Arama sonuçları

1. gezegen

Font istek

Lucida Sans'ın türkçe karekterli versiyonu Java ile birlikte ücretsiz gelir. Javanın eski versiyonlarında dört ağırlıklı olarak geliyordu, şimdi baktım, sadece tek ağırlık (Reqular) var. Yine de iş görür. Java yüklü ise, fontun yer aldığı dizin (yaklaşık olarak) şöyle: C:\Programlar...
  2. gezegen

coreldeki çalışmayı photoshopa nasıl aktarabilirim

Sorun var, bu belli, ama tanı/çözüm/tedavi için hiçbir bilgi yok! Hızlıca, kestirmeden, doktora "Şuram ağrıyor, göğsümün hemen altı, lütfen iyileştir doktor bey, biraz acil" demeye benziyor seninki. Doktorun da ezberden bir ağrı kesici yazmasını istemiyorsan, sorununla ilgili biraz daha bilgi...
  3. gezegen

[Devir] uydunet 3mbit sınirsiz internet

Keşke alıcı olabilseydim. Ne Ankara'dayım ne de oturduğum bölgede Uydunet altyapısı var. Bildiğin gibi, TTNET yüzünden yeni altyapı/hatlar döşeyemiyor, dolayısıyla yeni aboneler alamıyor Uydunet. Ben rahatsızlığımı yazıyorum ama aslında şartları uygun olup da almak isteyen için de güzel bir...
  4. gezegen

Her afiş bir hikaye :)

Projenin kendisi kadar güzel bir çalışma çıkabilir ortaya. Bu haliyle yakın. Gözüme çarpan birkaç aksaklığı yazayım: Tahtaya yazı yazan küçük kız ile tahta arasındaki hem büyüklük hem de perspektif ilişkisi güzel değil. Kız çok ama çok küçük kalıyor tahtanın karşısında. Hala yazmakta olduğuna...
  5. gezegen

After Effects Bilgilerinizi Test Edin .

@GürhanErkal Hahahaha!.... Güzel bir sabah, güzel güldüm buna. Ne expressionu bilirim ne de After Effects'i, ama içimize işlenmiş "Arebeskin kralı" özelinde illaki "Bir şeyin kralı" algısı ve sorusunu gördüm bunda. Ayrıca kıralı gelse, bilemez bu sorununun cevabını.
  6. gezegen

...Bıdı Bıdı...

@Aslı SAYILIR Yok, değil bence. Neden kasvetli olsun? Kedi-ciğer hikayesiyle kendi kendimize Istanbul'la teselli bizimkisi... Ama kasvetli fransız filmleri var tabi ki, Paris'te geçen, Paris'i kasvetli gösteren. Geçen gün bir şarkı dinledim istemeden. Gülmekten öldüm. Ankara havalarından...
  7. gezegen

...Bıdı Bıdı...

@Aslı SAYILIR Tünaydın Aslı. Aslında ne güzel bir sözcük "tünaydın". Bir türlü yaygınlaşmamış olması ne üzücü! Burda böyle biz bize... bildiklerimiz, bilmediklerimizle, becerilerimiz-beceriksizliklerimizle, çabalarımızla, küçücük dünyalarımız, basit hayatlarımızla böyle burda ortak bir meslek...
  8. gezegen

Luxury Line Logo Tasarımı

Güzel, ifadeli, karekterli bir yazıtipi. Gereğinden fazla ayrıntılı, gereğinden fazla renkli, gereğinden fazla karmaşık ornament. Luxury Line yazısı boğuluyor iki ornament arasında. Nefes almalı. Ortam, hava basitleştirilmeli, sadeleştirilmeli.
  9. gezegen

gelinlik broşür

Gelin de broşür de, şu anda şu satırları yazdığım anda yeryüzündeki onbinlerce gelinden ve broşür çalışmasından farklı değil. Yani ne gelin başka, ne de broşür. Olmamış. Başka (türlü) yap. Örnek incele internetten.
  10. gezegen

Volkswagen Deneme

Fena değil. Tek alışıldık, sıkıcı, beklendik yanı, mavi ve siyah bölümlerin tam ortadan ikiye bölünmüş olması. Arabanın logosuyla beraber siyah kısmı biraz daha aşağıya çeksen, yaklaşık 3'te 1'ine ya da 5'te 2'sine, bir de logoyu biraz küçültüp en alltaki yazıları da hiç olmazsa okunabilecek bir...
  11. gezegen

Zon Maskot Logo Denemesi

Bu hali, öncekine göre daha iyi. Bu kez de, o harfinin yazıtipi, toplam yazıtipi sayısını 3'e çıkarmış. Bir logo için çok fazla. En fazla 2 yazıtipiyle sınırla. Sloganın puntosu çok büyük. Maskot kelimesini, zon kelimesine öyle bir tutturmayı denesen, görünümde de zonun maskotu gibi dursa? Nasıl...
  12. gezegen

Zon Maskot Logo Denemesi

Renkler farklı olmak zorunda değil, karşıtlık, ayrılık başka yollardan da gösterilir. Kaldı ki, söylediğinin aksine, yeterince sade ve basit değil. Zon'n o'sunda olup biten çok şey var. O, okunaklı, ayırdedilebilir değil, "zon" olduğunu söylemesen, zon olarak okunmaz. Alttaki çizginin...
  13. gezegen

Hitler, Creative Cloud'dan haberdar olunca...

Hemen uyarlamışlar bir Nazi filmini. Ne yazık ki İngilizce altyazıyla. "I'm going to rage my tweet until my fingers bleed!" Hahaha... İzleyelim beraber...
  14. gezegen

Grafiker Aranıyor

@ayhancaa Çok açık değil mi İstanbul olduğu? Ülke İstanbul'dan ibaret değil mi? Bu kez de İstanbul da, hangi yaka peki, diye sorulabilir. O da çok kolay. Herkes İstanbul'da olduğu için, ilandaki satırların, cümlelerin gelişinden okuyucu sezer, şıp diye anlar hangi yaka olduğunu. Ayrıca bkz...
  15. gezegen

Çuval çuval tipografi

16. gezegen

İnternetin Bedava Olduğu Ülke?

Geçe yıldan beri TTNET ile Uydunet, mahkemeliklermiş. TTNET yüzünden, Uydunet yeni abone alamıyor, yeni hatlar çekemiyor,... Sebebi çok basit: TTNET, 8 Mb'a kadar hızda sınırsız internet için ayda 64 TL (dikkat: 64 TL'ye kadar değil, tam 64 TL) alıyor. 20-30 yıl öncesinin telefon kablolarından...
  17. gezegen

imza otel logo

5. çalışma güzel. Gerek otel gerek otel adı içi bir sürü potansiyel içeriyor. Doğrultusu uygun. Diğerlerini unut, boşver. 5.'deki "imza"nın yazıtipi, gerçekten imzayı andıran türden. Güzel bir çakışma isimle, hoş bir ayrıntı. Daha başka, yazıldığında elle atılmış imzayı andıran yazitipleri de...
  18. gezegen

Mac'lerde Baskı Sorunu

Bu kadarı, sorunun hakkında bizlere hiçbir bilgi ya da ipucu vermiyor. Mac'in ve Illustrator'ün hangi versiyonunda çalışıyorsun? Renkler (başlangıçta) nasıl ki, sen (sonradan) neler, hangi işlemler yapıyorsun ki renkte bozulma oluşuyor? Renkte bozulmaktan katettiğin ne? Renk uzayını RGB'den...
Yukarı Alt