Hümeyra Can Logo

sukru.k

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2013
Mesaj
74
Tepki
1
çok güzel olmuş benim fikrimce süper
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
Aslı Hanım'ın dediği gibi hikayesi ile değerlendirildiğinde güzel. "Terzi kendi söküğünü dikemez" durumu bizimkisi. Bende kendi web sitemi yaklaşık 7 ay üşendikten ve 3-4 hazır site sistemi denedikten sonra 15 dakikada biçimlendirdim, tasarladım ve bitti. Yaklaşık 1 senedir ara ara kendime logo çalışıyorum fakat en sonunda pes ettim. Fikrimi sorarsanız "Hümeyra Can" şeklinde bir yazı ya da logo yapabilirdiniz. Buna ekstradan kanat katmayabilirdiniz. İsimlerimiz firma isimleri gibi değil ve değiştiremiyoruz da. İnsanların sizi, çalışmalarınıza hayran kalarak, adınızı dillerinde dolandırarak marka yapması bence daha doğru. Yani kısacası kanat olmasaymış olurmuş fakat tekrar söylediğim gibi sizin içinize sinen, sizi temsil eden ve sizin yazdığınız hikayeyle örtüşen logo önemlidir. Ben sadece müşterilerin çoğu hikayeyi anlamaz, aksine anlatır demek istiyorum. Anlatır derken, hikaye anlatır, uyutur, bıktırır tasarımcıyı anlamında.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@Emre Şerim

Tekrar merhaba Emre Bey,

siz yorum yaplı, bende yoruma cevap vereli, o an yorumunuzun cevapsız kalmaması adına incelikte bulunmak istedim. daha müsait şu anımda cevap vermek gerekirse ki gerekli şahsımca;

Beni her anlamda temsil edenin ne olduğunu düşünürken, yoldaki izleri takiben karşıma çıkan en doğru iz bu oldu. Tasarımı çok sevenler bilir, bi zaman sonra siz tasarımı değil tasarım sizi yönlendirir. Hele ki söz konusu kendi logonuzsa (:)

tekrar teşekkür ederim.
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
Ben teşekkür ederim yorumunuz için. O halde bir gün tasarımın beni de yönlendirip kendi logomu bana yaptırabilmesini dileyelim :)
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Can soyadı olan bir hocam be bir arkadaşım var ve adı can olan bir arkadaşım ve bir hocam daha var. :p İnanır mısın can ismine olan antipatim den ötürü geldim. Aklıma isis geldi logoyu görünce direk nedense. :p Sunuş şeklin hoş olmuş denebilir belki bir nebze, yazın da bir enteresan. Ama sıcak renk anlayışını tekrar gözden geçirmelisin bence. Tasarımda her şey istediğin gibi olmaz, hayal gücü ile sınırlı olsa da kuralları vardır yani. Logo daki o parçalanmış efekti mı desem eskimiş efekti mi desem tam olarak amaçlarını algılayamadığım o deliklere yol açan şeyin amacı nedir? Gerekli mi sence o kadar. Yorum yapacak pek faz la şey de yok benim alanımı ilgilendiren kısımlar da sorun yok. :D Belki mock up konusunda biraz daha çalışsan fena olmaz dicem ama az gelecek o yüzden profesyonel mock up lara bak böyle yapılmıyor genelde diyorum ve bitiriyorum.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@CemilAL

1. merhabalaşmanız dahi olmayan birine dil çıkaramazsınız, haddinizi bilin!

2. yazıyı daha dikkatli okuyun, acele etmeyin :)

3. profesyonel eleştiride bulunmuş arkadaşlarımızın eleştirilerini okuyup öyle eleştiri yapmaya kalkın :)

Teşekkürler...
 

Cemil AL

Üye
Kayıt
10 Ocak 2014
Mesaj
2
Tepki
1
@Hümeyra Can

1. Ben herkese dil çıkarırım alışkanlık naparsın :p yüzsüz biriyimdir de aynı zamanda, kader işte cins cins insan var. " :p "

2.Yazıyı zaten okudum, benim uzmanlık alanım edebiyat değil kusura bakma, o yüzden de eleştiri yapamadım ona. :(

3. Benim eleştirilerimde profesyoneldir inanın, gerçek eleştirileri aldığınız zaman alınmanın anlamı yok. Konuyu idrak etmek lazım bir. Benin senle bir samimiyetim yok, umrumda da değil, benim işim tasarım a bakmak, eleştiri tarzım bu. Alınırsan sen alıngansın. ;)

Rica ederim üç nokta

Profesyonellik mi istiyorsun alırsın elbet merak etme ama o kadar yüklenmek istemiyorum yani, ve hak etmek de lazım önce değil mi? Sevgili merhabalaşmamız bile olmayan insan. :D:D:D Ama iyi güldüm teşekkür ederim. :D:D

Neyse gelim asıl konuya. Böyle bir sunuş tarzı ile sen bırak yaptığın logoyu müşteriye beğendirmeyi kendini dinletemezsin bile. Grafikerler insanların gözünde nasıl görünür önce bir onu araştır. Sen adama gidiceksin "bence siyahtan sıcak bir renk yok" diyeceksin, adam da sana dönecek, hıı tamam o zaman biz seni ararız diyecek. Profesyonellik istiyorsan öyle sun madem. " :p " Kanat olmasının amacı ne, kendini melek olarak felan mı görüyorsun yada yine sanatsal olarak "bir kuş kadar özgürüm çünkü" tarzı bir açıklama mı var da göremedim? Uçmak la ne alaka senin logonun, uçmanın neresi sıra dışı, penguen ve tavuk dışında her kuş uçuyor. Madem profeysonellik istiyorsun "kontekst" nedir onu öğren. Herkes yaptıklarını beğenmek zorunda değil, seni kırmak istemeyen, veya tasarımdan anlamayan insanlar gelip ay çok hoş olmuş der tabi. Madem profesyonellik istiyorsun her tür eleştiriye açık ol. Her yaptığını beğenmek zorunda mı insanlar. ? :p
 
Yukarı Alt