AI Kaydetme sorunu, Save/ Save As deyince...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;

Doküman açarken hangi ölçüleri kullanıyorsunuz?
Aklıma gelen olasılıklar:

-Belki dokümanı olması gerekenden fazla büyüklükte açıyorsunuzdur, bu durumda program save ya da export'ta hata verebilir.

-Dokümanı save yaparken ,dokümanın kayıt edileceği dizine , sizin oturum açtığınız kullanıcının yazma yetkisi olmayabilir, o zaman da program böyle hata verebilir.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
@Mustafaomert


O halde ikinci seçeneği de kontrol edin. Çünkü programı kaldırdım yeniden kurdum yine aynı yazmışsınız, o halde sorun büyük ihtimalle programda değil makinededir.

Bazılarınız diyebilir " sadece program dosya kaydetmiyormuş ama Hakan aşağıda başka şeylerden bahsediyor"

Ancak unutmayınız ki Adobe Illustrator, Photoshop gibi geçici hafıza için direkt RAM'i kullanmaz, bunun yerine "Scratch Disk" mantığıyla çalışıyor. Bu yöntem Windows'un bildiğiniz "Page Files" yani "Takas/Sayfa Dosyası" yöntemidir.
İşte bu yüzden, yani Adobe Illustrator içerisindeki renk,doku,path bilgilerini Scratch Disk yöntemiyle geçici-kalıcı olarak Harddiske yazdığı için, harddiskte şayet ilgili kullanıcının bir yazma yetkisizliği sözkonusu ise, tıpkı arkadaşımızın bahsettiği gibi bir dosya kaydetme hatası senaryosu gelişebilir. Bu sorun giderme yöntemi, durumun Gelişmiş Teknik Boyutudur.

Dolayısıyla konuya bu açıdan yaklaşmak daha doğru olur diye düşünüyorum ancak farklı teorileri olanlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
Burada biricil ve ikincil olarak geçici yazım için disk tanımlamamız faydamıza olacaktır.


***
-Harddiskinizde C'ye işletim sistemi kurulumu sırasında ne kadar alan verdiniz?
-Harddiskinizde yeterli boş alan mevcut mu?
Şimdi;

Öncelikle dosyayı hangi dizine kaydetmek istiyorsunuz bunu kontrol edin. Dosyanızı örnek olması açısından Masa Üzerine kaydetmeyi deneyin.
Aynı sorun devam ederse yazıyı okumaya devam edin.


Bölüm 1:
Bu anlamda oturumu bilgisayarınızda Guest olarak açıyor olabilirsiniz, ya da Standart Üye haklarıyla. Bu durumda bilgisayarın Harddiskinde hangi haklara sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir, işletim sisteminiz nedir bilmiyorum ancak her ihtimale karşı Windows makinelerde şunları bir kontrol edin derim.

Şayet şirket makinesindeyseniz muhtemelen makineniz bir etki alanında çalışıyordur, bu durumda I.T danışmanınız var ise onunla görüşün ve sorununuzu detaylıca anlatın. Ya da bu iş ile her kim ilgileniyor ise.

Ev kullanıcısı iseniz:
Öncelikle çalıştır ekranına "control nusrmgr.cpl" yazıp enter yapın.

Açılan sayfadaki kullanıcı bilgilerinde, oturum açmış kullanıcının Administrator grubunda olup olmadığını kontrol edin.

Değil ise bilgisayarınızı yeniden başlatın, makine açılırken Güvenli Mod ekranı gelene kadar F8 tuşuna basın.
Gelen ekranda "Güvenli Mod" ile çalıştır seçeneğine ilerleyin , seçtikten sonra Enter yapın.
Makineniz güvenli modda açıldıktan sonra yeniden çalıştır ekranına "control nusrmgr.cpl" yazıp enter yapın.


(Çalıştır komutunun kısayolu Windows tuşu+R'dir.)
"Başka bir hesabı yönetin" linkine tıklayın.

"Yeni hesap oluştur" linkine tıklayın.

Listeden tür olarak "Yönetici" radyo butonuna basın.

Son olarak "Hesabı Oluştur" butonuna basın.

Daha sonra "Başlat" butonuna basın, "Kapat" yanındaki tırnağa tıklayarak menülere erişin,listeden "Kullanıcı Değiştir" komutunu verin, böylece makinede varolan kullanıcıların listesi önünüze gelmiş olmalı, o ekranda açtığınız yeni admin. haklarına sahip kullanıcı ile oturum açıp ilgili grafik programını açın, dosyanızı yeniden masa Üzerine kaydetmeyi deneyin.

Güvenlik nedeniyle Administrator grubunda açtığınız kullanıcı hesaplarını bir parola ile koruyunuz.

Tüm bunların yanında siz o makinede zaten bir Admin haklarına sahip kullanıcı iseniz, konuya aşağıdan devam edebilirsiniz.

Bölüm 2: Bilgisayarınızda yüklü olan bir anti-virus yazılımı da bilgisayar harddiskini yazmaya karşı koruyor olabilir, dolayısıyla böyle bir durum ile karşı karşıya olup olmadığınızı da teyit ediniz. Gerekirse anti-virus yazılımınızı geçiçi olarak durdurup yeniden dosya kaydetmeyi deneyin.
Deepfreze gibi yazılımlar PC Harddiskini gerçekten eline almaktadır. Makinenizde böyle bir yazılım olup olmadığını kontrol edin. Bunun için çalıştır kutusuna "appwiz.cpl" komutunu verip listede şüpheli olabilecek bir yazılım olup olmadığını kontrol edin.

Bölüm 3: Makinenizdeki UAC da yine sizin harddiskinize yazma yetkinizi kısıtlıyor olabilir. Bunu kapamak için Başlat butonuna basınız, açılan arama kutusuna UAC yazınız,listeden UAC'ı seçiniz ve güvenlik çubuğu seviyesini en aşağıya getirip Tamam butonuna basınız, bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve dosya kaydetme işlemini yeniden deneyiniz.
İşiniz bitti ise UAC'ı yine eski seviyesine getirmeyi unutmayınız.

Umarım yardımcı olabilmişizdir.
Sorunsuz günler dilerim.
Hakan Dağdeviren.

 
Kayıt
5 Mart 2010
Mesaj
28
Tepki
0
@farukakgun

Mac tede bu sorunla karşılaştım ben. Convertli olduğundan iş çok sıkıntı yaşadım. Aynı işi ayrı bir sayfaya kayıt edip düzeltmeleri yapmıştım.
 
Kayıt
5 Mart 2014
Mesaj
1
Tepki
1
Arkadaşlar Merhaba Konu ile ilgili aynı problemi ben de yaşadım. Bu yüzden yaptığım her işlem sonrası dosyamı kaydederek devam ettim ve sebebini buldum.
İki ayrı metin oluşturdum ve birbirlerinin üzerine konumlandırdım. Hata sebebi buydu. Metinlerden bi ranesi create outlines yapınca sorun kalmadı.

Aras_efe resiminde hata alıyordum.
fakat editaras isimli resimde herhangi bir hata almadan kaydediyorum.

create outlines pronblemi çözdü. fakat deneyimlediğime göre farklı sebebleri de olduğunu düşünüyorum. Rastlar ve problemi çözersem tekrar yazarım
hoşça kalın
 

Dosyalar

Yukarı Alt