Arama sonuçları

1. GürhanErkal

Illustratorden Freehande geçiş

@kahramu :) Evet oldukça detaylı onu anlattım zaten
  2. GürhanErkal

izmirli grafiker arkadaşlara

@hakanpelin Matbaa ve ajansımsıların en bol olduğu yer gıda çarşısı ve onun doğusunda kalan 1. sanayi, MTK çivarındaki yerler. Onun dışında biraz daha ajansa benzeyen yerler alsancak civarında kümelenmişler. Karşıyaka, konak ve bir çok yerde de küçük ajansımsılar ve matbaasımsılar mevcut:) Çok...
  3. GürhanErkal

Dead Wrong(Film Afişi Çalışmam)

Emre, bütün işlerinde sağlam bir hayal gücü ve yetenek görülüyor. Fakat zannımca acelecilik ve işçiliğe bunun yansıması işin değerini çok aşağıya çekiyor. Tek bir işe bir kaç güç ayırsan gayet temiz standart üstü işler çıkartırsın bence. Bir de öyle dene:) Kolay gelsin.
  4. GürhanErkal

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Evet aynen Melih Bey'in dediği gibi. Bu arada Melih Bey emekli olduğunuzu bilmiyordum. (Bu meslekten emekli olan birini görmek çok hoş) Adobeeğitimden de yazılarınızı takip ederdim. Artık boş zamanlarınızda tecrübenizi daha rahat bir şekilde bu tür kulvarlardan paylaşırsınız. Ama bu ekran -...
  5. GürhanErkal

Illustratorden Freehande geçiş

@kahramu Kullandığınız sürüme göre ai3 ila ai8 formatında illustratorden bir çıkış verin. Freehand onları açacaktır. Yalnız işlerde gömülü resim olmasın. Aynı zamanda bu eski sürümler çalışmayı otomatikmen expandlayacağı için, expandlama işini kendiniz kontrol bir şekilde yapmanızı tavsiye...
  6. GürhanErkal

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

Hemen hemen çoğu yazıyı okudum tekrar başa dönmek istemem ama eskiden grafik tasarımcı - operatör ya da grafik tasarımcı - grafiker (operatör) şeklinde olan ayrım son zamanlardaki bazı ilanlardan etkilenerek tasarımcı grafiker - grafiker gibi bir ayrıma dönüşmüş. Eğer grafikeri eskiden kabul...
  7. GürhanErkal

600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

@onurized Sanırım tam olarak demek istediğimizi anlatmamadık. Sorun miktar değil bu miktarın ödül olarak tanımlanması. Yani ortalama bir merdiven altı ajansta yada sıradan bi freelancerin isteyeceği minumum ücret bu anladınız mı? İyi niyetli düşünürsek bir işletmenin kurumsalı bu kadar ucuz...
  8. GürhanErkal

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Hülasa, herşeyiyle bugün güncel bir mac pro ile performanslı bir pc'yi basite indirgeyip karşılaştırırsak arada donanımsal ve yazılımsal fark şudur. Mac'in profesyonel bir ekranı vardır. Küçük ayarlamalarla baskıya oldukça yakın renkler görülebilir. İşletim sistemi ve içindeki küçük...
  9. GürhanErkal

600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

Normalde bu tür ilanlara hiç yorum yapmam. Ama burada birinciye vadedilen ödül, zaten bu iş için istenecek minumum ücretten az değilmi. Ya da duruma göre minumum diyelim:) Yani, bu durum biraz komik olmuyor mu? Bu yarışmaya onlarca belki yüzlerce iş gidecek buna rağmen ortalama piyasa...
  10. GürhanErkal

Üzeri çizgili yazı yazmak

@wwlife Yanlış anlamadıysam satırların zeminine fosforlu kalemle metnin üstünden çizilmiş gibi bir şey yapmak istiyorsun. Metnin seçili iken, (metin ama metin kutusu değil) Text panelini aç, karakter özelliklerine gir, kullandığın sürüme göre sol ya da sağdaki özelliklerin çıktığı küçük oka...
  11. GürhanErkal

illustrator den ps 'a tasarımı nsl aktarırım ?

Ps, ai dosyalarını direkt olarak açar. Aç demeniz yeterlidir. Ya da iki uygulamada açıkken copy/paste yaparsınız.
  12. GürhanErkal

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

Merhabalar bu kadar yazıyı görünce ben de kendimden bahsedeyim dedim. Öncelikle çok küçük yaşlarda resim yapmaya başladım. Görsel olan herşeye ilgim vardı. Mutlaka bu alanda bir iş yapmalıydım fakat yapamadım. Önce ilkokulda defterlerime anatomi çizimleri, adale çalışmaları yaptığım için güzel...
  13. GürhanErkal

Dosyayı nasıl koruyabilirim?

@echo Dosyayı pdf yapın ve pdfinizi acrobat pro vasıtası ile şifreleyip kilitleyin. Biliyorsunuz pdf dosyaları aide kolaylıkla düzenlenebilir format sorunu olmaz yani.
  14. GürhanErkal

yazıyı nokta nokta yapmak

Derse lüzum yok font sitelerinde bu tarzda bi dünya ücretsiz font var. Bence onları deneyin.
  15. GürhanErkal

Dergi Reklam Çalışması / Fotomanipülasyon

Sağol Hakan:). Bence de sorun yok.
  16. GürhanErkal

:) gayet basit, net açıklamalarım var. Dolaysız bir şekilde cevap vermeye çalıştım. Yaşam alanı içinde orada belirttiğim gibi birebir bu bölge kuşun yaşam alanı değil ama yaşamayıp görünmeyeceği bir alan da hiç değil. Doğu anadolunun yüksek yaylalarında kuşun avlanığını belirtmem yeterli olur...
  17. GürhanErkal

Platon medya sunusu

Sağolun aslında eski olan jpeg dosyasını atmışım antetlideki logoyu düzeltmiştim aslında sonradan aklıma geldi.
  18. GürhanErkal

Platon medya sunusu

Arkadaşımın kurduğu prodüksiyon ağırlıklı ajansa yaptığım logo ve kurumsal işlerin sunusu. Platonun profilden bir silueti ve düşüncenin stilize edilmesiyle böyle bir iş çıktı. İllustrator cs4 ile yapıldı.
  19. GürhanErkal

1000YTL 3.01 Mac Pro Monitor dahil

Bende 2007 den beri mac os denemeleri yapıyorum en stabil kurulumda mikrofon-ses kaydetme özellikleri hariç herşey gayet güzel çalışmıştı. Genelde ses ile ilgili sorunlar çıkıyor bazılarında ethernet bi bölümünde ekran kartı sorunları peyda oluyor. Sizde herşey %100 stabil çalışıyormu?
  20. GürhanErkal

Bilgi dediğiniz kısımda sanırım bayi adreslerini kasdediyorsunuz. 12 punto civarı Kuşun yaşam alanı işin hikayesi ile ilgili sorunuza değinirsek Zaten bu o fişek markasının imalatçısı ile aynı isimde olan kuşun öne çıkarıldığı bir çalışma.Turaç şu anda türkiyeden hindistana kadar bir çok...
Yukarı Alt