Corel Draw Vs İllustrator Farkları Nelerdir ?

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@ftmtkl

Pekala Fatma hanım,
2 günde öğrenmişsiniz çok güzel. O halde 8 sayfalık bir gazete kaç formadır? Bir sayfasının örnek olarak 210x297 mm olduğunu düşünürsek bir formanın ölçüleri nedir? örneğin bir sayfada lens uyguladınız ve matbaa sorun yaşadı. Lensin sorun teşkil etmemesi için ne yapmak gerekir? Resmi ilan punto ölçüleri nedir? Başlık ve yazı olarak. Gazete yapmayı 2 günde öğrendiğinize göre tüm bunları biliyorsunuzdur değil mi?
 
Kayıt
10 Haziran 2009
Mesaj
363
Tepki
4
corel veya başka bir yazılım öyle 1 günde 2 günde yok bir ayda çözdüm diyenler sadece kendilerini avutmaktan başka bir şey değil.
Çözdüm demek her yönünü tam manasıyla anladım ve yapıyorum demek kimse çözeceğine inanmıyorum. sadece programları yazan kişiler. ayrıca yazan kişiler diyorum kişi değil. yani o kadarda basit değil. insanlar yıllarca kullanıyor ama hala bilmedikleri yapamadıkları yüzlerce özelliklerini bilmeyenler var habu normal bilmemeleri gayet normal. ama çözdüm demek bence yalnış. sadece kullanıcıyım diyebilirler.

Mesela ben After Effetcs yazılımını (ortalama) 10 yıldır kullanıyorum ben bile yüzlerce özelliğini hala yapamıyorum. yani bu tip yazılımların bence sonu yok yani belli bir noktaya geldikten sonra işte bu başka ilerisi yok gibi şeyleri yalnış gidildikçe gidiliyor.

Yazımı yalnış anlamayın ama bence böyle bişey.
Saygılar...
 

filipiti

Üye
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
33
Tepki
0
Konuyu yanıtlamak istedim çünkü ilk corel ile başlamıştım fakat şimdi illustrator öğreniyorum coreli neden bıraktığıma gelince illustrator da daha fazla gelecek görüyorum illustrasyon yeteneği daha iyi renkler daha canlı çıkıyor bana göre corel draw tek başına kalmaya mecbur bunun sebebi adobenin bu konudaki üstünlüğü.Kısacası vektörel çizimlerinizde illustrasyonlarınızda illustrator, pixel bazlı çalışmalarınızda photoshop, baskı aşamasındaki işlerinizde ise indesgn kullanımı daha rahat geliyor bana.
 

altaymocan

Üye
Kayıt
11 Kasım 2008
Mesaj
4
Tepki
0
bu soru alex mi hagi mi gibi bişi olmuş :D fakat iki programda çok iyi corelden baskı almak daha kolay ama illustrator da çalışmak çok zevkli ben illustrator kullanıyorum ve çok memnunum ve adobe nin kendi arasındaki etkileşim çok iyi ve sürekli kendilerini geliştiriyolar hersene yeni bişiler çıkıyo bunun sonu yok bence hangisi kolaysa onu kullan :)
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Corel' den baskı almanın kolaylığında n bahsedilmiş bir kaç kez illustrator ile corel arasında baskı almada ki fark nedir acaba merak ettim..
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Baskı almak gibi temel işlevlerde programların bir eksiği yoktur. Eğer bir sorun varsa bu bizim bilgi eksikliğimizden kaynaklanır.

Forumda çoğu yerde yazıyorum. Corel ile ai'yi aynı şeymiş gibi tartışanlara kızıyorum. Ai bir çizim/illustrasyon programıyken, Corel Draw ise çok amaçlı bir masasütü yayımcılık aracıdır.

Yani her ne kadar ben benimsemesem de ana programı Corel olan adam daha mantıklı bir hareket yapmıştır. Çünkü çok amaçlı bir MÜY yazılımı kullanmaktadır.

Adobe baskı/çizim yani design araçlarının temel MÜY yazılımı ise indesigndir. Indesign bir mizanpaj programıdır, aynı zamanda bir flash animasyon programı, aynı zamanda bir interaktif iş üretme aracıdır. Hepsinden öte adobenin baskıya iş yollama konusunda ana aracıdır. (diğerleriyle de elbet gönderilir ama ana yazılım ID'dir)

Yani illustrator ressam falan değilseniz, Ai programını ayda bir falan açmanız gerekir, logo ve benzer kurumsal çizimler dışında ortalama grafikerin çok fazla ai'ye ihtiyacı yoktur. Ai yapısı gereği işi uzatır. Hiç pratik değildir. Ama yaptığı işi de mükemmel yapar.

Corelin gereğinden fazla aracı gereğinden fazla alana hizmet etmek için oluşturulmuştur. Bu yüzden pratik olması gereken daha basit işletmelerin ana programıdır. Ai ve ID'de doğal olarak Türkiyede Freehand/quarkın yerini almıştır. Yani daha uzmanlaşmış iş yerlerinde adobe yazılımları çok az da freehand ve quark kullanılır (iyice eskilerde)

Bu anlamda amacınız neyse o yazılımları seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

Önemli olanın tasarım bilgi ve eğitim olduğunu hatırlatır. Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
 
Kayıt
4 Ekim 2011
Mesaj
127
Tepki
2
Açıkçası şu şekilde bir yorum yapıcam. Ben CorelDRAW kullanıyorum ve çok hünerli ve iyi bir program fakat Adobe öğrenmen geleceğin açısından daha iyi olur. Çünkü programlar birbirleri ile uyumlu.
 

cut06

Üye
Kayıt
19 Temmuz 2010
Mesaj
11
Tepki
1
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Her iki programında oldukça tatlı ve hoş özellikleri mevcut fakat gerek tasarım gerek montaj aşamasında en güzel kolaylığı CorelDRAW'ın sağladığını söylemek isterim ne gibi özellikler mesela derseniz?

Adobe'nin Aling hizalama panelini biliyoruz buna oranla Coreldraw'ın hizalama yönleri diğer tüm programlara göre
oldukça etkili ve kolay buda zamandan tasarruf ettiriyor. Adobede oldukça iyi şahsen Photoshop ve İndesing kullanıyorum onlarda oldukça basarılı
 
Kayıt
2 Nisan 2012
Mesaj
3
Tepki
0
Illustrator kesinlikle daha iyidir bence. eğer kafanızda ne tasarlamak istediğinize eminseniz ve teknik bilginiz varsa çizemeyeceğiniz şey yoktur.
 
Kayıt
30 Ocak 2008
Mesaj
1
Tepki
0
farkı ortada, mercedes gibi adı yetiyor. CorelDRAW kulağa nasıl da hoş geliyor :)
şakası bir yana tercihim corelden yana. parmaklarımı kullanmak gibi geliyor bana.
Bunu her forumda ısrarla dayatıyorlar anlamadığım illustrator la yapılıp ta corel de yapamayacağım bir iş söyleyin ben de düşüneyim. İllustrator sanki sağ kulağını sol elinle tutmak gibi geliyor bana.
bu benim şahsi düşüncem ne başkası beni bağlar ne de benim fikrim başkasını...
 
Yukarı Alt