BENZER ya da KOPYA TASARIMLAR

Kayıt
16 Aralık 2008
Mesaj
9
Tepki
0
o yazı zamanında yayınlandığı her yerde ufuk gürgenç adıyla geçtiği için bunu bildireyim dedim. yoksa kimse kimsenin yazısını aldı diye bir iddiada bulunmuş değilim.
 

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
205
Tepki
5
Ece hanım;
Şimdi ben yalancı konumunu düşmüş gibi olmaktayım bunu hazmedemem onun için Ufuk beyden burada size ve bütün arkadaşlara açıklayıcı bir cevap vermesini için rica edecem
Saygılarımla
 

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
205
Tepki
5
Değerli grafikerler.org topluluğunun saygıdeğer üyeleri hepinizden özür dilerim hani bizim bir atasözümüz vardır “Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış” derler çok doğruda demişler ben bir anda kendimi insanlardan daha bilgili gösterme ve saygıdeğer bir kişilik olma çabasına girdim bu aralar bunalımdayım ne yaptığımı bende bilmiyorum ama ne kadar karaktersiz ne kadar kişiliksiz bir iş yaptığımın yeni farkına vardım yalanım ortaya çıkınca başkasının yazısını kendimin yaptığımı iddia ettim hala yalanı sürdürsem sürdürebilirdim bir başka isimle üye olup söylediğim sözleri doğrular ve daha nice nice hileler kullanabilirdim fakat yalanla bir yere varılmayacağını ve gerçekten yalanın kötü bir şey olduğunu anladım yaptığım cahillikmi yoksa? Evet hem cahillik hemde kişiliksiz olmamdı tekrardan özür dilerim bütün burada beni bir kişilik sahibi olarak görüp bana güvenen insanlara ve artık grafikerlik işini de bırakıyorum çünkü ben ne eğitim aldım bu iş için nede okulunu okudum sadece yabancı internet sayfaları üzerinden öğrendim senelerce emek verdim gerçekten iyi işler çıkardım büyük firmalarda çalıştım ama bunu daha bilgili daha bu işte iyi insanlara bırakmalıyım artık sizin gibi birbirinden güzel insanların arasındanda ayrılmanın zamanı geldi galiba sizi çok tanımıyorum ama gördüğüm kadarıyla çok iyi insanlarsınız bu sitenin yöneticisi Ömer beyde çok iyi bir insan ve gerçekten benim o kadar önyargılı davranmama rağmen her şeyde açıklamada bulundu ve sevecen bir yakınlıkla karşıladı böyle iyi biri olmasından dolayıda ayrıca teşekkür ederim kendisine
hepiniz çok değerli insanlarsınız hepinizde umarım hayatta Muvaffak olmanız dileğiyle sağlıcakla kalın.

Not: Son yazımdır aranızda bundan sonra bulanamayacağım ve her arkadaş benim bu yaptığım davranıştan ders alsın gerçekten hiç hoş bir davranış değil yalanınız bir gün ortaya çıkar ve yerin dibine girersiniz onun için ne gerçek hayatta nede nette başkasının fikirlerini çalın ne yazısını çalın nede çalışmasını yalanda söylemeyin benden tavsiye.

Saygılarımla.
 
Kayıt
16 Şubat 2008
Mesaj
24
Tepki
0
Merhaba,
Bu yazıyı okuduktan sonra bende bu işte ilerlemek istediğimi fakat yaptığım yanlışlar doğrultusunda ilerleyemeyeceğimi anlamış bulunmaktayım.
Neden ? diyeceksiniz elbette,nedeni ise şöyle ;
Son 1 haftada 2 tane çalışma yapmış bulunmaktayım bunlardan 1 tanesini tamamen kendi çabalarımla uyarlamış, bir diğerini ise internette fikir olması açısından örnek çalışma olarak algılayıpta hazırladığım bir çalışmadır.
Kendi tasarladığım(tasarlama diyebilirsek tabi :) ) örnek ;



Diğer çalışmam ise ;



Bu çalışmadan esinlendiğimi zannederek işlediğim ufakta olsa bir suçmuş.

işte buna benzer olarak yaptığım bir çalışma;


Bu konuyu açtığınız için tekrar teşekkürlerimi sunarım.
Enis Geçgen
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sayın Enis Geçgen,

Bu benzer tasarımları bir günde 10 tasarım yapmaya patronunuz tarafından zorlandığınız için mi yaptınız?

