Arama sonuçları

1. GürhanErkal

Quark Nedir ? [Ayrıntılı Açıklama]

Quark son 2-3 seneyi hesaba katmazsak elbette üzerinden en çok yayın basılan programdır diyebiliriz. Mizanpaj ve sayfa düzenleme konusunda da neredeyse birincidir ama şu benim bildiğim tüm yayınevleri indiazyna geçti. Ulusal bazı gazetelerde indizaynı kullanmaya başladı. Ama hala belli başlı...
  2. GürhanErkal

Payiz Dergisi Kapak Çalışması

Hocam ellerine sağlık uğraşmışsın. Lakin sonuç olarak pek kapak çalışması olmamış bu daha çok "fotoşopta efektleri ve harmanlama modlarını nasıl denesemde bir şeyler yapsam çalışması" olmuş. Bence derginin genel konusu, o evredeki ana yazısı, hitap ettiği kitleyi hesaba katarak göze gelen...
  3. GürhanErkal

TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ

@baranbeyy Faruk beyden önce ben cevap vermek istiyorum. Açıkcası durumu anlayamamışsınız gibi geldi. Kimsenin alaylılarla derdi yok ."Eğitimsiz" demek alaylı demek değildir. Lütfen kavramları doğru kullanalım ordaki ayrım okullu-alaylı şeklindedir, okullu/eğitimsiz değil. Eğitim okulda da...
  4. GürhanErkal

Yeşil

Yeşil isimli çevre konulu bir illustrasyon/manipüle çalışması. Ps CS4 de yapıldı. Üstünde bir kaç gün uğraştım. Tam istediğim sonuca ulaşamadım ama bu tür çalışmalarımın ilki olacağı içinde burada eleştirilerinize sunmaya karar verdim.
  5. GürhanErkal

Fikirbazz Grafik & Tasarım Logosu

Genel olarak "grafik tasarım nedir, logo nedir. Ne anlama gelir"in üstünde durursanız çok daha sağlıklı olacaktır.
  6. GürhanErkal

2 Adet logo çalışması

1. iş için birşey diyemem ama 2. iş gelecek vadediyor. Tipo, arkadaşların bahsettiği "Q" sorunu haricinde fena değil. Onu son gönderdiğin gibi değil de daha farklı bir şekilde çözsen iyi olacak. Q'ları çözersen sağlam bir logo ortaya çıkarabilirsin bence.
  7. GürhanErkal

E-Dergi Hazırlarken karşılaştığım Sorun

@HasbiHaL Zamanında o iş için çok uğraşmıştık. Çevrende gördüğün kaliteli ebookların büyük bölümü yerli bir firma tarafından geliştirilen sistemle yapılıyor tabi ne fimayı ne sistemi hatırlıyorum. 250 tl civarı bi fiyatı vardı yalım. Öyle kodlarla diğer shareware programlarla düzgün sağlam bir...
  8. GürhanErkal

A5 Çift yön El İlanı

Merhaba elinize sağlık. Genel olarak eleştireceğim nokta şu. Müşteriyi yönlendirin deyin ki; "kardeşim kimse bi dolu yazılı el ilanını durduk yerde okumaz. İlla bu bilgilerin tamamı olacaksa bir broşür yapalım. Şayet broşür yapamayacaksak burdaki bilgilerin en azından yarısını atalım...
  9. GürhanErkal

İçi Boş Dikdörtgen ya da Çember Çizme Yardım.

@Ergin Demiroğlu Fotoşopta bu tür şekiller oluşturmanın mantığı birazcık farklı aklıma gelen yöntemleri söyleyeyim size. 1. Boş layer açın brush aracı ile shift tuşuna basarak cetveller yardımı ile çizin 2 Boş layer açın shape aracı diktörtgen çizin. sonra path paneline gidin, çizmiş...
  10. GürhanErkal

En Çok Kullandığınız Programlar

1.Mizanpaj, baskı, montaj için ağırlıklı aracım indesign 2.Fotoğraf ve bitmap çizim için Ps 3.Çizim, tasarım, pdf düzenlemesi için Ai 4. artık 2 ayda bir açtığım freehand 5. İllada corel gönder diyenler için corel 6. Pdf kontrolü için Acrobat 7. Fh, ".ps" ve corelden pdf için distiller
  11. GürhanErkal

Freehand'de yardıma ihtiyacım var...!!!

