altınyaylası text çalışmalarım

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
iyi de konu başlığı ile bunun bir alakası yok ki ? Altın Yaylası logo çalışmaları beklerken..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Emre Beyden görüş iştemişsiniz ancak yine de ben bir şey söylemek istiyorum. Bu ibare "Altın Yaylası" şeklinde yazılmalıydı. Ayrıca burada ne yaptınız biraz bilgi verir misiniz? Mesela çalışmamız tamamen size mi ait?
Renklendirme açısından göze hoş görünüyor.
 

umut34

Üye
Kayıt
22 Eylül 2013
Mesaj
9
Tepki
0
bu çalışmaları yapmamı isteyen bi yakınım altınyayla'sı şeklinde yapmamı istedi. Son yaptığım çalışmaların hepsi bana aittir iyi forumlar dilerim...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
"bu çalışmaları yapmamı isteyen bi yakınım altınyayla'sı şeklinde yapmamı istedi"

Arkadaşınız,akrabanızsizden bunu yanlış şekilde istemiş ise bu yine de doğru mudur? Yani müşteri bir şeyi yanlış bilerek istiyor ise, örneğin bize verdiği ilan metninde "satılık ev" yerine "zatlık ev" yazılı ise bunu biz de "zatlık ev" olarak mı basarız?
Düzeltiriz değil mi? :)
Müsadeniz ile biz de buradaki hatayı düzeltelim, düzeltelim ki doğru bilgi yerleşsin ufkunuza.

Dilimize göre bu kullanım 2 şekilde gerçekleştirilebilir.

1. Kullanım:
- "Altın Yaylası" şayet kalıplaşmış bir özel isim ise "sı" virgül ile ayrılmaz.

Örn: Bu köyün adı Altın Yaylası'dır. Bu örnekte Altın Yaylası bir özel isimdir ve kalıplaşmıştır, sadece kalıptan sonraki ek ayrılabilir.

2. Kullanım:
- "Altın Yaylası" sıfat tamlaması görevinde kullanılmış ise yine "sı" ayrılmaz. Ancak bu durumda sıfatın baş harfleri büyük yazılmaz ve ekler virgül ile ayrılmaz.
Örn: Bu yayla Ankara'nın çok değerli hatta altın yaylasıdır diyebiliriz. Bu örnekte dikkat edersek Altın ve Yayla birer özel isim olmadıkları için küçük harflerle yazılmıştır ve ekler yine hiçbir şekilde ayrılmamıştır.

Evet, dil kurallarımız bu şekilde.
Zaten bu ibare ya kalıplaşmış bir özel isimdir (örnek1) ya da niteleme sıfatıdır (örnek2) başka bir kullanım şekli olamaz.

Bunun yanında daha fazla çalışmanız gerektiği kaçınılmaz bir gerçek. Durmadan, çok çok örnek inceleyerek ufkunuzu genişletmelisiniz.

Kolay gelsin.
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
@Hakan Dağdeviren

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Amacımız sizi burada mesleğe küstürmek değil fakat yapmış olduğunuz şeyin grafik tasarım ile ilgisi olmadığını da söylemek görevimiz. Bizler de çalışmalarımızı paylaştığımızda gelen yorumlara pür dikkat kesilip, yapmış olduğumuz işleri daha da iyi nasıl yaparız diye düşünüyoruz her daim. Burada benim yorumlarımı beklemeniz değil, size öneri yapan insanları dinlemeniz önemli. Size "Altın Yaylası" logo çalışması hakkında yorum yapıldıktan sonra adınızı ve soyadınızı buraya çalışma şeklinde eklerseniz benim vereceğim tepki yine aynı olacaktır. İyi forumlar.
 
Yukarı Alt