Kendi işim için kendi logomu yaptım

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Nergis hanım, günaydın...

Sitemizde her türlü fikir alış verişi ve tartışma konuları, her gün bu sayfalarda yer almaktadır. Hakan beyin de, sizin de, sadece küçük bir anlaşmazlık veya yanlış anlama ile karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorum.

Yukarıda yer alan arkadaşımız, bu işin "günah keçisi" ilan edilmedi elbette ama gördüğümüz bir yanlışı dile getirmek istedik ve buna arkadaşımız vesile oldu, hepsi bu. Nasıl ki arkadaşımızı bu işin sorumlusu ilan edemeyeceğimizi söylüyorsak, sizin de Türkçeniz hakkında tamamen yanlışlar içerisinde olduğunuzu düşünemeyiz.

Eminim ki çok güzel bir Türkçeniz bulunmakta, sonuç olarak, hem bu sektöre gerçekten gönül vermiş olan bir insansınız, hem bu işin eğitimini almaktasınız. Sizin de belirttiğiniz üzere, bazı aksaklıklar dolayısıyla alışkanlık etmiş olduğunuz bu durumu düzelttiğinizi görmek beni ayrıca mutlu etmişitir. Daima aramızda bulunmanız dileğiyle...

Düşüncelerime katılıyor olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
Teşekkür ederim size de günaydın.Evet Gerçekten de bir anlaşmazlık var ortada.Ve tabi ki olabilir de.Zaten insanlar olarak bir çoğumuz anlaşamıyoruz.Ya da yanlış anlaşılıyoruz.Ben neler düşünerek yazdım,neler düşünmekle suçlandım:)Hakan beyin yazım konusunda uyarmalarına kızmadım şahsen.Lakin sanki amacı sadece beni uyarmak değilde,yermekmiş gibi sivri bil dille sorunu dile getirmesi beni kırdı ve şaşırdım.''Ben bu lafları bu denli hakedecek neyaptım?'' dedim kendi kendime.Ve kusurumun bu denli de büyük olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Hakan beyde sizin gibi daha ince bir dille söyleseydi,inanın ben altına sadece ''çok özür dilerim bir daha kesinlikle dikkat ederim''yazar,ve altına açıklama bile yapmaz,bir dahada aynı hatayı kesinlikle tekrarlamazdım.Sonuçta ben 7 yaşında bir çocuk değilim,ya da cahil bir insan değilim iki kelimeyle uyarılınca anlamayacak.Olacağı varmış olmuş sanırım.Olmuşla ölmüşe çare yok derler:)Biz bayanlar bazen alınabiliyoruz işte.Zaten böyle bir eleştiriden sonra,kesinlikle aynı hata yapılmaz:)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Nergis Hanım.

Bundan bir önceki mesajınızı da okumuştum, orada bana verdiğiniz cevaptan beni anlamadığınız kanaatine varmış konuyu kafamda bitirmiştim. Fakat siz sonradan ve daha farklı bir formda görüşler belirtmişsiniz. Buradan cevap hakkımın doğduğunu düşünüyorum.
Sanırım birkaç açıklama daha yapmam gerekiyor.

"Nergis -ve muhtemelen Nergiz - Hanım."
Yazmışım.
Muhtemelen ne demektir?
"Olabilir, olma ihtimali var." demektir, bunu zaten biliyorsunuz.
Fakat ben sanki “Adınız Nergizdir.” yazmışım, buna istinaden öyle cevap yazmışsınız. :)
***

1: Hangi cümlelerine gerçekten ve neden katılıyorsunuz kısaca yazar mısınız?
Yazmışım.

Öncelikle size Ozan Bey'in hangi cümlelerine katılıyorsunuz demiştim. Ben orada anlatılan o uzun yazıyı kafamda toplayınca bir "Ana Tema " saptayamadım. Dolayısıyla yazıyı anlayabilmek için cümlelerden tek-tek yola çıkmak gerekiyor. Şiddetli bir uyarıcı yok.
Anlatım biçimi ve verilmek istenilen ana düşünceyi kurgu yolundaki sıkıntılardan olsa gerek.
Bu soruyu da bu yüzden sormuştum.
Benimle aynı cümleleri mi yakalayıp yargıladınız, bunu öğrenebilmekti amacım.
Hakkınızda ivedi ve az-çok fikir edinebilmek içindir, sizin de dediğiniz gibi "Yeni Geldiniz".