Bu işi yapmanın yolu fh ve ai'de aynıdır. O tırtıklı desenin sadece 2 birimlik bölümünü çizersin sonra fırça olarak tanımlarsın. Bir daireye bu fırçayı atarsın. 2 çember içine bu fırçalı desenini yerleştirirsin hepsi bu kadar:)
  12. GürhanErkal

Hangi Vektör Programı?

@Erkan_Nehir O zaman neyin anketini yapıyoruz ki:) Dediğin genel itibariyle doğru tabiki ama birde kulağı tersten göstermek var. Açık ve net corel, fh ve ai'yi aynı kıstasta değerlendirmek yanlış, çok sayfalı dökümanları corel, ai ve fhde çalışmak ise eziyetin, yanlışlığın daniskasıdır.
  13. GürhanErkal

100 TL Ödüllü Grafikerler.org Amblem Yarışması

@Admin Yani tipo sabit kalıyor. ".org" bari değişseydi iyi olurdu.
  14. GürhanErkal

Amerikadan bilgisayar..

Geçmiş deneyimlerime bakarak havada karada masaüstü iki kere fark atar diyebilirim. Onca parayı iş yada iş öğrenmek için sürekli el-boyun ve bel ağrısı yapacak küçücük bi alete bağlamayın derim. Hele hele after, max gibi ram ve işlemci canavarı uygulamalar için sadece iş taşıma ve vakit geçirme...
  15. GürhanErkal

Hangi Vektör Programı?

Herkes tabiki daha rahat kullandığı programı övecek ben de zamanında freehand kullanırdım. Elbette freehand diyeceğim. Ama corelde kullandım. Az çok biliyorum diyebilirim. Zamanında corelle başlayabilecekken direk fh'ye yönelmemin nedenini anlatırsam sanırım neden freehandin daha iyi bir...
  16. GürhanErkal

freehand soru ve sorunlarınızı Burada cevaplayalım.

@coskunalp Efendim, Freehandde ve Corelde türkçe tireleme yoktur. Ya manuel elle tireleme yapacaksınız ya da Türkçe tirelemeye olanak veren indizayn/illustrator/quark gibi bir program kullanacaksınız.
  17. GürhanErkal

freehand soru ve sorunlarınızı Burada cevaplayalım.

@restorasyon Efendim eğer doğru anladıysam şu şekilde yapacaksınız. -Önce Yuvarlağınızı çizin -Şeklinizden bi tane daha çoğaltın. 2 tnae olacak yani -Şimdi araç kutusundan blend toolu kullanmanız gerekiyor. Yada 2 şekil seçiliyken (ctrl+shift+b) -birinden diğerine blend toolu kullanarak bir...
  18. GürhanErkal

600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

@artworks Bu yorumu bana katılan bir arkadaş yazmış tamamen katıldığım için ben tekrar yazmadım. Çünkü eleştiri sahibi olanlar en azından eleştirdikleri fikirleri okurlar diye düşünüyorum. Ama ne gerek var dimi okumadan anlamadan eleştirmek çok daha güzel. Hep birlikte bu mesleği sıfırlıyalım...
  19. GürhanErkal

600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

@Erkan_Nehir İki tane net yazı yazdım eleştirdiğim konu çok farklı. Sanırım okumadan yorum yapmışsınız çünkü ödül ile tasarım tutarı arasındaki farkı algılabileceğinizi düşünüyorum. Ben yinede iyi niyetle ekliyim: Bir kurumsal kimlik çalışmasına, güvensiz bir grafiker, batarbank bir reklamcı...
  20. GürhanErkal

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Bende son yazılanlardan şöyle birşey çıkartıyorum. Aslında tasarım Mac'le yapılır derken (steve jobs da mac diyor:)) kastetilen şey makinanın kendisi değil. Mac demek otomatikman daha yüksek bedellerle, lisanslı programlarla gelen bir aygıt demek anlamına geliyor. Yani genellikle bu işten büyük...
Yukarı Alt