..:: 1000 tl ödüllü logo yarışması ::..

Durum
Konu kapatılmıştır.

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
- Teslim edilen çalışmalar. Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış ve tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici Kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yarışmanın sonucunda Seçici Kurul tarafından seçilen ve ödül alan logo tasarımı, Patent Enstitüsünden tescil' in alımı aşamalarına başlanacaktır.

Faruk bey;
Gerekli Düzeltmeyi Kendimce ve Yorumlarınıza dayanarak yaptım. Yarışma kurulları ve şartnamesinde hatalar veya eksikler varsa uyarabilir işin aslı ve doğrusunu, bana ya da bölüm sorumlusuna bildirebilirsiniz. İşin adabı ve kuralı böyle olmalıdır diye düşünüyorum. Bizde gerekli düzenlemeyi yapalım.

Konu başlığı altında polemiklere ve konu başlığı altında gerginliğe hiç gerek yok. Bu açılan konuya ve konu başlığını açan kişiyi olumsuz yönde etkiler ve zarar verir... Şimdi olduğu gibi.


MKS Makina Sakarya' da kurulmuş orta ve büyük ölçekli endüstriyel alana hizmet eden yerli makina imalatını yapıp Türkiye içi ve Yurt dışına pazarlamasını yapan bir firmadır. Dileyenler www.mks.com.tr 'yi ziyaret edip firma hakkında bilgi sahibi olabilirler. İnanmayan veya güven konusunda sıkıntı çeken tasarımcı arkadaşlar ise serdar@mks.com.tr ' ye e-posta yoluyla ulaşıp konun hakkında bilgi alabilirler.
Kendileri (MKS Makina) benden bu konu hakkında yardımda talep bulunmuşlardır. konu hakkında onlara bilgi verdim. Logo için 1000 TL bütçe ayırdıklarını söylediler.
Siz değerli tasarımcı arkadaşlarımın tasarım ve hayal gücüne güvenerek iyi işler çıkaracaklarını söyleyip yarışmayı internet aleminde düzenlenmesine vesile oldum.


Faruk Bey, Bu dereden bu balık çıkıyor... Yarışmada verilen 1000 TL' lik ücret konusunda dediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak dilerim ilerleyen zamanlarda Türkiye şartlarında bu çağa erişiriz.


Yarışma katılımlarınızdan dolayı heyecanlı bir şekilde devam etmektedir...
Katılan tasarımcı arkadaşlara teşekkürlerimi borç bilirim ve katılacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ... zaman kaybetmeyin. sizde tasarlayın.
herkese boş şanslar...
iyi günler...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sayın Ozan bey şunları söylüyor;
1- bu tür yarışmalara kimse rağbet etmemelidir.
2-Ülkemizde insanlarımız, maalesef ihtiyaç sahibidir...İnsanları, bu duruma getirenlere kabahat bulmaktayım! ... insanımız inanılmaz şekilde ihtiyaç sahibidir, bu duruma düşürülmüştür ama onursuzca yaşamaktansa, onurluca ölmek de vardır hayatta.

Ben de şunu demekteyim;
Grafikerlerin içine düşürüldüğü içler acısı durumdan fayda temin edenlere, grafikerlere hizmet adı altında onlarla işbirliği yapıp onlara grafiker haklarını hatırlatmayıp ikiyüzlülük yapanlara ve üstelik bunu utanmadan savunanlara karşı uyanık olmalıyız.

Yaşı küçükler, aklı büyükler için yine bir test sorusu;
a) Bir tarafta; "500 liraya bile logo yarışması var, isteyen katılır isteyen katılmaz" deyip tarafsız kalanlar, var.

b) Öte tarafta; "grafiker haklarını çiğneyen, sadaka verir gibi ödül veren yarışmalara aç kalsanız da girmeyin" diyen bir Ozan bey var.

Sizce hangisi daha onurlu bir meslek ve insanlık duruşu sergiliyor?

