İlk takvim çalışmam...

Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Öncelikle bu ne tür bir takvim? (masa, piramid, duvar vs.) İkincisi takvim ve görselden çok çerçeve ön planda ayrıca renklerin kullanımı biraz daha düşünülmeli. Eğer masa takvimi ise görseli sola ama tam olarak veya önemli bir kısmını kadraja alarak koyarak takvimide sağa okunur bir şekilde koyabilirsiniz. Zemin olarak beyaz çoğu zaman işi prestijli kılar. İlla zeminli istiyorsanız arkadaşlar belirtmiş net renkler vererek dişi yazı deneyebilirsiniz. Benim tarzım başka çok farklı işler yapmalıyım gibi düşünen arkadaşlar zamanla belli kalıplara geri dönmektedirler. Çünkü bazı ortak beğeniler vardır onlardan faydalanmak gerekir. Son olarak bir iş yapmadan önce profesyonelce yapılmış işlere göz atıp yapmak istediğiniz şekli kağıt üzerinde önce şekillendirip sonra çalışmaya geçerseniz daha güzel işler çıkabilir. Yani 3 günlük zaman alacak bir iş için 2 gün düşünüp 1 günü de uygulamaya ayırmak gerekir. Unutmayalım uygulama en kolay olan kısımdır işi önemli kılan düşüncedir.
Kolay gelsin...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@htc_gny

Bu pek yakışır bir durum olmamış, açıkçası son yorumu (ç)alıntı bir tasarım ile takvim çalışmam diye ekleyen arkadaşımıza yada muhattabı olarak size bırakıyorum, hiç hoş bir davranış değil :(
 

htc_gny

-_-
Kayıt
4 Kasım 2011
Mesaj
297
Tepki
6
@Yaşar KARADENİZ
Kesinlikle hoş değil... :( Emek veriyorsunuz, çabalıyorsunuz fakat sonuç ortada... :(
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Yaşar Bey konuya şöyle bir açıklık getirmek istiyorum..
Sevgili htc_gny'ın çalışmasını hepimiz çok beğenmiştik..Bunu kendisine de belirttim..Melisa isimli üyemizin; ilk takvim çalışmam şeklinde bir ibaresi var..Dikkat ettiz mi?
Burada çalışmalarımızı paylaşırken tek endişemiz beğenilmek olmamalı..Beğeniliyorsa esinlenilebilir gibi bir esnekliğe de sahip olmalıyız..Benzerlikler olabilir..Ancak birebir kopyası değil..Bu da kendini geliştirmek üzere çalışan biri için son derece olumlu bir hareket..Hevesleri kırmak yerine, neden daha olumlu bakmıyoruz bu konuya..
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Funda'ya katılıyorum ayrıca bu konuya açıklık getirildiğini biliyorum. Daha da uzatmanın gereği olmadığını düşünüyorum.
 

htc_gny

-_-
Kayıt
4 Kasım 2011
Mesaj
297
Tepki
6
@Özgül
Evet Özgül Hanım açıklık getirildi. İnsanın hevesi kırılıyor. Umarım bir daha bu tarz tatsız olaylar yaşanmaz. İlginize teşekkürler.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Hatice Hanım merhaba, bahsettiğiniz çalışmanın kullanılması o kadar da kötü bir şey olmasa gerek, haksız mıyım? Üstelik, bu işe yeni başladığını belirten birisi, sizden ders niteliğinde bir paylaşım almış ve yararlanmış, bu kötü bir durum mudur? Ben yerinizde olsam mutlu olurdum...

Bu meslekte ilerlemek, bir yerlere gelmek istiyorsanız ve çalışmanızı paylaşıma açmışsanız, buna alınmak yerine, mutlu olmalısını bilmelisiniz.

Bu güne kadar, meslek hayatımda paylaştıklarımızı birilerinin uygulamasından hiç rahatsızlık duymadım, şahsi görüşüm bu yöndedir. Kaldı ki, girdiğimiz yarışmalarda, gönderdiğimiz çalışmalar resmen gasp edilip, başkalarının eseri olarak dereceler bile kazanmış, buna bile gülümseyip geçtik.

Nedeni basittir, o çalışmanın altında kimin adı yazarsa yazsın, hiç mühim değil, o bana aittir ve ben bunu biliyor muyum, biliyorum, başkaları bilse de olur, bilmese de!

Dip Not: Sonuç itibariyle ticari bir kazanç söz konusu değildir ve ders niteliğinde kullanılmış bir çalışmadır, mutlu olunuz lütfen...
 
Yukarı Alt