Kendisi ise benim de sizi yanlış anladığım durumuyla karşı karşıya olduğumu düşünmüş, bunu hangi cümleme dayanarak yazmış malumatlı...
Oysaki ben her şeyi gayet açık ve net yazmıştım.

"Yukarıda alıntı yaptığım ibareyi kullanmanız "Bu sitede yazanların diğerleri yalan yazıyor." anlamına gelir."

Bu cümlenizin anlamı benim dediğime çıkar, bunu 100 edebiyatçıya sorun anlamı değişmez fakat siz bunu mu demek istediniz bilinmez.
Ve haliyle burada ben hemen ne yazmışım altına?
"Anlatmak istediğiniz başka bir şeydi de siz mi anlatamadınız, biz sizi yanlış anladık?"
Yazmışım.
Yani : "Siz burada diğer yazanlar yalancıdır dememiş olabilirsiniz de.
Belki başka bir şey demek istediniz, birkaç günde böyle kesin yargılara varacak kadar büyük bir yanlış düşünceyi zihninizde barındırmayabilirsiniz de." Yazmışım.

Sonra eklemişim.
"Belki biz sizi yanlış anladık."
Yazmışım…
Bakın olası bir hatamızı da peşinen kabul etmişiz.
Sizi suçlamamışım ki sizi suçlayacak bir yaptırıma da ehliyetim yok . :)
Sonra:
Yok değil ise:
Sizde bu etkiyi uyandıran "Yalan" olarak tanımladığınız yazılar hangileridir link verebilir misiniz?
Yazmışım.

Bunu kesinlikle işgüzarlık maksadıyla yazmadım ve ciddi anlamda merak ettiğimden ve varsa herhangi bir sorun, ortadan kaldırmak için yazdım. Neticede Memleketin ve dolaylı olarak bu forumun sizin gibi Arkadaşlara İHTİYACI VAR!
Size burada yanlış gelen konuları ilgililere bildirmelisiniz elbette ki bu en doğal hakkınızdır.
***

"we" ne demektir? Yazmışım.
Bu konudaki düşüncelerinizi açıklığa kavuşturduğunuz için size teşekkür ederim fakat biz sizin klavyenizdeki sorunu nerden bilebiliriz ki ben size bunu hemen yazmadım, bundan daha önce birkaç yerde daha "w" kullandığınızı görmüş fakat sizin de dediğiniz gibi Yenisiniz diye bir şey yazmamıştım. Kuralları okursunuz diye biraz daha beklemek istedim. Oysaki bu forumda özellikle Dil konusunda kesin kuralarımız vardır ve bu konuda kimseye taviz verilmemektedir.
(Çünkü Dil bir milletin her şeyidir. Dil ölürse Millet ölür.)
Son olarak da buradaki konuda da "we" yazdığınızı görünce bunu burada dile getirmek istedim hepsi bu.
***
"Yöneticiler görevlerini fazlasıyla yapıyorlar. " Yazmışsınız.
Ben yöneticileri mi kastetmişim yalan yazılar derken?
Bu forumda sadece yöneticiler mi yazar peki?
Beni yanlış anlamışsınız sanırım. :)

"Ben neler düşünerek yazdım, neler düşünmekle suçlandım."
Estağfurullah, sizi kimse suçlamadı ki suçlayamaz da.
Bir eylemin suç sayılabilmesi için ilgili konuda var olan yasalardan en az bir tanesinin çiğnenmesi gerekir ki suç yalnızca Devlet-> Özel- Tüzel kişiler arasındaki hukuktan kaynaklanan bir usulsüzlükte vuku bulur.
Ben en fazla tavsiyede bulunmuş olabilirim.
Bakın zaten siz de ilgili konuda hem "Suçlandım." yazmamışsınız hem "Hakan Beyin Uyarılarına..."
Yazmışsınız.
***

