Kurtlar Vadisi Yep Yeni Calısmam [ mR.Gecit ]

Durum
Konu kapatılmıştır.

mR.Gecit

Üye
Kayıt
8 Ocak 2013
Mesaj
26
Tepki
0
@Hümeyra Can

Ben emirler yağdırmadım buyrun sizde yapın sizin yaptığınızı afişide görelim dedim bunda ne var ? Asıl siz haddinizi bilin.
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
Bence gidip biraz Afiş hazırlarken nelere dikkat edilmelidir araştırın. Çünkü herşeyi iki resmi bir araya getirip üzerine iki yazı yazmaktan ibaret sanıyorsunuz. Bu konuda sizi eleştiren insanların içlerinde alanlarında ciddi emek sarfetmiş "işini bilerek" yapan insanlar olabilir düşüncesinin farkında olmanız lazım. En azından harcanılan senelere, kazanılan tecrübelere ve verilen emeklere saygınız olsun. "Gidin siz daha iyisini yapın." demek size hiçbir kazanç sağlamayacaktır. Bana kalırsa sağduyulu davranın.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@mR.Gecit
Bir foruma ve özellikle grafik tasarım forumuna bir çalışma yüklediyseniz eleştiriye açık olmanız ve söylenenleri dikkate almanız gerekir. Her çalışmanın elbette daha iyisi vardır. Önemli olan yapılan işe "olmuş" denebilmesidir.
Daha iyisini de yap da görelim demek en iyisi budur demektir.. Gerçekten bu afişin, daha doğrusu bu denemenin en iyisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
"Ben yaptım oldu" demek yerine olması gerektiği gibi eleştirileri göz önüne alıp bu işin nasıl yapıldığını öğrenmekte fayda var. Tek bir formata, saplanıp kalmadan, araştırarak, sıfırdan birşeyler üreterek çalışmak gerekir. Nedense bu işe yeni başlayanlar veya hobi olarak denemeye çalışanlar hep aynı tarz dizi veya filmleri örnek alıyor. Araştırma, öğrenme, kalıplardan sıyrılma, "imla" kuralları bu işin temel noktasıdır.
Unutmayın ki profesyonel olarak bu işi yapan insanların ortamında birşeyler öğrenmek istiyorsanız, "sizi de görelim" demek yerine, bu iş nasıl yapılırmış onu öğrenmek sizin faydanızadır. Bu forum bunun için var.

Çalışmaya gelince;
Ben bir afiş göremedim. Zaten var olan bir resim, bir yazı fontu, film ismi alınmış. Belirli yerlere yerleştirilmiş. Artı bir durum söz konusu değil.
"Yazılar okunmuyor" eleştirisine ise, "bilerek öyle yaptım zaten yazı kullanmayı sevmem" demişsiniz. O halde neden yazı kullandınız? Çalışmanın yarısı yazı zaten. Hiç kullanmasaydınız ve görsel üzerinde birkaç oynama yapsaydınız çok daha iyi olurdu.
Bir de Sanırım "Necati Şaşmaz" olacak. "Sasmaz" değil. Büyük "İ" karakterlerinde de sorun var. Ve film afiş çalışmalarında hiçbir zaman afişi yapan kişinin ismi "Bu bir ........ vs afişidir" diye yazılmaz. Ve daha ayrıntılı kadro, vs bilgileri yer alır. Ebatlar da afiş ebadından çok uzakta.
Bol bol film afişleri ve yapılış tekniklerini inceleyin. Gerekirse alın bir film afişini. Birebir aynısını yapın. Sadece isim ve görselleri değiştirin. Çok faydası olacaktır.
Sonuçta hepimiz zamanla ve "sabırla" öğrendik.
İyi çalışmalar.
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
Bilerek opaklık ayarını düsürdüm ), afislerimde fazla yazı kullanmayı sevmem.
demişsin de afişlerinde yazı kullanmayı sevmemen onu afişlikten çıkarmaz mı ?

Daha iyisini yap seninkinide görelim..
demişsin de bu şekilde yaklaşım sergilediğinde, insanların sana iyi birşeyler söylemesini beklemek ne kadar doğru ?

burası bedava bir platform. bu bir velinimet. bunu bu şekilde değerlendirmemelisin bence. aramızda ne grafikerler var, ne art direktörler var. fakat onlar hala öğreniyorlar. eleştiriliyorlar, eleştiriyorlar. daha iyisini yap, seninkinide görelim demektense daha iyisini yapmak için canlarını dişine takıyorlar, takıyorum.

tasarımdan önce bir kere senin yaklaşımın yanlış. grafikerlikten önce davranışlarındaki durumu düzeltmen gerek. evet, eleştirilmek sinir bozucu olabilir belkide senin için ama unutma. kimse grafiker doğmadı. bilgi paylaştıkça artar. paylaşılan bir yer bulmuşken...
 

mR.Gecit

Üye
Kayıt
8 Ocak 2013
Mesaj
26
Tepki
0
Eleştiriye açığım :D ama çok kırıcı eleştiriyorsunuz sizde yapın sizin yaptıgınızada bakalım dedim ne var yani bunda ? ben hakaret ediyormusun sert davranıyormusum bundan sonra sitenizde hicbi çalışmamı paylaşmayacağım insanın şevkini kırıyosunuz..

İyi forumlar..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@mR.Gecit
Pekala kimse hata ve eksiklerini söylemeseydi, "aferin süper olmuş aynen devam et" deseydi. Siz de aynen bu tarzda devam edip 3-5 sene sonra birisi size "olmamış" dediğinde "eee ben böyle gördüm böyle öğrendim" dediğiniz zaman çok daha iyi mi olacaktı? Beğenilmemek neden şevk kırsın? Her meslek, sanat sahibi ilk eserinde mi zirveye oturdu?
 

mR.Gecit

Üye
Kayıt
8 Ocak 2013
Mesaj
26
Tepki
0
@Erkan Nehir

Açtığım konulara bakın bir isterseniz.. Diğer Yaptığım Afişlere.. Bu Tarzda Bir Afiş İlk Defa Yapıyorum Bu Arada..





 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@mR.Gecit
Sorumun cevabı bu değil ki...
Ayrıca tarz hep aynı... Aynen dediğim gibi.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt