Ajansı Edebiyat Yönetmeni
Bekir Sıddık SOYSAL- Grafik Sanatçısı


Bilgi ;EYÜP BELEDİYESİ resmi sitesinden alınmıştır.
[/FONT]
 
Yukarı Alt