"Lakin sanki amacı sadece beni uyarmak değilde, yermekmiş gibi sivri bil dille sorunu dile getirmesi beni kırdı ve şaşırdım."
Teessüf ederim, hem de çok.
Sizi yersem ne kazanırım ki?
Hiçbir şey.
Foruma yeni gelmiş birine bunu neden yapayım ki?
Bizim amacımız insanları buradan kaçırmak değil ki kazanmak.
Ötede de yazmıştım. Sizin gibi arkadaşlara çok ihtiyacımız var.
Fakat bu forumun hiçbir forumda olmayan çok harika bir özelliği vardır.
Eleman pişirir. Bol-bol.
Bu forumdan çok-çok şey öğrenir herkes.
Kişi burada pişer-taşar. Her gün yeni şeyler öğrenir.
Her gün yeni yazılar okur, bir yandan mesleki birikimler elde eder diğer yandan davranış biçimlerinde değişmeler meydana gelir, ufku genişler.
Fakat o da isterse.
Bu forumda bazen bir cümle bir ustanın çırağının yüzüne onun mesleki beceriksizliği nedeniyle attığı birikimci ve yapıcı bir tokada denktir. Çünkü Çırak (Mesleki açıdan tokat yemeyi gerektirecek bir zamanı çoktan aşmış olmasına karşın) işini iyi beceremezse Usta:
1: Kendi mesleğinin (Belki ona da kendi babasından kalmıştır) geleceği için bir endişeye kapılır.
2: Çırağının mesleki geleceği için bir endişeye kapılır.
Yine de istemeden kırdıysa cümlelerimiz kalpleri, Affola.
Tanımınızdaki o "Sivri Dil" i bu metne ataçlayıp, bunu rafa kaldırmamızda bir sakınca yoktur sanırım.

"Hakan beyde sizin gibi daha ince bir dille söyleseydi, inanın ben altına sadece ''çok özür dilerim bir daha kesinlikle dikkat ederim''yazar ve altına açıklama bile yapmaz, bir daha da aynı hatayı kesinlikle tekrarlamazdım."

Ben Ozan Bey gibi yazamam ki Ozan Bey de benim gibi yazamaz.
Malumunuz 6 milyar nüfuslu Dünyada kişiliği tamamen birbirine benzeyen 2 insanı bulmak her halde zor olacaktır ki bunu siz de çok iyi biliyorsunuzdur kesinlikle.
Her insanın değer yargıları ve kültürü birbirinden farklıdır zira.
***

Haklısınız, bence de ne 7 yaşındasınız ne de cahilsiniz.

"Olacağı varmış olmuş sanırım. Olmuşla ölmüşe çare yok derler."
Ne olmuş ki? Biz sadece uygarca tartışıyoruz burada, fikir etüdü yapıyoruz.Yeni birşeyler öğreniyoruz birbirimizden, bir bakıma Helenizm.

"Biz bayanlar bazen alınabiliyoruz işte."
Yine haklısınız, bayanlar hep böyledir zaten, mümkün olduğunca yüksek dozda alınganlık, kırılganlık mevcuttur damarlarında. Gözyaşı bezleri çabuk eskir hepsinin.
Forumda Papatya ya da Gül ifademiz falan olsaydı -şaka değil gerçek- eklerdim yazımın altına çünkü cidden alınmışsınız yazdıklarıma. Siz o çiçekleri size uzatmışım gibi kabul edin lütfen.

(Bakın bu gün çok şey öğrendim yine, bayanları kırmamak için daha yumuşak bir üslup takınmam gerekliliğini öğrendim, sonra feministlerin bangır-bangır bağırarak yaymaya çalıştıkları savın, yani onlarla eşit olduğumuz gerçeğinin büyük bir yalan olduğunu da öğrendim, teşekkürler öğretileriniz için.)


 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
Hakan bey açıklamanız için gerçekten teşekkür ederim.Gayet açıklayıcı olmuş.Bende size karşı bir kusur işlediysem affola.Her şey anlaşılmıştır.Kesinlikle sorun yok.Çiçeğinizide kabul ettim:)Bu forumda bazen bir cümle bir ustanın çırağının yüzüne onun mesleki beceriksizliği nedeniyle attığı birikimci ve yapıcı bir tokada denktir. Çünkü Çırak (Mesleki açıdan tokat yemeyi gerektirecek bir zamanı çoktan aşmış olmasına karşın) işini iyi beceremezse Usta:
1: Kendi mesleğinin (Belki ona da kendi babasından kalmıştır) geleceği için bir endişeye kapılır.
2: Çırağının mesleki geleceği için bir endişeye kapılır.bu sözlerinizide kulağıma küpe yaptım.Haklısınız bu konuda.İki tarafta bu durumda bir şeyler öğrenmiş oldu sanırım:)tekrar teşekkür ederim.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Estağfurullah ne kusuru.
Çiçeğimi kabul ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Anlaşabilmemize çok sevindim.
Hayat etkileşimlerle doludur zaten, elbette hergün herkes birbirlerinden yeni birşeyler öğrenecek, bu devinim bozulamaz.

