Bir Hortum Ancak Bu kadar Net Görüntülenir

User-14

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
4 Kasım 2009
Mesaj
15
Tepki
0
@Tuncer Özkan

Peşrev çekmedim,görüş belirttim,düşüncelerimi dile getirdim.Neden bu kadar saldırgan bir yaklaşım içerisine girdiğinizi de anlamış değilim.
Mutlaka haklısınızdır iddia ettiğiniz konu üzerinde fakat,böyle davranarak kişilerin görüş ve fikirlerini belirtmelerini sağlayacak özgüveni yıktığınızı söylemek isterim.
Evet çok fotoğraf bilgim yok,evet o kadar profesyonel değilim belkide hiçbirşey bilmiyorum, ama görüşümü belirtmek hakkımdır diye düşünüyorum.Fizik kuralları konusuna gelince oradaki tezimin arkasındayım ve gerekli kanıtları araştırmaya başlıyorum.

Forum'u birdaha ziyaret etmek isteyeceğimi sanmıyorum,nitekim içimdeki tüm heves kaçmış durumda.
Kısa sürede edindiğim bilgi ve deneyimden dolayı bilgi paylaşımında bulunan herkese bir teşekkürü borç bilirim.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Çağın Bey.

kişilerin görüş ve fikirlerini belirtmelerini sağlayacak özgüveni yıktığınızı söylemek isterim.
(Şahsen)
Benim herhangi bir konu hakkındaki görüşlerimi bertaraf edebilecek, bir konu hakkında fikir beyan etme isteğime duyduğum güveni yıkacak insan biryerlerden hiçbir zaman doğamayacak.
Fikir de Özgüven de tamamen KİŞİSEL yani ŞAHSİ yani ÖZEL bir durumdur, bunu o , bu, şu yıkamaz, yıkamamalı da , kişiselliğine bu denli saygı duyan her insan böyle düşünür ve keza diğer yurtseverler de böyle , ve mutlaka , LÜTFEN siz de...
İnsanın insan olma doğasından ötürü...

görüşümü belirtmek hakkımdır diye düşünüyorum.
Düşünmeyin buna inanın, bu elbette böyledir.

Forum'u birdaha ziyaret etmek isteyeceğimi sanmıyorum,nitekim içimdeki tüm heves kaçmış durumda.
Yani?
Forumumuz belli herhangi bir kesime mi hizmet veriyor?
Belli kişilerin tekelinde miyiz?
Tartışma ortamındaki bazı durumlardan rahatsız olup bunu tüm forumseverlere maaletmek de neyin nesi?

Biraz abartıyor musunuz yoksa ha? :)

Aslında kendinizce haklısınız,muhatabınız size bilgilerini aktarırken içindeki gaz pedalına kontrolsüz basmış, taşmış, çağlamış.
Kendisinin de izah ettiği gibi bu konuda pek yapıcı davranamamış, bir öğreticinin anlayış çerçevesinden uzak kalmış,öğretici dilin hassasiyetinden ve anlayışından uzak kalmış.Biraz sert yazmış velhasıl, evet.
Yalnız empati yapabilirsiniz.
Mesela...
Arkadaşımızın belki bu tür konularda çok kötü deneyimleri vardır, belki yakasında "Artık Yeter" kurdelası vardır.Belki bu tür konularda çok hassaslaşmıştır.Dokunsanız ağlayacak belki.
Bilirsiniz , üniversitede sıkıcı bir derste öğrenciyseniz yaptığı işe yıllarını vermiş doçentlerin profların dersinde hep onların ağızlarına konuşmak zorundasınızdır hani, hani tezlerinin aksini savunsanız sizi ömür boyu namezuniyete çarptırırlar hiç acımadan.
Ne kötü...
Muhatabınız da belki böyle bir süreç , böyle bir yoğunluk içerisindedir.
Anlayışla karşılamalıyız, hatta yanlış bildiklerimizi onların ağızlarından doğruca öğrenmeliyiz,bundan rahatsız olmamalıyız, ne güzel, bu yaklaşımlarına sadece saygıyla tebessüm etmeliyiz.

Belki bunların hepsi yapılmalı yalnız foruma asla küsülüp gidilmemeli.
Sanki gidersek birşeyler kaybeder gibiyiz.
Sanki kalmalıyız gibi.


Biz yönetim olarak isteriz ki bütün arkadaşlarımız sürekli birşeyler paylaşsın sürekli birşeyler öğrensin, bu devinim böyle sürüp gitsin.

Gelin siz bize biz size sürekli bir teşekkürü borç bilelim.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Çağın Dönmez,

Öncelikle, sizi veya herhangi bir kimseyi küstürmek, ezmek gibi bir niyetim olamaz. Yazımı tekrar okuduğumda da böyle bir fikir edinmedim. Üslup biraz sert olmuş olabilir. Bunu kabul ediyorum. Zaten yazımın son paragrafı da bununla ilgiliydi.

