İlk takvim çalışmam...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Melisa Hanım ilk çalışması olduğunu belirtmiş. Bu foruma üye olan her üye, deneyimli üyeleri takip eder. Daha önce yapılmış çalışmaları inceler. Ve bunlara benzer çalışmalar yapmaya gayret ederek bir yerden başlar. Bu duruma çalıntı demek yanlış olur. Aksine çalışmayı ilk yükleyen kişinin bundan gurur duyması lazım. Burada hepimizin amacı paylaşım. Ve paylaşırken birşeyler öğretebilmek. Ben bir "domates çizimi" videosu yüklediğim zaman, bir üyenin aynı yöntemi kullanarak bir domates çizmesi ve bunu siteye yüklemesi beni onure eder. Ve etti de.
Hoş, bir logo çalışması olur. Bir firmaya özel yapılır. Ve başka bir üye bunu ben yaptım diye çok aşırı benzer bir logoyu sunar. O ayrı bir konu. Fakat bu durum yeni bir üyemizin, deneyimli üyelerimizden esinlenmesidir ve gurur verici olmalıdır. Olaya bu açıdan bakmanızı rica ederim. Ve yapıcı yorumlarınızla yeni üyelerimizin hevesini kırmadan onları desteklemek lazım.
Ayrıca çalışmadaki fotoğrafta, dağ eteklerinde, kıyıda ve çatıda kar mevcut. Kışı daha iyi ne çağrıştırabilir ki?
Bence amaca uygun bir görsel.
"En bilge forum"a yakışır bir şekilde, sağ duyulu yaklaşalım konulara. :)
Herkese iyi forumlar dilerim.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Erkan Nehir
Erkan bey, ben konuyu ne kişileştirmek ne de uzatmak istemiyorum ve (konuyla ilgili bir işlem yapılmasını istedim konunun uzamaması için (siz görebiliyorsunuz ne olduğunu), ki işlem gerçekleştirildi) ama bilakis mesajlar bana atfen yazılıyor ve soru yöneltiliyor cevap vermek zorunda kalıyorum.

- Üyelerin hevesini kırmak niyetinde olsam, bu niyetle yaklaşmış olsam, burada bulunup yardımcı olmaya çalışmam.
- Fotoğraftaki resim bir/birçok kişiye kışı çağrıştırıyor olabilir, amaca uygun olduğu düşünülebilir, ama bana uygun gelmedi, kışı çağrıştırmadı, daha amacına uygun görsel kullanılabilirdi, bunu ifade etmek istedim, bu konuda hemfikir olmak zorunda değilim (herkesin bakış açısı farklıdır) bununla ilgili kişiye mesajımla sordum ve yanıtını aldım. Neden bu mesaja geri dönüldü, anlamış değilim.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Yaşar KARADENİZ

Gereken açıklamalar ve değerlendirmeler yapıldı. Herkes fikrini ifade etmekte serbestse her fikire farklı bir fikirle cevap vermek de serbesttir değil mi?
Sadece konu hakkında yani yapılan çalışmanın teknik unsurları hakkında yorum yapılırsa konu uzamaz merak etmeyiniz. Konu bir takvim çalışmasıdır.
Bu çalışma hakkında teknik görüş ve önerilere açık bir konudur. Bu konuya yoğunlaşalım.
Saygılar.
 

MelisA*

Üye
Kayıt
28 Aralık 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Öncelikle cevaplarım da geciktiğim için üzgünüm...
Çalışmanıza şimdi baktım ve herhangi bir alıntı veya çalıntı yapmadığımı söylemek istiyorum.
Süleyman Köklü isimli üye arkadaşımızın da dediği gibi ben bu tasarım için 3-4 gündür bilgisayar başından kalkmıyorum ve okulda önce taslak hazırlamayı öğretiyorlar bize. Ayrıca yalnız size gönderdiğimi değil bir çok tasarım yaptım takvim konusunda ama içlerinde hocalarımın da beğendiği buydu sizlerinde beğenilerini ya da kötü yönlerini almak istemiştim. Fakat yinede bu yüzden bir kusurum olduysa özürümüde dilemesini bilirim.
Kısacası htc_gny isimli üye arkadaşım keşke bu şekilde dile getirmeseydin. Ben sizin takviminizle benzer yön olarak yalnızca sayfayı ikiye ayırmayı gördüm. Ve de tasarım bu herkes hemfikir olur veya olamaz. Sınıfta bile bazen oluyor aklımıza gelenler başkalarınında aklına geliyor...
Yinede bu duruma düşmekten dolayı üzgünüm.
Çalışmama saygı gösteren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

@Gunay Yunus

Çok teşekkür ederim. Bizzat gidip fotoğraf çekmediğimiz sürece bu durum böyle oluyor. Elimden geleni yapmıştım.
İlginiz için sağolun.

@Süleyman Köklü

Bu duvar türünde bir takvim. Dedikleriniz çok doğru, bu konuda ilerleyeceğimden eminim.
Son dediğinizde fazlasıyla haklısınız. Bizde zaten önce kağıt üstünde tasarım yapıyoruz ve ardından bilgisayarda uygulamaya geçiyoruz. Uygulama en kolayıdır tasarım ve hayal gücü ise çok zor ve önemlidir.
Sizlere çok teşekkür ederim.

@Funda Arıcı

Anlayışınız için teşekkür ederim. Açıkladığım üzere alıntı ya da çalıntı değil. Kendi tasarımım.. Ama elbette bizlerde tasarımları araştırıp fikir ediniyoruz. Birebir aynısını yapmak bana yakışmaz. Böyle birşey olduğu için çok üzgünüm.