Ben ayrıca konu sahibinden çok özür dilerim fakat bizi mazur görmeli, herşeyi her an heryere yazamıyoruz, ortam olgunlaşmalı ki sıcağı sıcağına yaşanmalı öğretiler.

İyi çalışmalar dilerim :)
 

erhanmix

Üye
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
19
Tepki
1
Arkadaşlar ilk konumu açtım konu nerelere gitti artık konu açmaya korkuyorum.Olayın tatlılıkla bitmesinede sevindim.
 

C@GL@R

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
83
Tepki
3
Eski konu dallanıp budaklanmış :) Ama benzer başlıkta bir konu yazacak olduğum için 1-2 cümle yazamadan edemedim.. Sanırım düşünce özgürlüğünü kullanma güdüsü ağır bastı..

Arkadaşımız kendine ait bir logo için tasarım yapmış.. Hoş, tasarımı şuan göremiyorum. Ama ben yazılanlara ve özellikle ekmeği ile oynanma politikasına katılmıyorum. Ne çok avukatların ressam, doktorların piyanist, öğretmenlerin sporcu olduğunu görsel, çevresel ve basılı kaynaklardan tanık oldum.. Bir heves, hayal gücü ve 1-2 programdan da destek alarak bir şeyler ortaya çıkarabilirse insan... Bu şekilde tepkiyi hak etmiyor demektir. Çünkü ortaya çıkan maddi değeri olsun yada olmasın onun için bir sanat eseridir. Karşısına geçince yüzünün gülümsemesi ve 1-2 de olumlu yorum almışsa da mutlu oluş sebebidir.

6 sene bilgisayar öğretimim ve +4 yılda bilişim sektöründe deneyimim var.. Ama ben İktisatda okumak istedim ve mezun oldum. Ekonomiyi de, mesleğimi de seviyorum. İktisatçıyım diye grafik veya başka meslek dalları ilgili projeler yapmayacağım ve/veya yapamayacağım anlamına gelmez. Bence Grafik tasarımı ile uğraşmak sanatçı olmakla eşdeğerdir. Ve sanatı kim ne için seçer ya da seçemez yargılamak bize düşmez..

Not: Yukarıdaki arkadaşımızın beklentilerini ( Başkalarına karşılıksız birşeyler yaptırmayı ve belli bir kesimin işini baltalamayı) ben de tasvip etmiyorum. Ama meslek gurubu ne olursa olsun bu site de yardım esirgenmemeli. Bana kim diyebilir ki 40'ından sonra bir kasabın ressam olamayacağını? Tabiki vicdanen kimse :) Eğer Grafik Tasarımını da Sanat olarak nitelendiriyorsanız söylenenler çelişiyor demektir. Ya Sanat anlamını yitiriyor ya da Grafikerlik ve/veya tasarımcılık sanat değil.. Eğer grafik tasarımını sanat gözü ile bakıyorsanız da, lütfen eğitimi ( Kesinlikle yanlış bir kelime, öğretimi denmeli), tecrübeyi ön plana çıkartmayın. Hepimiz biliyoruz ki bir işi yapabilmenin eğitimle alakası yoktur. Eğitim insan ömrü boyunca kişisel, toplumsal, kültürel ve birçok alanda değişim geçirme sürecidir. Olum şekilde sadece yön verilebilir. Eğitim sürecinde kişilerin kendi yaşantıları esas konudur. Gelelim öğrenime.. Lise veya üniversite de grafik tasarım ile ne öğretiliyor. 5-6 tasarım ve düzenleme programı, bilgisayar ve kültür dersleri ile sadece teknik terimler ve uygulama adımları.. Sanat, bundan sonra devreye girerek hayal gücü ve beceri ile gerçek adını alıyor.

Herkesin kendi işini yapması konusuna gelince. Kim birşeyi onarmayı, tamir etmeyi ya da yapmayı denememiştir? Bence böyle biri yoktur. O halde kişi maddi çıkar gözetmeksizin neden kendi logosunu tasarlayamasın :) Ayrıca reklamcılığı başka bir işten karlı olduğu için tercih etmiş dahi olsa piyasa da iş bulabiliyor ve karşılıklı ticaret yapılabiliyorsa, ortaya koyduğu iş/eser karşısındaki ni memnun ediyorsa reklamcılık yapması mantıklı sanırım :) Bende olsam yapardım.

Konu epeyce uzadı ve böyle gider sanırım. Umarım anlatmak istediklerimi masumane bir şekilde anlatabilmişimdir.. İyi geceler
 
Yukarı Alt