Ekonomik zorluk veya ekonomik kriz var diye mi yaptınız?

Yoksa özgün tasarım oluşturmakta zorlandığınız ve işin kolayına kaçtığınız için mi yaptınız?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Gerçekten de çok üzücü bir durum.Söyleyecek hiçbir söz gelmiyor insanın aklına.

Keşke böyle şeyler yaşanmamış olsaydı.Fakat Mehmet Bey en azından hatanızı anlama büyüklüğüne nail olmuşsunuz.Bu da bence takdir edilmesi gereken bir durum.Yine bu olaydan herkes kendisine bir pay çıkarmalı diye düşünüyorum.Fakat bu durum bizleri terketmenizi gerektirmezdi yine de.İyi bir insandınız her halükarda.Ve asıl şimdi size gerçekten de saygı duyuyorum kendi adıma.
Bence forumumuza devam ediniz Kendi Kimliğinizle Mehmet Kıymık ile.Alışkanlıkları terketmeye çalışmak kendini kandırmaktır bir nevi.

Gelecek Çalışmalarınızı Bekler Size Başarılar Dilerim
 
Kayıt
16 Şubat 2008
Mesaj
24
Tepki
0
@farukcagla

Sayın Faruk Çağla,

Ben normalde fotoğrafçıyım fakat photoshopuda az derecede bildiğimden yani kendi başımın çaresine bakabildiğimden patronumunuzda aceleci olduğundan 15-20 dk içerisinde çıkarmış olduğum bir tasarım.
Normalde bir grafikerden gerçek bir grafikerden eğitim almak istiyorum fakat ne yaşadığım ilde böyle birisi var ne de şu anki durumum başka ilde eğitim almama müsait bunun içinde böyle şeyler ortaya çıkıyor.Grafiklerle uğraşmayı seviyorum yakında birde tablet edineceğim :)
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Enis Geçgen


Anladım, yani hep kabahat aceleci patronlarda...

Aceleci patron, 15-20 dakikada tasarım istemese size daha bol zaman tanısa siz kopya tasarım yapma yoluna gitmeyip daha özgün tasarımlar yapacak mıydınız?

İyi bir grafiker 15-20 dakika gibi bir zamanda, kopya tasarım yapma yoluna sapmadan tecrübesiyle kopya olmayan iyi bir tasarımı bu sürede yapabilir mi?

Ne dersiniz kusur kimdedir?

Aceleci patronda mı?
15-20 dakikada mı?
Grafikerlik eğitimi almadan grafikerlik yapmaya hevesli fotoğrafçıda mı?
 
Kayıt
16 Şubat 2008
Mesaj
24
Tepki
0
@farukcagla

Zaten dediğim gibi daha yolun en başındayım ve eğitimi almak istiyorum fakat şu anda durum buna elverişli değil.

Sonucundada ben kendime grafiker demiyorum :) çünkü grafiker dediğin hayal gücüne herşeyi katarak program aracılığı ile onu ekrana/ kağıda da dökmesini bilendir.

Grafikerlik eğitimi almak elbette istiyorum özellikle sizinsınırlı sayıda öğrenci kabul etme olayınızı duyunca keşke dedim aynı ilde yaşasaydık belki girerdim sıralamaya :)

Neyse sonuç olarak bu konuda suçlu ne aceleci patronda ne de 15-20 dk da ne de bende :) tek bir suçlu yok yani herkes yaptırdığı sürece her suça ortaktır.Biri suçlu ise diğeride yataklık yaptığı için suçludur.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
İyi bir grafiker 15-20 dakika gibi bir zamanda, kopya tasarım yapma yoluna sapmadan tecrübesiyle kopya olmayan iyi bir tasarımı bu sürede yapabilir mi?
 
Yukarı Alt