İçinizdeki İzlandalı size selam gönderdi!

Stefan Y.

Üye
Kayıt
12 Aralık 2011
Mesaj
93
Tepki
2
Halló :)
Benim adım Stefán, 17 yaşındayım, ruhum Reykjavík'te yaşıyor, ben ise İstanbul'dayım.
Maalesef sözlük soyadımda problem yapmış :( Düzeltmem mümkün mü?
Neyse.
Benim gelecekteki en büyük isteğim grafiker olmak, ve sizlerle bu yolda daha hızlı ilerleyeceğime inanıyorum.
Kendinize iyi bakın, sizi seviyorum :)
Kvedja! :D
(bak yine çıkmadı. :( )

(Düzenleme için teşekkürler ^^ ~içinizdekiizlandalı)
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
aleykümselam....
hoşgeldin :)
umarım herşey eğlenceli ve güzel olur senin için
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Stefan Y.

Bir de herkesin anlayacağı dilde mesajlar yazsanız nasıl olur acaba????
:)
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Stefan söz verdi, yakında bize İzlanda'ca öğretecekmiş. Hatta bu hafta sonu İzlanda'da balık bile yiyecekmişiz.
Değil mi Stefan?

"Ben sadece eve geri dönmek istiyorum!" diyor kendisi.

T.Ö.
 

Stefan Y.

Üye
Kayıt
12 Aralık 2011
Mesaj
93
Tepki
2
@Erkan Nehir

"Teşekkür ederim"in İzlandacası sadece :p

@Tuncer Özkan

Sizin için randalin yapmayı da öğreneceğim :D
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Stefan, İzlandaca Sözlüğü favorilerim arasına koyacağım. Ama bendeki izlandaca sözlük çuvalladı.
Sahi, Randarin ne demek?
 

Stefan Y.

Üye
Kayıt
12 Aralık 2011
Mesaj
93
Tepki
2
@Tuncer Özkan

Randalin, böğürtlenli bir İzlanda tatlısı. :)

250 gram şeker
500 gram tereyağı
750 gram un
Dört adet yumurta
Bir kavanoz böğürtlen reçeli
100 gram tuzsuz krem peynir
Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak)

Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mutfak tezgahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun.

Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün. Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin. Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin.

Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar.
 
Yukarı Alt