corel drawın photoshopa göre üstünlükleri neler

Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
221
Tepki
4
Arkadaşlar corel drawın photoshopa göre üstünlükleri neler ?

Elektronik öğrt. mezunuyum, üç dört ayımı değerlendirmek için iş bakıyorum, kartvizit tasarımı için bi ilan görmüştüm, 4 5 senedir photoshopla uğraştığımı ve özgün tasarımlar oluşturduğumu söyledim fakat coreldraw da bilmem gerektiğini söylediler.

Ama corel de yapılan çalışmaları inceledim, çoğu photoshopta çıkartabileceğim çalışmalar, bi kaç gün önce corel x4 programı da kurdum ama photoşopa göre sanki daha basit bi program, peki corelin özelliği ne ?

Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
arkadaşım bu konu aslında kıyas bile kabul görmez.
neden mi? elma ile armutun toplamı gibi bir şey olurdu.
Photoshop Bitmap (piksel tabanlı) bir program olup resim işleme konusunda
rekabetin en iyilerindendir.
corel Draw ise vektorel tabanlı olup kendi alanında lider denebilecek bir programdır.
ama Photoshop gibi kendi içerisinde Photo-paint programı içermektedir.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
dostum 4-5 senedir photoshopla uğraşmışsın ama daha öğrenememişsin. Bu program vektor tabanlı programlardan farklıdır. biraz araştır istersen. Photoshop Piksel tabanlı yani görselllikle, fotoğraflarla ilgilidir bunu biliyosun. Corelle anılmasını bile kabul edemem.
 
Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
221
Tepki
4
herkesin bildiğini bilmemek yada öğrenmemiş olmak ayıp birşey mi, böyle azarlar gibi cevap vermişsiniz bu tuhafıma gitti, öğrenmiş olsaydım konu açmazdım, 4 5 sene zarfında hobi olarak photosopla uğraşıyorum, tasarımcılıkla değil, eğer tasarımcılıkla uğraşsaydım diğer programalrı da araştırırdım.

bu aralar merak sardım ve artık araştırma içerisindeyim, konuyu açmamdaki amaç ta araştırmak zaten, bu konuyu sizden başka kime sorabilirim ki

corelin farkının "vektorel tabanlı" oldugunu öğrendim , peki vektorel tabanlı ne demek, somut örnekler verirseniz sevinirim
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
vektörel tabanlı programlar çözünürlükten bağımsız çalışırlar.
Vektör Tabanlı Bir Programda Oluşturulmuş Bir Grafik Ne Kadar Büyütülürse Büyütülsün Herhangi Bir Deformasyona Ya Da Görüntü Kaybına Sebep Olmaz. Bu şekilde Yüksek Görüntü Kalitesinde çıktılar Alınabilir. Eğer Mimari Bir Projenin Sunumu Bu Programlarda Tasarlanırsa Istenilen Her Boyutta Ve Yüksek Kalitede çıktılar Alınabilir.

Corel Graphics Suite’teki Programların Bir Diğer Kullanışlı özelliği Ise Son Derece Esnek Bir Kullanıcı Ara Yüzüne Sahip Olmasıdır. Var Olan Ara Yüz Oldukça Kullanışlı Olmasına Rağmen Eğer çalışmalarınızda Bazı Komutları Ya Da Renk Paletlerini Daha Fazla Kullanıyorsunuz Kendi Ara Yüzünüzü Kendiniz Yaratabiliyorsunuz. Bu Kullanım Esnekliği Oldukça Iyi Bir özellik.

Corel Graphics Suite Içindeki Programlar Yaklaşık 100 Farklı Dosya Uzantısını Destekliyor. örneğin Photoshop’ta Sadece Görüntü Ile Ilgili Dosyalar Açabilirken Onun Benzeri Olan Corel Photo-paint’te Microsoft Word, Exel, Access Dosyalarından Html Dosyalarına, Txt, Photoshop (pdf), Ve Autocad Dosyalarına Kadar Birçok Farklı Dosyaları Açıp üzerinde Oynamalar Yapabiliyorsunuz. Ayrıca Sadece Pc Değil Mac Dosyalarını Da Açabiliyorsunuz.

Graphics Suite Içindeki Programlarının Tümünün Türkçe Karakter Desteklemesi Bir Başka önemli özelliği, çünkü Adobe Photoshop Ve Macromedia Freehand’ın Bazı Versiyonları Türkçe Karakter Desteklemiyor Ve Bu Grafik üzerine Yazı Eklerken çok Büyük Sorun Yaşanmasına Neden Oluyor. Coreldraw’da Sadece Yazı üzerine özelleşmiş Bir Menüsü De Var, Burada Yazıyla Birçok Farklı Efektler Ve Değişik Tasarımlar Oluşturma Olanağı Sağlıyor.

Corel Graphics Suite Içindeki Bütün Programlar Birbirleri Ile Etkileşimlidir, Ve Menüler O Programı Farklı Kılan Menüler Hariç Tamamen Aynıdır. Yani, Eğer Photo-paint’te çalışıyorsanız Ve Corel Rave De Animasyon Yapmak Için Corel Rave De çalışmaya Başlarsınız, Animasyon Yapmaya Yarayan Menü Dışında çizim Ve Renklerle Ilgili, Efektlerle Ilgili Menülerin Hepsi Aynıdır. örneğin Adobe’un Benzer Programlarına Baktığımızda (photoshop Ve Imagestyler örneğin) 2 Programdaki Menüler Birbirinden Farklıdır Ve Bir Programda Yapabildiğiniz Bir şeyi Diğerinde Yapamazsınız, Bir Etkileşim Söz Konusu Değildir.
 

cezbe01

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
7
Tepki
0
slm eminecik takip ettiğim kadarıyla grafık ve tasarımda baya bilginiz var helede coreldraw yapısını açmışınız tşkr ediyom inanın sizin bilgilerinizden faydalanmak isterdim sizin gibi bu işte uzman arkadaşlarlada yazışmak isterdim çünkü çok ihtiyacım var bu işi seviyorum photoshopu ve coreldrawı
 

sebograph

Üye
Kayıt
19 Mayıs 2008
Mesaj
198
Tepki
9
@Ataman

sayın ataman burda corel draw konuşulurken adobe illistratör demişsiniz tabiki o da çok güzel bi program ancak bunun yeri burası değil unutmayın hangi programı en iyi kullanabiliyorsanız en iyi program odur
 
Yukarı Alt