Aslında neden bu kadar kızmıştım?
Açıklayayım.
Forumlar, herkesin rahatça, endişe duymadan, aşağılanmadan vs. görüşlerini, bilgilerini aktarma yerleridir. Adı üstünde forum..

Tartışmalıyız.
Konuşmalıyız.


Aklımızdan geçeni, bilgimizle destekleyerek aktarmalıyız.
Fakat, bunları yaparken, bilgimizden, düşüncemizden emin olmalıyız. Açıkçası bugüne kadar bu forumlarda kimseye sataşma, kavga etme gibi eylem içinde bulunmadım. Niyetim de yok.
Ama,
"Bknz. Manuplasyon örneği."
diyerek, bir fotoğraf çalışması üzerine rahatlıkla leke atabiliyorsunuz.

Sizce bu doğru mudur?
İnsanın bilmediği bir konuda, herhangi birisinin bir çalışmasına böyle müdahale edebilir mi? "Görüş bildirdim" sözü bunu açıklar mı?
Örneğin sizin çektiğiniz bir fotoğrafa, bir başkası kalksa, yahu bu fotoğraf sahte! Manuplasyon! dese siz alınmaz mısınız?
Bilmediniz bir konuda bir insan bu kadar rahat sahtekar yerine konabilir mi?
Yarın birgün, bu fotoğrafçı kalksa, bu forumdaki yazınıza karşılık çok ağır yazı yazsa, üzülmez misiniz?
Sadece siz değil, Hakan Dağdeviren arkadaşımız dahil, buradaki bütün forumdaşlar da üzülmezler mi?
"Görüş belirttim" ne var bunda diyorsunuz.
"Bknz. Manuplasyon örneği" dediğiniz anda bu görüş değil, bir bilgi anlamındadır.
"Sanırım manuplasyon" deseniz, asla bu kadar dil dökmeyecektim. Çünkü sizden önce yazanlar da böyle dediler. Bunlara asla diyeceğim birşey yok.
Sözlerimin saldırgan olduğunu söylüyorsunuz. Bu benim üslubum olamaz. Kesinlikle!
Tam tersine, oldukça yumuşak bir üslup olduğu bile söylenebilir.
Keşke, son belirttiğiniz gibi,
"Evet çok fotoğraf bilgim yok,evet o kadar profesyonel değilim belki de hiçbirşey bilmiyorum" diyerek gösterdiğiniz alçakgönüllüğün çok az bir kısmını, ilk yazınızda da gösterseydiniz, o kadar kesin yazmasaydınız..

Şundan emin olunuz ki, benim hiçkimseyle bir takıntım, kavgam yok.
Hele hele adı geçen fotoğrafçının avukatlığını da yapmaya hiç niyetim yok.
Konu, benim çektiğim bir fotoğraf üzerine yapılmış bir savunma da değildir.

Konu sadece bir etik konusudur. Eleştirme şekli ile ilgilidir. İçinizdeki hevesi kaçırtmak gibi hareket, benim buradaki misyonumu zora sokar.

"Forum'u birdaha ziyaret etmek isteyeceğimi sanmıyorum,nitekim içimdeki tüm heves kaçmış durumda." diyorsunuz.
Bunu duyduğumda, epeyce üzüldüğümü söylemeliyim. Bence tam tersine, buradan dersler çıkarmalı, (buna ben de dahil) daha dikkatli bir yazışma çerçevesinde hareket edersek, birbirimizden epeyce yararlanacağımız açıktır.

Keşke bir "pardon yani" diyebilseydiniz.

Aslında, sadece "arkadaş, bilmediğin konularda atıp tutma, kimseye manuplasyon yapıyor diye yafta takma" deseydim, belki de sözlerim bu kadar çarpıcı olmayacaktı. Bildiklerimi aktarmakta, yanlışlıklar için uyarmakta kendimden eminim. Hatalı bir şey yazıyorsam, "pardon yani" demesini de bilirim. Kimseyi ezerek, saldırarak, "özgüvenini yıkarak" belli bir noktaya gelemem. Bu benim tatmin şeklim değil.
Fizik konusunda bile o kadar kesin "olamaz" diyorsunuz ki, ister istemez lise bilgileri ile ölçekleme yapmak zorunda kaldım. Amacım sizi yerden yere vurmak değildi. Bir uyarıda bulunmak istedim. Sözlerinizdeki bilgiye dayanmayan kesinliği, kişisel tecrübelerimle, bilgimle analiz ettim. Bilgim ve tecrübem beni ukala gibi gösterebilir. Ama bilgimden de, tecrübemden de son derece eminim. Ayrıca sorun bu değil, sorun; bu fotoğrafı nitelerken, üretilen emek üzerine yapılan küçümsemedir.

Küserek haklı olamayız.
Ancak kırgın olabiliriz.

Değil mi?

Hoşça kalın.
Tuncer ÖZKAN
 

User-14

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
4 Kasım 2009
Mesaj
15
Tepki
0
Daha fazla uzamasını istemiyorum.Yanlış "yorumum" için özür dilerim o halde.
 
Yukarı Alt