ıllustrator baskıya hazırlık süreci

enjoyinger

Üye
Kayıt
20 Ocak 2009
Mesaj
29
Tepki
0
@onureroguz

:) Eğer öğrendiğiniz ayarı varmış ise tamam ama ayarı da öğrenip bahsetmemişseniz aşk olsun:D
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Dosyayı matbaaya PDF olarak gönderiyoruz. Ai veya farklı bir uzantıyla gönderdiğiniz zaman repro aşamasında kaynaklanacak her sorundan siz de mesul olursunuz.

pdf yaparken yazıları konvertleyin daha sonra pdf pdf/x - 1a : 2001 yaparsak çoğu sorun baştan sorun olmaktan çıkar. Otomatik olarak bu pdf ayarı her türlü düzleştirmeyi kendisi yapar.

Yok ben kendim yapacağım. Benim işimde extra sorunlar olabilir diyorsanız 2 temel ayarınız var object panelinin altında:
Expand ve flatten tranparency

Expand, çökertir, efektleri düzleştirir, pathe çevirir, meshleri, degradeleri, yazıları pathleştirip genişletir.

Flatten tranparency adı üstünde trasnparanlıkları alır bunu yaparken ince ayarlar vermenizi sağlar. Aynı zamanı çizgileri, pathlerden ayırabilir.

Extradan bitmap yapma olayını da kullanabilirsiniz.

Corelde açma olayı çok farklı bir konu: Corel'in yaptıklarını ai formatında düzgünce kaydederseniz ai bunu açacaktır. Fakat tersi özellikle gelişmiş efektli çizimlerde sorun olacaktır. Corel, ai'nin çizim ve efektlerini tam olarak kaldıramamaktadır.

Bunu çözmek için eski bir ai formatında kaydetmek genelde pek yeterli gelmez. Onun yerine üstte anlattığımız gelişmiş yöntemleri kullanmanız gerekir. Yada Corel'in sorun vermeyeceğini düşündüğünüz bir pdf yada eps uzantısıyla da konuyu çözebilirsiniz.
 
Yukarı Alt