..:: 1000 tl ödüllü logo yarışması ::..

Durum
Konu kapatılmıştır.

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
1000 TL KAZANMAK İSTER MİSİNİZ? MKS MERMER KESME ve SİLME MAK.SAN. TİC. LTD. ŞTİ. tarafından düzenlenen logo yarışmasına isteyen herkez katılabilir. Yapmanız gereken tek şey hayal dünyanızı harekete geçirip en iyi logoyu çıkarmak.

Yarışma Kuralları
Katılma Şartnamesi

1. Konu : Makina Tasarımı ve İmalatı, endüstriyel sanayi sektöründe yeniliğe ve gelişime açık olan MKS MAKİNA logosunu yenilemek için siz tasarımcıların bilgi ve birikimine ihtiyaç duyarak yeni logosunu arıyor.

2. Amaç : Yarışma ile en iyi logonun seçilmesi ve bu doğrultuda 1. ye ödül verilmesi (1000 TL)

3. Yarışma Koşulları;

- Yarışma yaş sınırı gözetmeksizin, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derecedeki yakınları dışındaki, tüm profesyonel ve amatör grafik tasarımcılarına açıktır.

- Yarışmaya her katılımcı en fazla üç (3) adet çalışma ile katılabilecektir.

- Yarışma için tasarlanan logolar serdar@mks.com.tr e-posta adresine Yüksek çözünürlükte JPG(JPG) formatında gönderilecektir.
Seçici Kurul Tarafından Logolar değerlendirmeye alınıp 1. Seçilen Logonun baskılık
(vektorel) formatı (CDR, AI, EPS vb.) tasarımcıdan istenilecektir.


- Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak MKS MAKİNA juri üyeleri logolar arasında belirtilen renkler ve temalar doğrultusunda seçim yapacaklardır. Dolayısı ile tavsiye edilen tema ve renklerin kazanma şansı artmaktadır.

- Teslim edilen çalışmalar. Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış ve tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici Kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yarışmanın sonucunda Seçici Kurul tarafından seçilen ve ödül alan logo tasarımı, Patent Enstitüsünden tescil' in alımı aşamalarına başlanacaktır.

- Yarışma, eserlerin ihtiyacı karşılamaması halinde ya da seçici kurulca birinciye layık eser görülmemesi nedeniyle yarışma iptal edilebilir, süre uzatabilir veya tekrarlanabilir.
- MKS MAKİNA , katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Patent Enstitüsünden telif hakkı alınarak ödüle layık görülen eserin tüm hakkı MKS MAKİNA' ya geçer.

- Yarışmada seçilen tasarımın tüm hakları MKS MAKİNA ' ya devredilmiş sayılır. Tasarım sahibi, kullanılacak olan amblem ve logoda hiçbir şekilde isim ve hak talebinde bulunamaz. Diğer tasarımlar, MKS MAKİNA tarafından hiçbirşekilde kullanılamaz. Bir başka kişi veya kurulca kullanılmasından doğacak problemlerde MKS MAKİNA herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

- Ödül kazanan tasarımı MKS MAKİNA kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserin yüksek çözünürlükteki kopyası Seçici Kurul tarafından katılımcıdan talep edilebilir. Seçici Kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için MKS MAKİNA tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

- Yarışma sonunda birinci seçilen eser MKS MAKİNA amblem/logosu olarak belirlenecek her türlü basılı ve görsel materyal üzerinde kullanılacak, gerektiğinde sergilenecek veya ileride bir katalog olarak basılabileeektir. Katılımcılara eserlerin basılı veya görsel materyaller üzerinde kullanılması, sergileme ve albüm için ayrıca telif ödenmeyecektir.

- Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödül dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikte talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.


Logolar özgün tasarımlardan oluşmak zorundadır!

Endüstriyel, Makina Tasarımı ve İmalatı temalarına öncelik verilecektir

Logoların baskılık (vektorel )formatı (CDR, AI, EPS vb.) yarışmacılarda bulunmak zorundadır.

Yarışma Süresi Logo Yarışması süresi jüri tarafından 1 ay olarak belirlenmiştir.