Test çözme yaşı diye bir şey yoktur, öğrenmemekte inat edenler vardır diyerek, cevabını ben vereyim;
Ozan beyin tavrı çok bilgece ve bence grafikerler.org un en bilge forum ünvanına çok daha fazla yakışıyor!
------------------------

Sabahattin bey;
Son zamanlarda bazı cahil ama kurnaz patronlar grafikerlere yaptırdıkları işlerin paralarını ancak tasarımlara T.Patent Enstitüsü tarafından onay verilirse ödeyeceklerine dair saçmasapan, akıllara zarar kurallar koymaya kalkıştılar ve buna da bu patronların çevresinde dolanıp onlardan fayda uman kişiler destek verdi veya sessiz kaldı. Hatta bu adaletsiz işbirliği öyle zalim bir noktaya geldi ki, bu cahil patronlardan daha cahil olan bu kişiler her yarışma yapacak firmaya bu saçmasapan maddeyi tavsiye etti ve grafiker dostu gibi gözüküp grafikerleri arkadan vurdu.

Siz bu dereden bu balık çıkar diyorsunuz ama, birlikte balığa çıktığınız balıkçılara da çok dikkat edeceksiniz. Gerçekten balıkçı mı değil mi? Duymuşsunuzdur; kılavuzu karga olanın burnu nereden çıkmaz? Kılavuzu çok dikkatli seçmek gerekir.

Grafiker olduğunuzu bana yazdığınız özel bir mailde belirtmiştiniz. Madem ki siz de bir grafikersiniz, grafikerler için çok ağır koşullar taşıyan bu şartnameyi hazırlayıp yayına koymamanız gerekirdi. Siz bir yarışmada ödül kazanacaksınız, juri beğenmiş ve size karar vermiş, siz sonra bir de Patent Dairesinin beğenmesini bekleyeceksiniz, aylar geçecek siz hala paranızı alamayacaksınız, para da nedir? 500 lira veya 1000 lira, bunu tam alacak iken patent dairtesi diyecek ki, filanca markayı andırıyor, tescil vermedim. Bakın taklit veya kopya demiyor, andırıyor diyor. Andırıyor dedi mi, resmen işiniz bitti. Bu konuyu daha da uzatmak mümkün. İşte Ozan bey; bunun gibi yarışmalara katılmayın diyor, iyi de ediyor, ağzına sağlık, eline sağlık.

Siz de gördüğüm kadarıyla yanlış olan maddeyi değiştirmişsiniz, siz de çok iyi etmişsiniz, sizin de elinize sağlık.

Ben ise yine grafiker düşmanlarını düşman, grafiker haklarını savunanları dost edinmiş oldum.

Ak koyun, kara koyun bu gibi durumlarda belli olmaktadır. Mücadelemiz grafiker hakları içindir.
Her grafiker, meslek ve kişilik hakları konusunda uyanık olmalı, dik durmalı, vereceği tavizin miktarını ve boyun eğmenin nereye kadar uzanacağını iyi hesaplamalıdır.

 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Bir yarışma düzenlenmiş, şartname yazılmış, kimsenin katılması zorlanmamıştır. Dileyen katılır, dileyen boykot eder katılmaz ve diğer onbinlerce dolarlık yarışmalara iştirak eder. Gayet doğal. Forum kurallarına uygun her mesaj veya ilan yayınlanır. Verilen ödül veya şartlar birilerinin işine gelmiyor diye çifte standart uygulanarak hiçbir üye, mesajlar ve yorumlarla linç edilemez. Bu gibi yaklaşımlar ve saldırılar yüzünden birçok üye mesaj konularını sildirmiş ve forumdan ayrılmışlardır. Ki bu tarz saldırıda bulunanlar maalesef hep malum kişilerdir ve bu durum manidardır.
Konu amacından saptırılmaya başlandığını için kilitlenmiştir.
Konu sahibi ile "KONU HAKKINDA" görüşmek isteyenler konu sahibine özel mesaj ile ulaşabilirler. Veya yarışmaya katılmak isteyenler verilen bilgiler doğrultusunda hareket edebilirler.
Konu ile alakasız, saldırı/provokayson amaçlı ve forum içerisinde huzursuzluk yaratacak tüm mesajlar silinecektir.
Herkese iyi forumlar dilerim.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt