Photoshop 3d ev denemesi

bornvip

Üye
Kayıt
21 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Biraz geç kalmış olsamda aranıza katıldım. Bi tür tanışma ve en son çalışmamı sizlere göstermek istedim.

Çizerkene:



Bitmiş hali:



Hikayesi:
Genellikle her grafiker gibi (kendime grafiker demek istemiyorum sadece site isminden dolayı yazdım:)) bende bi oyun yapmaya çalışayım bakalım dedim. Forumlarda 1-2saat araştırma yaptıktan sonra bazı arkadaşların 3d modellemelerini gördüm hoşuma gitti ve bende photoshopta deniyeyim dedim ve bu çıktı. Onlar 3d max gibi profesyonel ve bu işe yatkın program kullandıkları için tabiki,dolayısıyla fark vardır

Öylesine:
Photoshopta 3d eklentisi kullanmayı bilmiyorum sadece renklerle 3d görüntüsünü vermeye çalıştım. Elbetteki hatalar var çünkü bu,bu tarzda ilk çalışmam. Psd dosyası mevcut :)



Her Türlü Eleştiriye Açıktır
 

bornvip

Üye
Kayıt
21 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
0
Dedim ya ilk. Sorunları bende kendi gözümle görebiliyorum su an ama uğraşmakta istemiyorum pek anlıcagın :(
 

Stilt_Skin

Üye
Kayıt
11 Şubat 2012
Mesaj
52
Tepki
1
Resim derslerinde gösterildiği gibi bi ufuk çizgisi belirleyip çizmeyi dene. Daha güzel olacaktır. Senin çalışmanın en kötü tarafı ekrana uzak olan direğin yakın olan direkten daha büyük olması ve nesneler arasındaki paralelsizlik. Çok daha başarılı çalışmalar yapacağına eminim :)
Kolay gelsin...

Neden uğraşmak istemiyosun ?
Psd dosyasını gönderebilir misin ?
 

bornvip

Üye
Kayıt
21 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
0
Aslında pek istememek değil. 3d projeler göründüğü gibi pek tarzım değil. Tabikide geliştiririm kendimi ama şimdilik arkaplanda :)

Direk mevzusu kafama takıldı... İki direkte aymı boyutta. Bunun sağlamasını kopyala yapıştır yaptığım için rahatlıkla verebilirim :) Uzaktaki duvarla yakındaki duvarın boylarıda aynı ki göründüğü gibi duvarlarla direkler paralel :allalla::allalla::allalla: Yanlız tentenin girdisinden olabilir

Diğer söylediklerine %100 katılıyorum:s8:
 

Stilt_Skin

Üye
Kayıt
11 Şubat 2012
Mesaj
52
Tepki
1
Büyük yada aynı boyutta farketmez :D Arkadaki direğin daha küçük olması gerekirdi. Nesnelerden kastettiğimde camlar, kapı, yan parmaklıklar vs. hiçbiri birbirine paralel değil. Sen psd sini göndersen anlatmak istediğimi yapmayı deniyecektim :D
Paralele sadece dikey olarak bakma yatay olarakta bak...
 

bornvip

Üye
Kayıt
21 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
0
Aman sakın bana pencere deme:eek:
Sadece evi cetvel kullanarak ve ölçü olarak çizdim. Gerisi; yaklaştır-çizigiyi çek-dokula-renklendir. bu :)
Direk konusuda tartışılmaya açık bi konu bence :D
 

Stilt_Skin

Üye
Kayıt
11 Şubat 2012
Mesaj
52
Tepki
1
İyide senin çalışmanın hiçbiyerinde perspektif yok. Bi nesnenin 3 boyutlu olabilmesi için derinlik olması gerekir. Nesnen ekrandan uzaklaştıka küçülmesi gerekir. Resimin ufuk çizgisine göre çizilmesi gerekir.


Bak senin camlarla bu resimdeki camları yada kapıları karşılaştır...

 
Yukarı Alt