bizimelma.com Geleneksel Cumartesi toplantıları.

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
Erken bi saat olsaydı ben de katıılmak isterdim ama gebze'ye dönüş çok geç olur Ömer Bey.
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Elbette öyle. Bizim paylaşım anlayışımız sadece forumdan ibaret değildir. Bunuda zaman zaman yaptığımız buluşmalar ve yüzyüze yapılan toplantılar ile gösteririz.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Bir süredir düşüncemde döndürdüğüm bir bakış açısını şekillendirmenin sonrasında ortaya çıkan durumu arkadaşlara bildirdiğimde hemen herkesin beğenerek sahip çıktığı;

" Kardeş Site "

bakış açısının ürünü olan ve aynı sektör içerisinde yer alan insanların ortak sorunlarına ortak çözümler üretmek amacıyla bir araya gelmeleri ve ortada at nalı gibi duran sorunlara çözüm üretebilmek için nelerin yapılabileceğini masaya yatıracakları toplantılar zincirini başlatmak istedim.

Ortaya çıkan fikrin anlamlı olmasının yanında var olan sorunların her geçen gün katlanarak artması ve bakış açılarının yerli yerine oturtulabilmesinin zeminin hazırlanması için başlatmayı düşündüğüm bu toplantılar sektörün bu güne kadar her nedense pek karşılaşmadığı türden ortak soruna ortak çözüm düşüncesinin bir ürünüdür.

Grafik tasarımcıların son yıllarda karşılarına çıkan bazı suni ayrımların ortaya çıkış nedenleri, yaşanan sorunların çözüm önerileri ve birlikte oluşturulacak davranış biçimleri üzerine insanların kişisel düşüncelerinin ortaya serileceği, bakış açılarının ortak noktada birleştirileceği ve bir anlamda birliğin sağlanacağı, yıllardır gelişen çarpık düşüncelere karşı sağlıklı ve olması gereken gerçek düşüncelerin oluşturulacağı bir birlik çalışmasının ortak çıkarlar doğrultusunda ve gerek sektöre gerekse de sonuçta bize yansımalarının tartışılacağı bir platform oluşturmak ve sorunların çözüm noktalarına parmak basmak adına birlikte nelerin yapılacağının tesbiti için toplantılar yapılmasını önerdim.

Ortaya çıkan durumun anlamlı olmasına karşın toplantının biraz aceleye getirilmesi arkadaşların hazırlık sürecini tamamladıktan sonra bu tür bir toplantıyı daha geniş kapsamlı olarak yapmak noktasında anlaştık.

Aynı sektörde yer alan kişilerin yaşadıkları ortak sorunların çözüm noktalarını üretmek birlik düşüncesini ortaya çıkarmak ve canlı tutmak sonuçta herkesin ortak hedefi olmalıdır. Ekonomik getirinin bilgi altyapısı ile oluşturulacağı, ortak davranışın herkese bir şekilde yarar sağlayacağı düşüncesiyle bu toplantıların organize edilip başlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Toplantıya katılmak isteyen arkadaşların ortak amaca yönelik düşünceler üretmesi,

- Bu tür toplantılardan bir şey çıkmaz..!

türünden düşüncelere kapılmaması geleceğini şekillendirmenin yine kendi çabası ile gerçekleştirilecek olduğunu bilmesi gerekiyor.

Hiç kimsenin elde edilmesi artık zorunlu olan grafik tasarımcıların temel haklarının gökten zembille inmeyeceğini bilmesi bu yönde çaba sarpetmeyenlerin ise içerisinde bulunduğu noktada karşılaşacağı her türden haksızlığı tek başına çözümeyeceğini de kavramış olması gerekir.

Bir sonraki toplantıya daha geniş katılımın olması hem ortak bir platformun yaratılmasına hem de yaşanılan sorunlara çözüm bulunmasına temel oluşturacaktır.

Bilginize,

Saygılar...
 
Yukarı Alt