Arama sonuçları

1. GürhanErkal

bir türlü dekupe yapamadım....

@cancer_ozan Hocam konu çok dağılmış indesign, photshopun alternatifi değilki böyle bir iddia atılmış olsun ortaya. Photoshop en basit anlatımıyla fotoğrafları rötuşlayıp düzelttiğimiz bir yazılımken, İndesign ise mizanpaj ağırlıklı, vektör tabanlı bir tasarım programıdır. Yani elma ile armut...
  2. GürhanErkal

Animasyon, Video ve tasarım

Gökhan bey özelden cevap gönderdim.
  3. GürhanErkal

Adobe After Effect CS6 Sorunu..

İndirdiğin kopyanın kendsinde yada kurulumunda bir hata olmuş. Ya yeniden yükleyeceksin olmazsa adobenin sitesinden deneme sürümünü indir.
  4. GürhanErkal

Animasyon, Video ve tasarım

Hareketli grafik, 2 boyutlu animasyonlar, info grafikler, baskıya yönelik tasarım ve online dergi yapıyorum. Yaptığım işlerde kullanılan çizimleri kendim çiziyorum hiç bir şekilde hazır tema, şablon, clipart vb. Kullanmıyorum. Orjinal iş garantilidir. Çalışmaları evimden sürdürüyorum. Bir çok...
  5. GürhanErkal

Tasarımcılara Söylenen Bahaneler - Bu başlıkta topluyoruz :) Haydi bakalım..

Yılların iş deneyimi ile konuşuyorum arkadaşlar; Aslında eleştiri ve sorunları okuduğumuz zaman anlaşılıyor ki problem müşteri de değil biz de. Çok iyi bir brief alın. Siz almıyorsanız alınmasını isteyin; Olayı, işin akışını, kaça ve ne kadar süre de yapacağınızı, hangi tekniğin iyi gideceği...
  6. GürhanErkal

Grafik Tasarım okumak istiyorum!

@HalilVEVO Kardeşim millet 0'dan başlıyor da giriyor. Gayet iyisin ama kurslara da mutlaka git orada sorulacak sorular üstüne çalışmalar yapılıyor. Gerçekten istiyorsan şansını denemelisin.
  7. GürhanErkal

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

@Acemi Graf elle değer girmeyi denermisin. Mesela 0,25 yaz (0virgül20) yada virgül yerine nokta yazarak denermisin.
  8. GürhanErkal

ındesign de sayfa büyüklüğü sorunu

@ebru_rst Merhabalar Indesigni açın ama herhangi bir proje dosyası açık olmasın. Editten/prefrences/unit-increments/Origin-page, horizantal ve verticali mm yapın. Tamam deyip kapatın. Bundan sonra dosyalarınız hep bu şekilde açılacak.
  9. GürhanErkal

indesign hakkında sorularınız için

@nuriQocca Yeni yazacağınız yazıının metin kutusu seçili iken ctrl+b yapın, text kutusu özelliklerinden metin iktirme etkisini devre dışı bırakın. text frame options/general/ignore text wrap
  10. GürhanErkal

Şunu nasıl yaparım ?

@vdesigner 3 boyutlu herhangi bir programda yapılmış mimari bir görselleştirme işi bu. Reklam ve bilgilendirme amaçlı. Onlarca program var herhangi birinde yapılmış olabilir ama Türkiye'de en çok stüdyo 3D max kullanılır. Bu tür işler genelde bir mimarlık/müteahitlik firması gözetiminde...
  11. GürhanErkal

Afiş Çalışması

@omeraldemir Güzel bir iş ancak mesajı daha iyi iletmesi bakımdan hiyerarşi ve görsel - tipografi ilişkisine dikkat edilse daha iyi olurdu. Bu malzemeden biraz daha temiz iş çıkar diye düşünüyorum. Elinize sağlık.
  12. GürhanErkal

Minimalist tarzda bir afiş

@turkman5 Genel olarak beğendim. Fakat mesajı hem biraz daha öne çıkarıp hem de geometrik olarak değil optik olarak ortalasınız bence sonuç çok daha iyi olurdu. Elinize sağlık.
  13. GürhanErkal

Seçim Aracı Sorunu

@ademer27 Benzer diğer yazılımlarda durum nedir örneğin illustratorde. Bir de biraz daha açarsanız iyi olacak ben de ilk kez böyle bir sorun duydun. Prefrencesi kontrol ettim ama bunun kontrol edileceği bir özellik bulamadım da açıkcası.
  14. GürhanErkal

Eps Ai Lutfen yardim

@graficocuk Yani zaten amacımız bu tür şeyleri yapmak daha iyisini yapmak. Bunun onlarca yolu var hangi yazılımı kullanıyorsak ona göre bilgi ve deneyimimizi arttıracağız. Ben açıkcası hazır tasarım kullanan insana kesinlikle grafiker demem. Ha kenarda köşede küçük bir desen için...
  15. GürhanErkal

İndesignda 3 sayfa dergi mizanpajı

Siz de sağolun arkadaşlar. Sesli ders yapmak çok yorucu ve zaman alıcı oluyor. Ama bu tür kayıt daha kolay benim için acil işim olmadığı zaman kaydedip koyucam farklı çalışmalar.
  16. GürhanErkal

Eps Ai Lutfen yardim

@graficocuk Aslı hanm'ın dediklerine ilaveten. Gördüğünüz çalışmadaki yazıya benzer fontla kendi yazınızı yazın. Sonra malüm çalışmadaki yazı yada fontlardan (efektli olanlardan) birini seçin. Layer paletinin açın. Seçili layerinini görün. Sonra bu layerin sağ tarafındaki yuvarlağı alt...
  17. GürhanErkal

Grafikerin logosu nasıl olmalıdır?

En güzeli tipografik bir logodur. Hiç ambleme girmeyin dediğiniz gibi zorlanıyorsanız. Çünkü çıkacak sonuç ortalama bile olsa kişisel marka değeriniz üstünde kötü etki yapar. Atıyorum adınız aynı fontun lightıyla birleşik olarak da soyadınız bu fontun boltuyla yazın güzel bir renk verin. En...
  18. GürhanErkal

Corel - led monitör - renk kalibrasyonu , renk sorunu

Çift monitör kullandığımdan bu farkı çok net görüyorum. Renk ve ışık değişiklikleri samsungda olurken dell sabit kalıyor.
  19. GürhanErkal

@Vlkn Grvn Hocam öncelikle kaliteli bir masaüstü yayıncılık crt monitörüne erişecek tam bir lcd monitör olduğu sanmıyorum. Ama o Crtlerde çok pahalıydı zaten. Herneyse fiyat performans mantığı içinde dell ve hp nin bu modelleri gayet iyidir. Adobe RGb renk uzayının %99 unu verir gibi bir...
  20. GürhanErkal

@Vlkn Grvn Hocam öncelikle bırakalım renk profilini %5 tramı bile göstermemesi sağlam bir ayar sorunu olduğunu gösteriyor. Renk profillerinden önce monitörün normal renk ve kontrast ayarlarıyla oynayın. Büyük ihitmalle bir ayar fazla kaçmıştır. Normal şartlarda hiç bir monitör bu kadar kötü...
Yukarı Alt