Arama sonuçları

1. GürhanErkal

İndesignda 3 sayfa dergi mizanpajı

Yaptığım minimal bir dergi mizanpajını video haline getirip koydum. Yazı resim ekleme, stilleri kullanma, photoshopta resim işleme, mizanpaj, grid sistemi vb konusunda bir çok bilgi bulabilirsiniz. Not: video, HD'dir büyük boyutta izlerseniz rahatlıkla görebilirsiniz.
  2. GürhanErkal

Video içerisinde ki hareketli yazı silinebilir mi?

@nuriQocca Bence siz en önemli eğitimleri almışsınız gerisi sadece sektörel tecrübe. Bu forumdaki çoğu arkadaştan öndesiniz 2-0 galip başlamışınız yarışa. Program teknik bilmek sadece zaman meselesi
  3. GürhanErkal

@nuriQocca AE için en basit tanım fotoşopun hareketlisi. Birde nesnelere, layerlere vb verilen her değer/etki sonradan düzenlenebilir oluyor böyle bir artısı var. Lakin aynen grafik tasarımda program bilmek işin sadece önemsiz bir bölümü biliyorsunuz. Tasarım, çizim tipografi bilmeden...
  4. GürhanErkal

Indesign hakkında yardım

@ebru_rst Mattype kullanıyorsanız sorun yok. Kutu olayında dediğiniz gayet mantıklı. Eğer örneğin bir sayfadaki tüm sorular tek bir metin kutusunda olursa her kaydırmada ve her eklemede anchor object özelliğini bile kullansanız çok sorun yaşarsınız. Sürekli bir kayma ve karmaşa probleminiz...
  5. GürhanErkal

@nuriQocca Tabiki silinebilinir. Sadece sabırlı ve özverili bir işçilik gerekir. Öncelikle silinen yazının yerine ne geleceğini tayin edeceksiniz ki bu pozisyona göre değişiklik gösterecektir. 2. ve en önemli adım ise bu yama malzemesinin track edilme işlemidir. Yani kamera veya nesnelerin...
  6. GürhanErkal

Indesign hakkında yardım

@ebru_rst Kutudan kastınız metin kutusu mu? Öyle bile olsa bu tamamen sizin tarzınızla alakalı. Bu arada bilgilendirme yapayım özellikle matematik dizgisi yapılırken bazı plugin yada yardımcı yazılımlardan destek almanı gerekir çok özelleşmiş matematiksel formülleri yazmak için. Mathmagic gibi
  7. GürhanErkal

Mac mi? Pc mi?

@mamican Aslında garipsenecek bir durum yok. Bütün sorun alışkanlıklarımızla ilgili. Mac efsanesi grafik piyasası için 6-7 sene önce bitti diyebilirim. Mac artık sadece alışkanlık. Denildiği gibi apple monitörlerin nede bilgisayarların öyle aman aman bir özelliği yok. Piyadada 550 Tl ye...
  8. GürhanErkal

İd'de hazırlanmış gazete 1. sayfaları

Gayet iyi elinize sağlık ama grid sistemi üzerinde biraz daha durmanız daha iyi olur. Zemindeki degradelere de dikkat edin bence hamur kağıtta okumayı zorlaştırabilir.
  9. GürhanErkal

Grafikerler tanışma ve kaynaşma alanı :)

Merhabalar Yaklaşık 10 yıldır gayet sorunlu, stabilitesi aşırı düşük bir şekilde tasarım piyasası içinde bulunuyorum. İLk Ankara sonra Denizli ve memleketim olan İzmir'de devam eden bir meslek hayatım var. İstanbul'a kapağı atamayanlardanım yani:) Flash animasyon ve çizimle başlayan meslek...
  10. GürhanErkal

A'dan Z'ye karakter animasyonu

Çizmesi zor olmayan bir karakter oluşturup onu animasyona uygun hale getirip, after effects'de kısa bir animasyon yapıyorum ve tüm bunları videoya çakiyorum. Görüntü çok hızlandırılmış ama durdura izlerseniz ayrıntıları görebilirsiniz. Ham ai'de çizim hem ai projeni aftere atma hemde afterde...
  11. GürhanErkal

İndesign Cs6 yazı alanı sorunu

@Funlu Ben normalde 5.5 kullanıyorum derginin editörüyle arada kopukluk olmasın diye. Sen söyleyince bir bakayım dedim. Bu ayar eski sürümlerde de var ama standart olarak alıştığımız şekilde geliyordu. Bunda böyle bir şey yapmışlar nedense.
  12. GürhanErkal

@Funlu Preferences'e girin, interface-Options-Live screen drawing ayarını immediate yapın.
  13. GürhanErkal

@Funlu Resime göre konuşuyorum; Sanki bana metin kutusu içine yeni bir metin kutusu yapıştırmışınız gibi geldi. (mask gibi) O yüzden içerideki asıl metine etki edemiyorsunuz. Bir bakarmısınız?
  14. GürhanErkal

Dergi Basımı Nasıl Yapılır?

@sametaltun Herhangi bir yazıcı için değil. Printeri, adobe PDF olarak ayarlarsanız. Pdf çıkış alırsınız ve istediğiniz yerde/yazıcıda bastırabilirsiniz.
  15. GürhanErkal

işlemleri tekrarlamada kısayol tuşu var mıdır?

@ayse015 Yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla direkt bunu karşılayan bir şey yok. İşte burda biraz fark var iki programın arasında. Bunu illustratorde ben şöyle çözerim ya damlalık aracıyla ya da layer paneliyle. Ai'nin işlevsel bir layer paneli var. Söz gelimi bir nesne...
  16. GürhanErkal

2D karakter animasyonu

Merhabalar. Pek ders sayılmaz ama after effects'de 3d özellikleri kullanarak bir karakteri canlandırması üzerine çalışırkenki görüntüyü kaydettim. Belki arkadaşların işine yarar. Kolay gelsin.
  17. GürhanErkal

YARDIM: Acrobat Pro ile FreeHand'de PDF Alma

@hak_anm Freehand çok eski bir teknoloji hatta onu bırakın ta freehandin gençliğinde bile herşeyi doğru yaptığınızda freehand, pdf'i yine de sorunlu oluşturabilirdi. En klasik çözüm işinizi eps formatına çevirip adobe distiller yardımıyla pdf yapmanızdır. Hem çok daha küçük boyutlu hem de...
  18. GürhanErkal

işlemleri tekrarlamada kısayol tuşu var mıdır?

@ayse015 1. Hemen hemen her yazılımda benzer özelliğe benzer kısa yollar verilebilir. Bu artı yada - bir özellik değildir. Örneğin ben tüm kullandığım yazılımların kısayollarını elden geçirir hepsini aynı kısayol yaparım siz de aynı şekilde edit/keyboard shortcuts menüsünden alıştığınız...
  19. GürhanErkal

@sametaltun Hocam hiçbiriyle uğraşmadan bu işlemi indesignin otomatik yaptığı bilgisini verdim size bir önceki mesajda bunu görebilirsiniz. Kolay gelsin.
  20. GürhanErkal

@sametaltun Bu işler için indesignin güzel bir özelliği var. Yazıcıdan kitap çıkarmak için biçilmiş kaftan. Tek yapmanız gereken file/print booklet özelliğine tıklamanız basit bir arayüz var hemen kendinize göre ayarlarınızı yapın doğru olup olmadığını ise aynı paneldeki preview...
Yukarı Alt