1,000 TL Ödüllü “Sosyal” Logotype ve Amblem Tasarımı Yarışması

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Bu yarışma Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti. tarafından düzenlenmektedir.

ŞİRKET İSMİ: Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti.
PROJE: Logotype ve Amblem Tasarımı



BİZ KİMİZ, NE İŞ YAPIYORUZ?
Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti. 2005 yılında kurulmuştur ve kuruluşundan bu yana biriktirdiği tecrübelerle dijital medya/reklam/pazarlama, etkinlik organizasyonu gibi alanlarda profesyonelleşmiş; birçok önemli web projesini gerçekleştirmiştir. Türkiye henüz Sosyal Medya kavramıyla tanışmadan önce www.SosyalMedya.com’u 2005'te hayata geçirmiş ve yaklaşık 200 web sitesini yönetmiştir.
Sosyalreklam.com, sosyalmagazin.com, socialclub.com.tr, social.com.tr ve girisimcilerkulubu.com gibi web siteler başta olmak üzere birçok önemli web projesinin sahibi olan Sosyal Ltd. Şti., 2013’ün ikinci yarısında bu projelerin geliştirilmiş halleriyle tanıtımını yapacak ve yepyeni projeleriyle de yine adından söz ettirecektir.

HEDEF KİTLEMİZİ KİMLER OLUŞTURUYOR?
Türkiye’de internet başında günde en az 2 saat geçiren, yeni trendlere, popüler kültüre, sosyal medyaya, teknolojiye, sosyal ağlara, etkinliklere ve sektörel seminerlere ilgi duyan üniversiteli gençler ve orta yaş grubu hedef kitlemizi oluşturmaktadır.
SEKTÖRDE RAKİPLERİMİZ VAR MIDIR?
Sektörde rakiplerimiz bulunmaktadır ve rakiplerimizin önüne yaratıcılığımız, üretkenliğimiz, girişimciliğimiz, deneyimlerimiz, genç ve enerjik ekibimiz ile kısa zamanda geçmeyi hedeflemekteyiz.

İNSANLAR BİZİM HAKKIMIZDA ŞÖYLE DÜŞÜNSÜN İSTİYORUZ:
• Dinamik, Enerjik, Genç
• Modern, Trendleri Takip Eden
• Tecrübeli (2005’ten beri)
• YARATICI, ÜRETKEN, FARKLI!

YARIŞMA KOŞULLARI:

1) Yaş sınırının bulunmadığı yarışma profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır. Seçici kurul şirketimizin kurucu ortakları olduğundan dolayı herkes yarışmaya katılabilir.

2) Her katılımcı en fazla 6 (altı) adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.


3) Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, logonun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal için dört renkli baskı tekniğine (CMYK - ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da (RGB) uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması göz önüne alınmalıdır.

Ayrıca Adobe Illustrator, Freehand ya da Corel Draw programlarından biri ile hazırlanmış belge olması gerekmektedir.

4) Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer ödül yarışmacıya verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.

5) Eserlerin Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti.’nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle, yarışma tekrarlanabilir ya da herhangi bir aşamasında iptal edilebilir.

6) Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti., katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7) Yarışma sonunda seçilen tasarımın tüm hakları Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti.’ye devredilmiş sayılır. Tasarım sahipleri, kullanılacak olan amblem ve logotype için hiçbir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar.

8) Ödül kazanan tasarımı Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti. kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları Seçici Kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti. tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

9) Eserler Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

10) Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

TELİF HAKLARI:

Katılımcı, dereceye giren eserinin Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti. tarafından kullanılmasına izin verdiğini, süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilimum haklar için Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti.’ye tam lisans verdiğini kabul eder.

Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men edemeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti., eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.

Katılımcı, Sosyal Turizm Bilişim Reklam Tekstil Ltd. Şti.'nin ödül alan eseri, maskotu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

ESERLERİN TESLİMİ :
1- Eserlerin her biri Buradan (yeni konu) başlığı altında verilen şablona göre hazırlanıp sadece JPG görüntüsü yüklenerek sergilenecektir. Gerekli görüldüğünde çalışmanın vektörel hali yarışmacıdan istenebilecektir.

Örnek Şablon:



Son aşamada kurumsal kimliğe ve logoya ait diğer materyaller de (antetli kağıt, zarf, kartvizit vb.) konuya eklenmelidir.

Şablonu İndirmek için TIKLAYIN

Foruma görsel nasıl eklenir? Yüklemek için Tıklayın

2- Yarışma sonuçları sitede açıklandığında, kazanan yarışmacı 5 iş günü içinde hazırladığı tasarımı, istenen özelliklerde yasal olarak kanıt sayılan e-mail yolu ile verilecek e-mail adresine veya cd içerisinde şirket yönetimine iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmakla yükümlüdür. Ödül ödemesi ulaşan çalışmanın doğrulanmasına müteakip 5 iş günü içinde yarışmacının göndereceği herhangi bir bankanın IBAN numarasına EFT/Havale olarak yapılacak, başka şekilde (elden, posta ile vb.) yapılmayacaktır.


YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışma Başlangıç Tarihi: 01.05.2013
Yarışma Bitiş Tarihi: 01.06.2013
Sonuçların Açıklanması: 10.06.2013

Sonuçlar, belirtilen tarihten sonra kamuoyuna Grafikerler.org internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


ÖDÜL: 1. seçilen tasarıma 1,000 TL ödül verilecektir.

SEÇİCİ KURUL: Şirket kurucu ortakları
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Yarışmaya katılacak olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dilerim..
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
'ESERLERIN TESLIMI' 1. Maddede verilen linki tıkladığınızda açılan başlık altina yeni konu acarak yarisma icin hazirladiginiz çalısmanizi ekleyebilirsiniz...

Tapatalk ile gönderildi...İmla hataları için kusura bakmayın...
 

cabbara

Üye
Kayıt
7 Temmuz 2010
Mesaj
10
Tepki
0
İNSANLAR BİZİM HAKKIMIZDA ŞÖYLE DÜŞÜNSÜN İSTİYORUZ:
• Dinamik, Enerjik, Genç
• Modern, Trendleri Takip Eden
• Tecrübeli (2005’ten beri)
• YARATICI, ÜRETKEN, FARKLI!


Ahahah hiç güleceğim yoktu.
Bu logo evlere temizliğede gitsin tam olsun hatta yer çekimsiz ortamda muz yiyim ama çilek tadı gelsin:clap2:
 

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
4 Ocak 2009
Mesaj
314
Tepki
23
Bu yarışmanın akıbeti hakkında bilgisi olan varmı?
Sonuçların Açıklanması: 10.06.2013 deniyordu,,
 

gokhanyaka

Üye
Kayıt
26 Şubat 2010
Mesaj
13
Tepki
0
Sonuçların açıklanacağı yok. Anlaşılan o ki yarışmadan firmanın istediği sonuç alınamadığı için bir açıklama yapılmıyor. Bu da bu platformda emek veren bizim gibi insanların emeğine ne denli değer verildiğini gösteriyor zaten.
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Merhaba arkadaşlar,

Yarışmaya istenilen sayıda katılım gerçekleşmediğinden ilerleyen haftalarda yarışma tekrar başlayacaktır.

Konu altından bilgilendirme yapılacaktır.

Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara önemle duyurulur.
 
Yukarı Alt