Arama sonuçları

1. Hatice Ceylan

Sabit disklere ortak şifreleme standardı gelecek

Sabit disklere ortak şifreleme standardı gelecek Sabit disk üreticileri, veri güvenliği için ortak bir şifreleme standardı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.Fujitsu, Hitachi GST, Seagate Technology, Samsung, Toshiba, Western Digital, Wave Systems, LSI Corp., ULink Technology, ve IBM’in de...
  2. Hatice Ceylan

Gmail çevrimdışı kullanılabilecek

Gmail çevrimdışı kullanılabilecek Google, e-posta servisi Gmail’i, tarayıcı odaklı olarak çevrimdışı kullanılacak şekilde güncelledi. Arama motoru olarak çıktığı yolda İnternet devi olarak yürümeye devam eden Google, e-posta servisi Gmail’i posta kutusunun boyutuna göre çevrimdışı...
  3. Hatice Ceylan

Gripken araba kullanmak, alkollü kullanmak kadar tehlikeli

Gripken araba kullanmak, alkollü kullanmak kadar tehlikeli Gripken :) araba kullanmanın, iki kadeh alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmek kadar tehlikeli olduğu bildirildi. Daily Telegraph gazetesindeki habere göre, İngiltere'de simülatör kullanılarak yapılan araştırmada, ağır soğuk...
  4. Hatice Ceylan

Alkol erken bunamaya yol açıyor

Alkol erken bunamaya yol açıyor İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Klinik Şefi Doç. Dr. Levent Mete, uzun süre alkol kullanımının beyni etkilediğini, zihin yetilerinde bozulmalara sebep olduğunu söyledi. Bunun bazı kişilerde erken bunamaya kadar gittiğini belirten Mete...
  5. Hatice Ceylan

Kaza anlarındaki bilinçsiz ilkyardım çoğu kez "son" yardım oluyor

Kaza anlarındaki bilinçsiz ilkyardım çoğu kez "son" yardım oluyor! Basında sık sık "kurtarma rezaleti" başlığıyla verilen haberlere şahit oluyoruz. Bu haberlerde genellikle bir trafik kazası sonrası etraftan yardıma gelen yardımsever vatandaşların veya kazazede yakınlarının telaşla yaptığı...
  6. Hatice Ceylan

İşte dünyanın en büyük yılan fosili

İşte dünyanın en büyük yılan fosili Kolombiya'da yapılan bir kazıda, 13 metre uzunluğunda, bir tonu aşkın ağırlıkta, şimdiye kadar bulunan en uzun ve büyük yılan fosilinin ortaya çıkarıldığı bildirildi. New York'daki Amerikan Doğal Tarih Müzesi uzmanlarından Jack Conrad, 1.100 kilo olan yılan...
  7. Hatice Ceylan

En az yarım saat en fazla bir saat ders çalışın!

En az yarım saat en fazla bir saat ders çalışın Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından hazırlanan ''Eğitimde etkin öğrenme ve ders çalışma yöntemlerinde verimlilik'' başlıklı broşürde, çalışma sürelerinin en az yarım saat, en fazla bir saat olarak ayarlanması, her bir saatte 10 dakika...
  8. Hatice Ceylan

Üniversiteye giriş yeniden iki aşamalı oluyor

Üniversiteye giriş yeniden iki aşamalı oluyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), beklentilerin aksine ÖSS'de herhangi bir değişiklik yapmazken, üniversiteye girişte iki aşamalı sınav kararı aldı. YÖK'ün bir yıldır 2009 ÖSS'de 'değişiklik yapılacağına' dair açıklamalarına rağmen dünkü Genel Kurul'dan...
  9. Hatice Ceylan

Üniversiteye girişte lise yerine 'kişisel başarı' etkili olacak

Üniversiteye girişte lise yerine 'kişisel başarı' etkili olacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte 'lisenin ÖSS'deki başarı ortalamasına' göre belirlenen 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' (AOBP) uygulamasını kaldırdı. Öğrencinin lisedeki diploma puanına göre hesaplanan...
  10. Hatice Ceylan

Google, yakınlarınızın nerede olduğunu gösterecek

Google, yakınlarınızın nerede olduğunu gösterecek Arama motoru Google'ın cep telefonlarına yönelik yeni uygulaması "Google Latitude", kullanıcılara yakınları ve arkadaşlarının yerini belirleme olanağı sunuyor. Google'ın resmi blog sitesinden yapılan açıklamada, dün hizmete giren Google...
  11. Hatice Ceylan

Çanakkale de Filistin Şehitleri

Çanakkale'de şehit düşen FilistinlilerBugün, İsrail'in işgaline direnen Filistinliler'in 1915'te da emperyalist devletlerin Çanakkale'yi geçerek İstanbul'a ulaşma hayallerinin Boğazın karanlık sularına gömülmesinde önemli rol oynadığı ortaya çıktı. Çanakkale Savaşları'nda Türk ve Araplardan...
  12. Hatice Ceylan

Hafıza Kaybına Dikkat !

