Arama sonuçları

1. gezegen

Ufuk çizgisi ile ufuk noktalarını bulmak, saptamak

Okul okumuş, mürekkep kullanmış, grafit ve beyaz kağıt tüketmiş grafiker arkadaşlar! Haydin bakalım, boşuna okumadınız ya, acık aydınlatın biz sonradan olma grafikerleri. Şimdi, efenim, sorumuz şu: Bir manzara, resim, arkaplan, veya bilimum akrabalardan bir görüntü olsun önümüzde. Örneğin...
  2. gezegen

Forma/Sayfa montajı için Indesign Eklentisi: ID-Imposer

Indesign'da çok sayfalı çalışmaların sayfa montajını (imposition) yapmaya yarayan bir eklenti. Eklenti ücretsiz ancak yazılımcıdan e-mail ile ücretsiz bir ürün anahtarı istemek gerekiyor. Ben az önce istedim, hemen cevap yazıp gönderdi bir tane. Eklenti http://idimposer.com/ adresinden...
  3. gezegen

Matbaacılık hakkında kitap önerileri

Arkadaşlar, Grafikerliğin matbaa yönüne giren kısmına dair bilgi ve tecrübem az. Matbaa deneyim-bilgi-görgü-kültürünü geliştirecek (örneğin ülkemizdeki baskı teknikleri, kağıt türleri ve ebatları, montaj planları, özel kesimler, yaldız-yıldız-gece-ay baskılar gibi konuları içeren) bir kitap ile...
  4. gezegen

Ülkeyi Istanbul'dan ibaret sayan ajanslar

Başlıkta Istanbul yazdım, imla yanlışı değil. "Istanbul'da E-5 karayolunda seyir halindeyken birdenbire buharlaşan kamyon....", "Istanbul, Kağıthane'de bugün çıkan yangında kağıt-mağıt kalmadı, sayın seyirciler...", "Inanılmaz ama gerçek: Istanbul'da cansız bir cisim yellendi. Görgü tanıkları...
  5. gezegen

Şık, zarif, yakışıklı bir font: Arsenal (Hemi de ücretsiz!)

Ukrayna Ulusal Yazıtipi yarışmasında birinciliği kazanan, bir bakıma artık Ukrayna Ulusal Yazıtipi olan Arsenal yazıtipi ailesi, 4 dört üyeden (Regular, Italic, Bold, BoldItalic) oluşuyor. Yeni dönem ücretsiz yazitipleri arasında gördüğüm en şık, zarif ve yakışıklı yazıtiplerinden biri! Hemi de...
  6. gezegen

Adobe'den Ücretsiz CS2

Adobe, CS2'nin kurulumunda istenilen sunucu aktivasyon uygulamasını kaldırmasıyla, mevcut CS2 kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için bu kullanıcılarına sunucu aktivasyonu istemeyen, sadece seri numarası girilmesiyle çalışmaya başlayan yeni CS2 yazılımlarını, üstelik geçerli seri...
  7. gezegen

Ücretsiz yazıtiplerinin periyodik bir tablosu

Kimyasal elementleri, ücretsiz yazıtipleriyle sembolik evlendireyim dedim, ortaya elementlerle yazıtiplerinin melez bir tablosu çıktı. Nurtopu gibi mi, artık buna siz karar verin. Yorumlarınıza....
  8. gezegen

Basit, statik HTML/CSS sitesine Blog entegre etmek - nasıl?

(Web tasarımcı) arkadaşlar, Basit, statik HTML/CSS tabanlı websitemi yenileyip güncelliyorum bugünlerde. Siteme blog entegre etmek istiyorum, ancak Drupal/WordPress/Joomla ve diğer İçerik Yönetim Sistemlerine bulaşmadan. (Zira bir tarihte bulaştım, birkaç gün vakit kaybettim.) HTML/CSS bilgim...
  9. gezegen

Ücretsiz Trajan alternatifi: Cinzel

Roma yazıtlarından saatler önce diriltilen ücretsiz yeni bir font ailesi: Cinzel ve Cinzel Decorativ. Türkçe karekterleri de içeren Cinzel ve Cinzel Decorativ fontları http://www.behance.net/gallery/Cinzel-Typeface/5654455 veya http://www.google.com/webfonts adresinden ücretsiz...
  10. gezegen

Tipo-grafik özgeçmişim

A4 boyutunda tek sayfa olarak düşündüğüm çalışmamı, kişisel bilgilerimi değiştirerek yorum ve eleştirilerinize sunuyorum. Genel Sorumlu Notu : Sorunlu link silindi. Lütfen yeni link ekleyerek konunuzu düzenleyin.
  11. gezegen

Müşteri memnuniyeti - Grafikerin beğenisi

Arkadaşlar, Her bakımdan özene-bezene yaptığım kimi çalışmaların taslaklarını müşterilere gösterdiğimde bazılarından haliyle değişiklik talebi alıyorum. Ancak kimi değişiklikler öyle bir doğrultuda oluyor ki çalışmanın genel kalitesini düşürdüğüne inanıyorum. Böyle durumlarda müşteri...
  12. gezegen

Neşterinizi bekleyen hasta

Arkadaşlar, Hastamızı ameliyat masasına yatırdım. Değerli neşterlerinizi bekler.
  13. gezegen

En kötü ölüm sahnesi - youtube'da 2 günde 2 milyon tık

Az önce gözüm ilişti youtube anasayfasında, baktım ki, bizimkiler. 2 günde 2 milyonu aşkın tıklama, binlerce yorum. Başarı bu değilse, nedir? Gülelim öyleyse:
  14. gezegen

Logopond - Logo ilham galerisi

Arkadaşlar, Logopond, logo tasarımında ilham vermesi için logo çalışmalarının sergilendiği bir website/galeri. Inspiration'ı dilsel olarak "ilham" olarak çevirdim ancak aynı zamanda bir çevirmen de olduğumdan, inspiration'ı bağlam içine oturtmalıyım. Öyleyse, şöyle toparlayım: Logopond, logo...
  15. gezegen

Bir web adresinin bağlantısını paylaşmak - nereye?

İlham vermesi için logoların sergilendiği bir web adresinin bağlantısını paylaşmak istiyorum ancak konuyu nereye açacağımı kestiremedim. Bu türden tanıtım/haberdar etmek amaçlı bağlantılar hangi bölüm altında nereye açılır?
  16. gezegen

Source Code Pro - Adobe'nin ücretsiz, açık kaynak Monospace font ailesi

Adobe'nin ilk açık kaynak font ailesi Source Sans Pro'nun ardından, Source Code Pro font ailesi bugün yayınlandı. Pro font içeriği gereği Türkçe karekterleri de barındıran yeni font ailesi 6 üyeden oluşuyor. Source Code Pro, aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz indirilebilir...
Yukarı Alt