1500 TL Ödüllü Brandday.net Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92





Bu yarışma Brandday.net adına Grafikerler.org tarafından düzenlenmektedir

Marka/Şirket ismi:
brandday.net

Proje : Kurumsal Kimlik ve Logo Çalışması (Logo, Antetli Kağıt, Zarf, Kartvizit,)

Biz kimiz, ne iş yapıyoruz?
brandday.net Türkiye’nin her sektörden başarılı markalarını, sanatçılarını ve girişimcilerini, bunların başarı hikayelerini ve güncel faaliyetlerini hem Türk kamuoyuna hem de dünyaya duyurmak amacıyla kurulmuş bir internet gazetesidir. Bu gazetenin misyonu, başarılı Türk markalarının tanıtımında öncü rol oynamak, Türk markalarının ve Türkiye’nin hak ettiği marka değerine ulaşmasına katkıda bulunmaktır.

Hedef kitlemizi kimler oluşturuyor?
Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere Balkanları da kapsayacak şekilde, AB sınırları içinde yer alan okurlara ulaşmayı hedefliyoruz.

Sektörde Rakiplerimiz var mıdır?
Şu anda kıstılı sayıda benzer misyonla faaliyette bulunan internet sitesi vardır ve biz de onların arasında yerimizi almaktayız.

İnsanlar bizim hakkımızda şöyle düşünsün istiyoruz:
Türkiye ve Türk markalarının hakkettiği marka değerine ulaşması için kurulmuş bir mecra. Bu markalar mutlaka brandday.net’te yer almalıdır.
Markamızın en güçlü, en öne çıkan yönleri:
En güçlü yanlarımız,
• yılların bize vermiş olduğu deneyim
• network
• deneyimli bir ekip
• marka nedir ve nasıl marka olunur bilgimizi paylaşımcı ruhumuzla Türk markaları ve Türkiye için paylaşabilecek bilgi birikimi
• ar-ge ve araştırmaya dayalı işleyiş


Neden BranddayNet İnternet gazetesi ?
Türkiye’deki markalaşmaya ve marka algısına baktığımızda, bu konuda yayın yapan ve markaları öne çıkaran yayın organlarının kısıtlı sayıda olduğunu görüyoruz. Belirli branşlarda başarılı çalışmalar yapan dergilerin bulunmasına rağmen bu konuda internette büyük bir boşluk var. BranddayNet Türkiye’deki önemli markaların Türk tüketicisine tanıtılmasını ve önümüzdeki yıl Şubat 2013’ten sonra Almanca konuşan 109 milyon kitleye ulaşılması için yayın hayatına başlayan bir İnternet gazetesi oluyor. Türkiye’de ciddi markalar var, fakat bunlar pek bilinmiyor. Türkiye eskiden sporda da ciddi markalara sahipti. GS’nin 2001’de UEFA Şampiyonu olması önemli bir olaydır. Türk Milli takımının Dünya üçüncülüğü gibi olaylar Türkiye’yi futbolda bir marka yapma yolundaydı, fakat son üç yıldaki başarısızlıklar bu markanın ciddi bir şekilde gelişmesini engelledi, buna karşılık basketbol ve voleybolda Türkiye markalaşma yoluna gitmekte.


Yarışma Koşulları :
1) Yaş sınırının bulunmadığı yarışma profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır. Seçici kurul; Bağımsız Jüri üyeleri olduğundan dolayı Grafikerler.org Adminleri hariç diğer yetkililer de yarışmaya katılabilirler.

2) Her katılımcı en fazla Altı adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.

3) Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, lgonun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal için dört renkli baskı tekniğine (ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması göz önüne alınmalıdır.
Ayrıca adobe illustrator, freehand ya da corel Draw programlarından biri ile hazırlanmış belge olması gerekmektedir.

4) Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.

5) Eserlerin Brandday.net.'in ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.

6)Brandday.net., katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7) Yarışma sonunda seçilen tasarımın tüm hakları Brandday.net.'e devredilmiş sayılır. tasarım sahipleri, kullanılacak olan logo için hiç bir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar.

8) Ödül kazanan tasarımı Brandday.net. kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları Seçici Kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için Brandday.net. tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

9) Eserler Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

10) Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Telif Hakları :
Katılımcı, dereceye giren eserinin Brandday.net. tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Brandday.net'e tam lisans verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.Brandday.net, eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.
Katılımcı, Brandday.net'nin ödül alan eseri Brandday.net'nin maskotu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Eserlerin Teslimi :

1- Eserlerin her biri Buradan
(yeni konu) başlığı altında verilen şablona göre hazırlanıp sadece JPG görüntüsü yüklenerek sergilenecektir. Gerekli görüldüğünde çalışmanın vektörel hali yarışmacıdan istenebilecektir.

Örnek Şablon:


Diğer metaryaller de (antetli, zarf, kartvizit) konuya eklenmelidir.

Şablonu İndirmek için TIKLAYIN

Foruma görsel nasıl eklenir ? Yüklemek için Tıklayın

2- Yarışma sonuçları açıklandığında, kazanan yarışmacı hazırladığı tasarımı istenen tarihte, istenen özelliklerde mail yolu ile veya cd içerisinde Grafikerler.org yönetimine ulaştırmakla yükümlüdür.

Yarışma Takvimi :
Yarışma Başlangıç Tarihi : 22.11.2012
Yarışma Bitiş Tarihi : 15.12.2012
Sonuçların Açıklanması : 20.12.2012
Sonuçlar, belirtilen tarihten sonra kamu oyuna Grafikerler.org internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


Ödül : 1. seçilen esere 1500 TL ödül verilecektir.

Seçici Kurul : Jüri Üyeleri
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@tasarlayanadam

Seçici kurulda Tavak vakfı başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, kendi ekibinden iki kişi ve iki grafik tasarımcı yer alacaktır.
 

dnz55

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2011
Mesaj
4
Tepki
0
çalışmamızı hangi konu başlığına girerek yayınlıcaz arkadaşlarr!
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Eserlerin Teslimi başlığı altındaki bölümü dikkatlice tekrar okuyunuz,
Buradan yazan kısma tıkladığınızda açılacaktır o sayfa...
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Yarışmaya son katılım 15.12.2012 tarihine kadar uzatıldı.

Yarışmaya katılan ve katılacak olan üyelerimize önemle duyurulur.
 
Yukarı Alt