Bu dersimizde güzel bir yazı çalışması yapaçağız.500X400 color siyah bir
çalışma sayfası açıyoruz type tool aracı ile yazımızı yazıyoruz ben Times
New Roman 24 pt color beyaz yazımızı yazıyoruz.
Layer>New Layer yeni bir layer ekliyoruz. Ctrl + Alt + Shift + E.
Layeri visible yapıyoruz.Layer...
Merhabalar,
Photoshop ile Mask ve Burning Tool araçlarını kullanarak bire resimi heykel şekline ( heykel resmi de olması şart) dönüştürebilirsiniz.Aşağıdaki iki resim referans olarak kullanılmıştır. Bu derste amaç bir refrans odjesi kullanarak nasıl değişik etkiler elde edeceğinizi...
Öncelikle şunu söylemem lazım sanırım.Photoshop içerisinde birçok farklı kombinasyonu olan harika bir programdır. Benim size anlatacağım yöntem dışında da aynı işe yarayacak onlarca farklı seçenek barındırır. Benim burada anlatacağım yöntem ise bunlardan yanlızca birisi. photoshop'da her...
Önce istediğimiz ölçülerde yeni bir sayfa açıyoruz ve ahşap görüntüsünün sağlanabilmesi için uygun iki renk seçiyoruz ben bu renkleri tercih ettim.. Sizde aynı renkleri kullanmak istiyorsanız kodları resim üzerinde yazılı...
Seçtiğimiz renkleri kullanarak sayfamıza clouds (Filter/Render/Clouds)...
Photoshop’ta resim üzerinde kafa değişimini öğreneceğiz. Photoshop’un eğlenceli derslerinden biri;
İnternette gezerken yabancı bir sitede gördüğüm bu dersi daha anlaşılır bir şekilde sizlere aktarmak istedim..
İlk olarak iki resmimizi Photoshop’a aktaralım
Bu resimlerdeki köpeğin kafasını...
Photoshopta alev efekti yapmak oldukça karışık gözükse de bir kere uyguladıktan sonra kolay olduğu gözükecektir.
Önce alev efekti vereceğimiz resmimizi seçiyoruz.
Daha sonra aşağıdaki yolu izliyoruz ve resmimizi renksiz yapmış oluyoruz.
Image -> Adjustments -> Desaturate (Shift + Ctrl + U)...
Slm photoshop sevenleri bu photoshop dersimizle birlikte Photoshopta Dalgalanan Bayrak Yapma photoshop dersi üzerinde duracağız. Photoshopta Dalgalanan Bayrak Yapma photoshop dersini çok seveceğinizi düşünerek Photoshopta Dalgalanan Bayrak Yapma photoshop dersine başlıyoruz.
1-) Öncelıkle...
Photoshopta Kaş Oynatma
Slm photoshop sevenleri yine güzel bir photoshop dersiyle birlikteyiz. Bu photoshop dersimizle birlikte Photoshopta Kaş Oynatma photoshop dersi üzerinde duracağız. Photoshopta Kaş Oynatma photoshop dersini çok seveceğinizi düşünerek hemen Photoshopta Kaş Oynatma photoshop...
önce yeni döküman açın 400x400 background u siyah olsun
sonra layer>new>layer from background secimini yapıp enter layın
sonra FILTER >> RENDER >> LENS FLARE e gidin ve sayfanın sol köşesine bi ışık koyun
layer ı duplicate edin sonra EDIT >> TRANSFORM >> ROTATE 90 CW yapıp blending modu...
1-350x350 (secenek sizin vereceğiniz değere görede uygulayabilirsiniz)
boyutlarında siyah artalanlı yeni bir dosya açın. Beyaz renkte herhangi
bir yazı yazın. Ben yazı tipi olarak Impact'i tercih ettim. Yazıyı
yazdıktan sonra Rasterize Layer yapın.Layer>Rastrerize>Layer...
Bu katmanı Yazı olarak...
Resmimizi açıyoruz...
*İlk resimdeki gibi gözü seçiyoruz ( resimde gösterdim )
*İkinci resimdeki ayarlarla göz rengini açıyoruz ve o resmi 1 adıyla kaydediyoruz..
*Üçüncü olarak o resmi kaydettikten sonra aynı uygulmayı tekrar "1" adındaki resme uyguluyoruz...
Yani yine...
SUSTUM ÇÜNKÜ KALBİM ACIYOR
Sustum!
Ne kadar susulacaksa o kadar sustum!
kendimle konuşuyorum şimdi yalnız...
yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime
kimse duymuyor
duymuyor...
susdum!
susdu dudağımdaki şarkı,gözlerimdeki şiir
yaraları yalayan rüzgar
sokaklarında kahrolduğum şehir
gözlerim...
Yazı layerimizi çoğaltalım duplacite layer diyoruz çoğaltığımız layer penceresine
sağ clik rasterize layer yapıyoruz. Eliptical marquee tool araçı ile örnekte
olduğu gibi büyüteç in dışını belirliyoruz.
Filtre>Distort>Spherize uyguluyoruz örnekte olduğu şekilde.
Yeni bir layer aıyoruz. Â...
Harflere uygulanan çok güzel bir metin efektiyle karşı karşıyasınız.
Yeni bir dosya açın.Gradient efektiyle yeni bir arka plan yapın.
Mektupla Tipe kısa mektup.Her sembol kendi olmalıdır katmanı.
Seçin ilk simgeyi.Bu durumda harfine C. onu eğim etkisi verin.Pastel renk renk
seçti emin...
Teknolojiye doyamayanlar için...
Hayatı boyunca teknolojik yaşamaya doyamayanlar için ilginç mezar taşı tasarımları görenleri gülümsetiyor. İşte o kareler...
Daha fazlası için :D ==>
http://www.zaman.com.tr/multimedya.do?tur=foto&aktifgaleri=5534
Windows'un yeni yazılımı, Mobil Dünya Kongresi'nde kayboldu
Microsoft firmasının cep telefonları için hazırladığı ve henüz piyasaya sürmediği yeni yazılımı Windows Mobile 6.5, tanıtım ve test için getirildiği Barcelona Mobil Dünya Kongresi sırasında kayboldu.
İspanya basınında yer alan...
Bu robot taş-kağıt-makas oynuyor!
Londra Bilim Müzesi'nin (Science Museum) artık yeni bir elemanı var; Robot Berti. Birkaç gün önce halkla ilk buluşmasını gerçekleştiren Berti taş-kağıt-makas oynayabiliyor.
Bristol Robotbilim Laboratuvarı ve Elumotion isimli robot firması tarafından dizayn...
Grafiker evlenmeye kalkınca...
Özel bir dershanenin sanat yönetmeni ve grafikeri evlenmeye kalkınca bakın neler yaptı. Önce orijinal bir davetiye hazırladı kendine.
Gelin(Aysel Tatlısu) ve damat(Özhan Çinçin), bekâr arkadaşları unutmayıp 'darısı onların başına' diyerek onları da davetiyeye...
http://s4b.directupload.net/file/d/1709/kbfjhsgj_swf.htm
Bu flash çalışmam da saat kullanmadım aynı ortamda farklı kodlarla çalıştım...Fatih Bey önceki çalışmam da saati vurguladığınız için :D saati çıkarmış haliyle sizlere sunuyorum:)
3 cocuğum var.Birincisi benim yaşımın ilk rakamı yaşındadır.İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yaşındadır. Üçüncüsü bu iki rakamın toplamı yaşındadır. Hiçbirinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepimizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır.
Bu soruyu bilen kişiye hediye var haberiniz olsun :D
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.