convert sorunu!

U

User

Misafir
@wish

çok teşekür ederim.
 
U

User

Misafir
freehand komutlarında coreldraw komutlarına cevir secenegide varmış cok sevindim :} freehandden böle bir eklenti beklemezdim ama cok saolsun :}
 

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4
Arkadaşlar FreeHand de Efekt uygulaması yapmayın. Çünki pek desteklendiği sayılmaz.Photoshop gibi değil baskı aşamasında çok farklı filme dökülüyor ve baskı kötü oluyor.Benim başıma geldi bilgisayarı açtığımda gayet normal duruyordu fakat film alımında sorun çıkıyor.ama bu belli olmuyor sadece baskıda anlaşılıyor veya film kontrolünde.Benim yaptığım işin baskı aşamasını ben görmediğiimden iş içerisindeki renk geçişi fluya doğru gidiyordu fakat bu çıkmamış ve direk bitiş olmuş.renkler kötüydü.
FreeHandde yaptığım ilk ve son efektti....
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
@fenerlim79
fenerlim tartışmasız freehand daha kolay bir arayüze sahip kullanışlı bir program fakat corel draw ıda yamana atmamak gerekir sektörde ki yeri tartışılmaz
 

hzhubble

Üye
Kayıt
21 Ocak 2008
Mesaj
1
Tepki
0
selamlar

bu "convert" sorunu değil. efektinizin çözünürlüğü düşük çünkü muhtemelen tüm efektleri dosyada 72DPI olarak uyguluyordur. Bunu düzenlemek için DOCUMENT Settings bölümünden "Raster Effects Settings"te gerekli ayarları yaparsanız sorun çıkmaz.
 

occw

Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
78
Tepki
0
sizin sorduğunuz freehand de çözümü olmayan bişey çünkü programın özelliğinden kaynaklanıyo, yazınızı convertledikten sonra efekt uygulamayı tercih ederseniz sorun kalmaz.
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
freehan'in amacı kendisini ilgilendirmeyen pixel mantıklı efektleri vermek değildir. kullanıcılar sırf bu yüzden coreli tercih etmektedir. eğer yazılarınıza efekt uygulamak istiyorsanız bunu freehand'de yapmayın. konvert edebilseniz dahi bunun baskı aşamasında sorun oluşturacağını sakın unutmayın. tıpkı corel'de olduğu gibi.
 
Kayıt
6 Ocak 2008
Mesaj
4
Tepki
0
Arkdaşlar ben photoshop kullanıcıyım genelde freehand'i de kullanmaya çalışıyorum vektörel çizimlerde plotterda kesim yapacağım zaman bi sorum var şuan tam olarak ismini hatırlayamadım ama photoshopda çizimi hazır bir çizimi tiff yapıp free hand de açıyorum vektörel yapma aracı ile tarıyorum çok değişik yapıyor onun ayarlarını nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek arkadaş varmı? freehand de yeniyim
 

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
FreeHand, uzun zamandır Adobe firmasının zindanında zincire vurulmuş durumda. Öz itibarıyla vektörel bir program olduğundan, vektörel alanda kullanıcıya maksimum performans sağlayan mükemmel bir programdır. Piksel çalışmayı Photoshop'ta, vektörel çalışmayı Freehand'de yapmaya çalıştığınızda bu iki program asla grafikere ve bilgisayara ihanet etmez. Piksel ve vektörel ayrımının farkına varamayan alaylı acemiler için Coreldraw; vektörelin maskeleme kolaylığı ile pikselin renk özgürlüğünü birarada kullanmak isteyen illustratörler için Illustrator programları piyasada yerlerini almıştır. Ancak bu programlar iki mantığı bir arada bulundurmanın sonucu olarak aşırı yüklü bir arka platforma sahiptirler. Bilgisayarlar ve programlar arası geçişlerde hep problemlerle uygulama öncesi operatörleri çileden çıkartırlar.(Vektörel ile piksel mantığını kavramış ve uygulamada da gözönünde bulundurmuş grafikerlerin yaptığı çalışmalar hariç)
Kısaca her programın kendine özgü mantığı vardır. Bu programlar birbirinden tamamen farklı kategorilerdedir. Elma, Armut, Nar, Portakal, Mandalina... gibi. Protakal ile Mandalinayı birbirine benziyor diye yarıştırmaya kalkarsanız baştan hata yapmış olur ve asla sonuca ulaşamazsınız.
FreeHand, zincire vurulmadan önce bu sınırsız istekleri karşılamak maksadıyla girişimlerde bulunmuş ve bazı piksel mantıklı filtreleri bünyesine dahil etmeye başlamıştı. Ancak bu filtrelerin uygulama başarımlarını sağlayamadan Adobe'un ağına düştü. Bilinçli grafiker zaten bu filtreleri kullanmıyordu. Siz siz olun piksel çalışmasını vektörel programlarda yapmayın. Vektörel çalışmanız gereken çalışmaları da piksel programlarında çalışmayın.
Yazılara basit efektler uygulayarak çalışmalar yapacaksanız Quark veya Indesign kullanın.
 
Yukarı Alt