Katalog tasarımı

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@nacierol
Yarışma konusuna site Admini karar vermekte ve görüşmeleri kendisi yapmaktadır.
Bu bakımdan cevabı Site Admininden beklemek daha mantıklı olacaktır.
Katalog olarak önerim ise yüzlerce sayfalık bir katalog yarışmaya nasıl girer bilemiyorum. Belki teklif usulü örnek birkaç sayfa ve portfolyo sunularak bir tasarımcı ile anlaşılabilir.
Sadece öneridir.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@nacierol

Bahsettiğiniz katalog aşağı yukarı 400 sayfalık bir katalog bu da en az 2 ay demektir. Siz içeriği ne kadar doğru verirseniz eksiksiz ve doğru bilgi sağlarsanız tasarım işi o kadar kolaylaşır. Tasarımcı öncelikle size birkaç tane kapak ve iç tasarım örneği sunar siz bunlardan birini beğenirsiniz. Sonra uygulama süreci başlar. Sizin verdiğiniz donelerle katalog tamamlanır.
 

nacierol

Üye
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
8
Tepki
0
bende benzer bir fikirdeyim ama nasıl olmalı detyalrı nedri buna biraz uzagım..acıkçası ..
evet 5000 sayfalık katalog malesef yarısma konusu olmaza ama konsepte uygun tasarım yapan kişi ile bir anlaşma söz konusu olabilri belki..

Arzu hanım ;
ben mart sonunda bu katalogu fuarda dağıtmayı planlıyorum.Her türk gibi malesef benimde aklım başıma son dakikada geldi .O sebeple 2 ay çok uzun bir zaman benim için
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@nacierol

Mart ayına kadar bu kataloğu kim yetiştirir bilemiyorum. Ama çok zor öyle basit işler değil birkere bu kataloğu her tasihte siz baştan aşağı okuyacaksınız bilgilerin bir araya getirilmesi vs.. Uzun iş iki ay derken zaten çok masum bir süre verdim. Birde yarışma düzenlemekten bahsediyorsunuz, bunun yarışması olmaz zaten vaktinizde yok bence gidin bir reklam ajansına yetiştirebilirim diyen ajans varsa yetiştirsin. Yada burada bir konu açın kendine güvenen arkadaşlar varsa size porfolyelerini gösterirler çalışmalarını beğendiğiniz arkadaşlardan birtanesine verirsiniz işi. Ama yine söylüyorum bir kişinin yetiştirmesi çok zor, ajans olsa iki üç kişi çalışırsa belki...
 

nacierol

Üye
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
8
Tepki
0
bakın konuyu daha net özetleyyim
sanırım o kadar da uzun değil bu iş..Her katalogun pdf formatında yazısı ve resımlerı mevcut.Tek sorun bu resımler yuksek cozunlurlukte olmayabilir. Onu da soyle dusundum once pdf katalog yaparız sonra resımlerı degıstırerek baskıya uygun hale getırırız..
her katalog farklı formatda kiminin arka planı beyaz,kimi sarı kimi sade kimi şaşalı amaç bunları asgari müşterek bir şablona oturtmakta. o sebeple 5 kalaogu birbine zımbalasınız ne olur hepsi farklı telden çalar ...Genel bir sayfa konseptine bunu oturtmak lazım sanki.
hatta sayfa tasarımımı dahi amatörce yaptım sadece birise kes yapıştır vs yapacak.(Bunuda yapsaydım sanırım grafiker olurudum zaten)
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@nacierol

Naci bey tabi nasıl bir katalog yaptırmak istiyorsunuz orasını bilemiyorum. Ben sanırım profesyonel düşündüm biraz. Ama öylede olması lazım. Sizin söylediğiniz gibi eğer resimlerin rezilasyonları düşük fonlar farklı farklı ve eğer birde pdf formatındaysa zaten oturup bütün kataloğu baştan yapmak gerekir. Fotoğrafların dekupesi, yazıların düzenlenmesi vs... İkinciside sizin söylediğiniz gibi katalogları olduğu gibi kurtarmaya çalışmak ama o da gireceğiniz masrafa değmez çünkü elbette bir gün düzgün bir katalog yaptırmak isteyeceksiniz.


Ama dediğim gibi siz en iyisi işverenler kısmına konu açın arkadaşlarla irtibata geçin ne yapılabilir işi yapacak olan arkadaşın görmesi lazım net birşey söylemek için.

İnşallah fuara işlerinizi yetiştirirsiniz :)
 

nacierol

Üye
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
8
Tepki
0
tamam da yol haritam ne olmalı sizce;
katalogları ve logo mu verip gerisin grafiker e mi bırakmam gerekli..
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@nacierol


Kataloğa girmesi gereken bütün doneleri, yazı fotoğraf vs.. Firmanızın logosunu adresini vs.. Grafikere teslim edeceksiniz. Tabi sayfa sıralamasınıda siz söyleyeceksiniz hangi ürünler hangi sayfaya gelsin bazı ürünler vardır ilk sayfalarda olmasını istersiniz bazı ürünler vardır sonlarda her neyse, bütün bu bilgileri ve sıralamayı verdikten sonra. Grafiker size kataloğu yapacaktır. Bittikten sonra size bir eskiz çalışma getirecektir. (çıkış alıp taslak haline getirerek) bu çalışmayı baştan sona kadar okuyup inceleyip hatalar varsa söyleyeceksiniz. Bütün hatalar düzeltildikten sonra okey vereceksiniz işiniz basılacak.
 
Yukarı Alt