Hafıza kaybı yaşayıp farkında bile olmayabilirsiniz! Araştırmacı Mehmet Teber, güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için yapılması gereken 6 kuralı açıkladı. İşte, altın değerinde 6 öneri... Hepimizin şikâyetçi olduğu ortak bir nokta var: Unutuyoruz. İsimleri, yerleri, yüzleri, yapmamız gereken...
  13. Hatice Ceylan

Yer Kürenin Şekli Değişiyor mu?

YER KÜRE (ŞEKLİNDE) Mİ KALACAK? Yerküre'nin Şekli Değişiyor mu? Yerküre'nin tanınması ve şeklinin belirlenmesi maksadıyla çok eski çağlardan beri süregelen çalışmalar hâlâ devam etmektedir. Ölçme usûlleri ve âletleri, teknolojik gelişmeler paralelinde sürekli değişmektedir. İlk çağlarda Arz'ın...
  14. Hatice Ceylan

Google Earth ile Okyanus Gezintisi

Google’ın en başarılı ve kullanıcıları için çok büyük önem taşıyan “Maps” ve “Google Earth” şüphesiz en başta gelen uygulamalar. Google yine kendisinden beklenen düzey ve kalitedeki bir diğer google earth özelliği ile artık okyanusların yer altı güzelliklerine de internet ortamından...
  15. Hatice Ceylan

Zamana direnen ustalar...

Zamana direnen ustalar bir kitapta buluştu Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde çok sayıda şirket, Türkiye'deki saklı tarihî, kültürel ve sanatsal güzellikleri ön plana çıkarıyor. Ünlü firmalar, reklâma ayırdıkları paranın bir bölümünü bu tür faaliyetlere aktarmakla kültürel mirasa da sahip...
  16. Hatice Ceylan

İşi bilenler, akıllı telefon kullanıyor işe gitmiyor

İşi bilenler, akıllı telefon kullanıyor işe gitmiyor Daha piyasaya çıkmadan sansasyon oluşturan, Microsoft'un patronu Bill Gates'i bile kıskandıran akıllı buluş Apple Iphone, önce gençler tarafından keşfedildi. Amerika'da piyasaya sürüldükten sonra kullanıcıların tutkunu olan Iphone'un...
  17. Hatice Ceylan

New York Times batarsa...

New York Times batarsa... Bütün dünyayı etkileyen ekonomik krizden en ağır darbeyi alan sektörlerden biri de medya. Dünyanın en prestijli gazetesi New York Times da krizde: Uzmanlara göre NYT artık yalnızca internette olacak... YER: Manhattan, 42. Cadde. Bina: 57 katlı yeni New York Times...
  18. Hatice Ceylan

Yumurtaları sepete at

http://s8b.directupload.net/images/090128/idtvul7y.swf Arkadaşlar flashta yaptığım çalışmamı umarım beğenirsiniz.Yumurtaları sepete atmaya çalışın bakalım sepete gircekler mii:)
  19. Hatice Ceylan

Hüzün nerden bulaştı yüreğime

Saf tutuyor harfler,hizaya dizilmiş bir alt yazı gibi, düşürüyorum kendimi, Seninle yan yana… Çekiyorum kınından cümleleri ve kıldan ince ,sesin, vuruyor boynumu… Yüzümü çevir, yüzüne tut ellerinle...
  20. Hatice Ceylan

Artık İlgilenmiyorum Seninle

Artık İlgilenmiyorum Seninle Bunca yıkılmış dağlar üstüne Kalbimin kanını buharlaştırdı gözlerin Oysa kaç güvercin havalanmıştı içimden Konarak pervazlarına gülüşlerinin Kaç mermi sıyırmıştı ruhumu Acımasız yürüyüşlerinin mevzilerinde Dayanmıştım Ağlamıştım saatlerce...
Yukarı Alt