20.04.2012 Cuma Günü birinci açıklanacaktır. Yarışmayı kazanan yarışmacı 1000 TL
banka hesabına yatırılacaktır.


İsim:
Soyisim:
Sabit Tel:
Cep Tel:
Adresi:
Dosya Eki:


MKS MERMER KESME ve SİLME MAK.SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

http://www.mks.com.tr/
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
"Yarışmanın sonucunda Seçici Kurul herhangi bir eseri, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte; Türk patent Enstitüsü tescil edilerek ücret öder."
MADDESİ GRAFİK TASARIMCILIĞIN KURALLARINA ve YARIŞMA KURALLARINA AYKIRIDIR. Hiç bir grafiker yaptığı tasarımın TPE (Türk Paten Enstitüsü) tarafından tescil edilip edilmeyeceğini bilemez. Yarışmayı düzenleyen şirketin "birinci gelen tasarıma TPE tescil verdiği takdirde birincilik ödülünü öderim" şeklinde bir şart koyması sadece GRAFİKERLERİN EZİLDİĞİ TÜRKİYE gibi bir ÜLKEDE GÖRÜLEN büyük bir haksızlıktır. Birinci gelen ese kopya veya taklit olmayabilir, fakat yine de TPE buna patent veya tescil vermeyebilir. Bir ciğer firmasının logosunda kara kedi varsa, bir makine firmasına da beyaz kedi logosu konsa, TPE ikisinde de kedi var diyerek sonuncusuna tescil vermeyebilir. Ayrıca, birinci gelen grafiker, birincilik ödülünün parasını alabilmek için illa da patent enstitüsünün tescil kararını beklemek zorunda değildir. Yine ayrıca; bir eserin taklit mi, kopya mı, çalıntı mı, alıntı mı, esinlenme mi olduğuna SEÇİCİ KURUL veya JURİ karar verir, TPE değil. TPE sadece marka tescil işi ile uğraşır ve taklit konusuna değil BENZERLİK var mı yok mu konusuna göre hareket eder! Bir logo taklit ve çalıntı olmayabilir ama benzer olabilir. BU benzerliğin derecesini ise GRAFİK SANATINDA DUAYEN USTALAR veya BİLİRKİŞİLER tayin eder.

Çok üzücü bir durum da şudur; reklamcılar derneğinde yarışma ödülü olarak değil, ısmarlama ve sipariş logo fiyatları bile 1000 liranın çok çok üzerindedir. 1000 lira gibi bir paranın birincilik ödülü olarak konması ve üstüne üstlük de birincilik ödülü parasının ödenmesi için TPE'nün tescil şartının konulması GRAFİKER HAKLARINI SAVUNMAK yerine bunun tam tersini yapmaktır.

Grafiker okulu olan ve grafiker dostu olan grafikerler.org sitesinin bu yanlışı yapmaması gerekir. Grafik yarışması şartnamelerini usta grafikerlerin yazması gerekir.

Ben bu ilanı kendi web sitelerimde de yayınladım fakat şartnameyi incelememiştim ve böyle bir haksızlığın olacağını hele grafikerler.org’da hiç tahmin etmemiştim.

Ben yıllardır grafiker haklarının savunucusu ve www.tgdd.org un kurucusu olarak, bu şartnamede bu maddenin kaldırılmasını sizlere teklif ediyorum. Bu teklifimi burada açıkça yazdığım gibi yöneticisi olduğum web sitelerinde yayınlayacağım. Ayrıca bu maddenin kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol edeceğim.

