Eyüp belediye başkanlığı ödüllü logo yarışması-sonuçlandı

Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Birinci olanı kutlamak lazım ama burda Eyüp'ün maddi manevi ağırlığı ile ilgili ne anlatmak istemiş merak ettim. Bu logonun bir açıklaması olmalı. Ben herhangi bir yerde görsem Eyüp aklıma gelmez benim.

Ayrıca mansiyon ödülü alan kişi de birincinin akrabası!..

Ayrıca ne kadar orjinal bir logo tartışılır? Nasıl mı?




http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=ownetemuyut&thumb=4

linki inceleyin...
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Süleyman Bey O kadar Benzerlikte Olsun :))))))
ben konuya ilk dafa baktım bu arada !
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Seçilen logo çoğu forumda, yanındaki logo ile karşılaştırılmış ama, bu yarışmaya katılan birisi olarak, iki logo arasında çok fazla bir bağlantı yok gibi diye düşünüyorum.
Seçilen logo güzel görünüyor da, sizin de dediğiniz gibi ne kadar Eyüp ile ilgili? Acaba arabi harflerle eyüp yazılmak istenmiş.. ?

Birinci seçilen eser ile mansiyon alan kişilerin soyadaları aynı... Ayrıca bir kişi iki mansiyon almış.. Olur böyle şeyler gibi görünüyor ama, 1000 ler düzeyinde çalışma katılmış deniyordu. Çok profesyonel katılımlar olduğunu öğrenmiştim. Derecelendirme yapılırken, bu kadar katılımın içinde aynı kişinin iki çalışması hangi olasılıkla ilk ona girer biraz kuşkulanıyor insan.
Ayrıca şartnameye uymadığı halde mansiyon almış eser olduğu söyleniyor. Mansiyon alan çalışmalardan birisinde Eyüp Belediyesi ibaresi yokmuş.. Oysa şartnamede bu kurallardan birisiydi..

Birinciyi kutlamak ve seçilen logonun Eyüp Belediyesi'ne hayırlı olmasını dilemekten başka yapacak bir şey yok..
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@Ahmet ALTUN

Ahmet Bey
Bazı Şeyleri Hepimiz Biliyoruz Ama......... Neyse :rolleyes:
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Sedat Gül

Evet.. neyse.. ;)

Hayırlı uğurlu olsun Eyüp belediyesin'e..
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Sedat Bey; ben de onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Tabii ki logolarda benzerlik olabilir ama buradaki mesele farklı. Binlerce çalışma içerisinden nasıl olur da bir kişinin iki çalışması beğenilir!..
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Bu yarışmaların birincisi baştan belli olduğu için, sorun yok :) genel olarak başkanın reklamcısı veya tasarımcısı bir şekilde birinci olarak ipi göğüsler fakat bu kadarına hiç şahitlik etmemiştim, bu sefer duble bir sonuç söz konusu :)
 

ekinoks76

Üye
Kayıt
5 Kasım 2009
Mesaj
318
Tepki
4
@danisman

Tamamen size katılıyorum bu acı gerçeği geçte olsa öğrendim butür yarışmaların birincileri baştan hep bellidir oyüzden sağlığımı hiçe sayarak sabahlara kadar yaptığım çalışmalara emeğe ve boşa harcanan zamana acıyorum. Ben bu yarışmaya katılmadım yanlış anlaşılmasın katıldıklarımdan bahsediyorum. Bu teziniz (Bu yarışmaların birincisi baştan belli olduğu için, sorun yok ) çok yerinde isabetli bir görüş :) saygılar; bu arada siteden uzak kaldım sağlık problemleri yüzünden epeydir görüşlerimi yazmamıştım çekiceğiniz var benden:))
hımm birşey daha ekliyeyim tamamen samimi fikrim logoyu beyenmedim eyüp semtini çok severim huzur verir bana arada giderim ama bu eyüp belediyesine pek uymamış nacizane fikrim
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Geçmiş olsun sevgili Ekinoks, tekrar sağlığına kavuşmuş olmana sevindim...
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
Diğer çalışmaları merak etmiyorum desem yalan olur...

Logodan ben bişi anlamadım.. Yarıdmcı olurmusunuz ne anlatılmak istendiğini gerçekten anlayamadım.. aklıma bişiler var ama ne alaka diyorum..
 
Yukarı Alt