@Özgül

Teşekkür ederim...

@Erkan Nehir

İlginiz için teşekkür ederim. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum ve hevesim de kırıldı. Fotoğraf konusunda ben elimden geldiği sürece ve şekilde anlatmak istedim. Amacım doğrultusunda ilerlediğimi düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler.

@Yaşar KARADENİZ

Fikirlerinize saygı duyuyorum. Her konuda açıklamamı yaptığımı düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Sevgili Melisa

Hevesinizin kırılmış olmasına ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Hayatınız boyunca buna benzer yorumlarla çok sık karşı karşıya geleceksiniz..Bunlar sizi yıdırmamalı, bilakis her söylenenden bir tecrübe edinmelisiniz.
İleride çok başarılı işlere imza atacağınızdan hiç şüphem yok. Sizinde belirttiğiniz gibi amacanız doğrultusunda ilerliyorsunuz..

Bundan sonraki çalışmalarınızı merak içinde bekliyor olacağım..

sevgilerimle...:)
 

MelisA*

Üye
Kayıt
28 Aralık 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@Funda Arıcı

Bana inanın bu güzel dilekleriniz beni kendime getirdi :) Çok ama çok teşekkür ederim. Bunlar hoş şeyler değil ve insan ister istemez üzülüyor...
Evet bu da benim ilk çalışmam da yaşadığım kötü bir tecrübe oldu.
İnşallah dediğiniz üzere çok iyi işler başarırım.
Elbette paylaşacağım. Tekrar teşekkürler :)
 

htc_gny

-_-
Kayıt
4 Kasım 2011
Mesaj
297
Tepki
6
@MelisA*
Umarım bundan sonra ki çalışmalarınız da BENZERLİK yaşamazsınız ve bunun içinde ister istemez üzülmezsiniz Melisa Hanım... Tebrik ederim güzel çalışma fakat renklerde problem var. Başarılarınızın devamını dilerim...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@MelisA*
Melisa hanım; öncelikle mesajımda şahsınıza direkt olarak çalmış çalınmış manasında ifade etmedim en azından böyle ifade etmek istedim, ney nasıl düşünülür manasında "(ç)alıntı / çalıntı, alıntı" olarak yazdım, lütfen bunu bu şekilde biliniz gerisi önemli değil, bunu bildirmek isterim konuyu takip eden tüm arkadaşlara.
2008 yılından beri site içersinde elimden geldiğince paylaşımcı olmaya, yardımcı olmaya gayret içersindeyim (geçirdiğim kötü bir dönemde buna dahil), hiç kimseyi yerli yersiz yerden yere vurmak yada yadırgamak, kınamak, iftira atmak, çamur atmak yada kimsenin hevesini kırmak için DEĞİL. Foruma üye olduğumdan bu yana yönetici statüsünde olan arkadaşlar bilmesede sayın admin Ömer YILDIZ bilir ve hatırlar ki (kendilerinin ismi geçmesi itibariyle söz hakkı doğmuş gibi görünsede buna gerek olduğunu düşünmüyorum), başkalarının çalışmalarını alıp kendi çalışması gibi paylaşımda yerli yersiz atıflarda bulunan kendisini grafikermiş gibi gösterip yakından uzaktan alakası olmayan, hatta ve hatta tabiri caizse kırıcı kaba mesajlarla onur kıran mesaj/kişilerle muhattab olmak zorunda kaldım, bunları yazmaktaki amacım sadece sesli düşünmek istedim hepsi bu. Demek istediğim hemen hevesiniz kırılmasın, siz kendinizi bilip doğru adımlarla ilerledikten sonra gerisini boşverin. Çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.

Saygılarımla
 

MelisA*

Üye
Kayıt
28 Aralık 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@htc_gny

Teşekkür ediyorum. Renkleri fotoğrafa uydurmaya çalıştım bütün aylarda bu şekilde ilerledim. Takvimi teslim ettim fakat yorumunuzu dikkate alacağım.
Tekrar teşekkürler.

@Yaşar KARADENİZ

İlginiz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Sizleri anlıyorum elbette yönetici olmak hiçte kolay olmasa gerek...
Bende şunu belirtmek isterim ki bu siteye kendimi grafikermiş gibi göstermek amacıyla girmedim. Sakın yanlış anlamayın bana bunu diyorsunuz manasıyla demek istemiyorum... Sadece yorum katmak istiyorum. Bu siteyi üye olmadan biraz biraz takip ediyordum ve sonunda üye olmak istedim. İzlediğim ilk izlenimler çok güzel geldi. Fikir alışverişi yapmak, iyiyi kötüyü tarafsızca söylemek çok güzel birşey. Bende üye olmalı ve deneyimli tecrübeli kişilerden yardım almak amacıyla üye oldum.
Yinede ilk üye olarak ve de takvim adında ki ilk tasarımımda böyle birşey olması sizce de kötü değil mi ? Yeni üyesiniz kimse sizin ne olduğunuzu bilmiyor. Bunu yaşamak inanın çok farklı bir duygu. Ama yinede iyi niyetleriniz ve beni anladığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum...
Saygılarımla.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Yaşar KARADENİZ


Yaşar Abi'nin mesleki bilgisine ve samimiyetine kefilim. Değerleri kolay harcamayalım...
 
Yukarı Alt