Bu dostça uyarımı tüm grafiker hakları adına kabul etmenizi ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
BU şartnamenin "Grafiker haklarına uygun olmadığını" bir kenara bırakırsak bile, ayrıca bu şartnamede bir çok cümle bozukluğu, yazım hataları ve anlam karışıklıkları var. Bu da şartnamenin, "şartname şartlarına" uymadığını gösteriyor. Bu şartname "DÜZELTİLMELİ" !
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Bu ilan/yarışma konusu bir firma tarafından açılmış bir konudur. Grafikerler.org'un düzenlediği bir organizasyon veya proje değildir. Site kurallarına uyduğu sürece her üye istediği şekilde konu açabilir, ilan verebilir ve mesaj yazabilir. (Bana bedava logo lazım, hayrınıza bi logo lütfen vs. gibi ilanların dışında.) Bu durumda Grafikerler.org'un yapmış olduğu bir yanlış yoktur. Yazım hatalarından doğan yanlış anlaşılmalar sonucu üye bilgilendirilebilir. Fakat forum kurallarında da belirtildiği gibi, her konu içeriği, konuyu açan kişiyi bağlar. Tüm sorumluluk üyeye aittir. Katılan kişi ve/veya kişilerin proje sürecindeki oluşacak olumlu veya olumsuz durumlar iki taraf arasındadır. Kaldı ki Türkiye'de birçok firma ve site 500 TL'den başlayan fiyatlarla logo ve hatta tam kurumsal çalışma projeleri açmaktadır ve şartnameyi uygun bulanlar bunlara katılır. Uygun bulmayanlar katılmazlar. Bir firma yarışma düzenleyerek, herhangi bir otoriteye başvurmadan, sadece kendi göz zevkine uyan bir çalışmayı da seçebilir logoyu kullanacak kişi veya kurum olarak.
Yazım hatalarının editlenmesi dışında kanımca yanlış olan bir durum yoktur.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
"Yarışmada birinci gelen eserin parası, ancak Türk Patent Enstitüsü eseri tescil ettikten sonra ödenir" şartı sizce uygun ve doğru bir şart mıdır? Eğip bükmeden, bir grafiker olarak net cevap veriniz.
a) Uygun ve doğrudur,
b) Uygun değildir, doğru da değildir.
Sizce a mıdır b midir Erkan bey?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Faruk Bey test çözme yaşını çoktan geçtim...
Yazmış olduğum mesajda herşey net ve açıktır. Diğer yarışma sitelerinde de tasarımcı imzalı ve onaylı tasarım devir sözleşmesini ve orijinal dosyaları firmaya ilettikten sonra ödülünü alır. Şimdiye kadar kazanmış olduğum onlarca yarışmada hep bu sistem işlemiştir ve şimdiye kadar bir kez bile sorun yaşamadım.
Ki bu yarışmada bir sorun oluşsa ile firma ile kazanan kişiyi bağlar. Firma mesajında kazanan kişi belirlenmesi durumunda ödülü vereceğini teyit etmiştir ve aksi bir durumda kazanan kişi bu şartnameyi delil göstererek dilediği yasal hakkını kullanır. Şartnameyi uygun bulmayanlar katılmama hürriyetine sahiptir.
İlanda bir sorun yoktur...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@farukcagla

Faruk Bey testi sadece okul yıllarımda çözdüm ve okul hayatım da yıllar önce bitti. Bundan sonra da çözmeye niyetim yok.
Sorunuza gereken cevap verilmiştir. Konu dışı başka sorularınız olursa ayrı bir başlık altında açabilirsiniz.
İyi forumlar dilerim.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba,

Faruk Beyin söylediklerine katılmakla birlikte, Erkan Beyin de söylediği üzere, bu yarışmaya katılıp katılmamak, iştirak edecek arkadaşların bileceği bir iştir.

Burada şunu belirtmekte fayda görüyorum, bu tür yarışmalara kimse rağbet etmemelidir. Böylece, bu yarışma kurallarını ve şartlarını belirleyen şahsiyetler, yaptıkları yanlışı anlayacaklardır.

Ülkemizde insanlarımız, maalesef ihtiyaç sahibidir ve denize düşen yılana sarılır, ata sözümüzü teyit edercesine, her yere saldırmaktadır. Burada insanlarımıza çok kabahat bulamıyorum. İnsanları, bu duruma getirenlere kabahat bulmaktayım!

İnsanımız, öncelikle kendisine bir yol çizmelidir. Bu çizeceği yol, iş hayatında ve yaşamın her alanında uygulanmalıdır.

Bunun adı "boykot" olmalıdır. Bir toplum öncelikle boykot etmesini bilmelidir, öğrenmelidir!

Evet anlıyorum, insanımız inanılmaz şekilde ihtiyaç sahibidir, bu duruma düşürülmüştür ama onursuzca yaşamaktansa, onurluca ölmek de vardır hayatta. Konumuzla alakalı olduğu kadar, belki alakasız bu söylediklerim ama sizler yine de bu söylediklerimi bir düşünün diyorum!

Toplum olarak bu kadar da yerlere atmayalım kendimizi. Kim olduğu, ne olduğu belirsiz birileri bir yarışma düzenliyor diye, katılmanın hiç bir anlamı yok!

Ozan Muhammet CANDAN
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt