corel drawın photoshopa göre üstünlükleri neler

Kayıt
1 Ağustos 2008
Mesaj
26
Tepki
0
@eminecik

emine hanım etkileşim konusunda benim fikrimce adobe serisi açık ara corel suite nin önünde
nedenine gelince corel draw, paintle uyunlu amenna ama photoshop kullanıyoruz. ister corel draw kullan ister freehand kullan ister illustrator kullan ortak nokta photoshop. ben kullanmam diyenler kendilerine eziyetten başka birşey yapmazlar ki 4 yıl ben bunu yaptım. ki bir yerde mecbur kalıyorsunuz kullanmaya. bu durumda coreldraw - photoshop etkileşimi yok. ama illustrator - ps etkileşimi var.

rave ye gelince rave henuz iş çuıkmarmak için yeterli seviyede değil. aptalca hatalarını hala sürdürmekte ve hala kod desteği yok ( bildiğim) ve flash ın yerini doldurabilecek kapasitede deil şuanda sadece fantazi... lakin flash cs3 ile birlikte ps ile ne kadar uyumlu olduğunu kanıtladı gerek çizim olarak gerekse ps dosyaalrını içerisine alabilmesi açısından temel kullanıcılar için bile çok büyük kolaylıklar sağladı ben bunun devam edeceğini de düşünüyorum.

yani her şekilde adobe programlarına mahkum iken ( ki bundan memnunum. he ne kadar corel draw ile başlayıp corel draw ile devam eden biri olmama rağmen corel firmasının ne lkadar karaktersizlik örneklerini sergilediğini geçmişte gördük) corelin kendi içinde etkileşiminden bahsetmek bana anlamsız geliyor.

etkileşimi adobe gayet iyi yapıyor.

saygılar.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
@abaq

teşekkür ederiz verdiğiniz bilgi ve paylaşımınız için.
ama R.A.V.E. corel 12 den sonra artık kullanılmıyor.
kaldırılmış yada tarih oldu artık diyebiliriz.

versiyonların yenilenmesi ve teknolojik rekabet arttıkça biz kullanıcıların artık şu daha iyi bu daha kötü diyemiyoruz. örneğin corel 12 ve öncesinde EPS dosyaların transferinde ki sorunlar artık yok gibi. hatta yok ...

artık şunu diyebilirizki sadece corelin yada adobe serisinin kendi aralarındaki etkileşimleri şimdi biribirileri arasında da rahatlıkla olabilmektedir...
saygılar...
 

cem bulut

Üye
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
6
Tepki
0
arkadaş eğer adobe programlarını corelle karşılaştırma yapacaksan bu işi hiç yapma...
bu kadar yetermi. corel tabelacı programı
asla karşılaştırma yapmayın lütfen adobelerle coreli...
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın bulutank uslubunuz biraz kaba olmuş sanırım. İki program arasındaki farkı herkes bilmek zorunda değil. Burası bu işi yeni öğrenmeye başlayan kişilerinde, hatta hiç bilmeyen ve öğrenmek isteyen kişilerinde üye olabilecekleri bir forum. Bizim amacımız konularla ilgili detaylı ve teknik bilgiyi vermeye çalışmak. Tabiki tecrübe ve bilgilerimiz yettiği kadar. Tabiki adobe ve corel programları karşılaştırılamaz belki. Zaten yapı olarak ikisi farklı şeyler üretmektedir. Birisi vektörel tabanlı bir program, diğeri ise pixel tabanlıdır. Aralarındaki farkı bilmeyen kişilere bu şekilde yaklaşmanız bence çok yanlış. Sonuçta kimse bu işi doğarken öğrenmedi. Yada bu konudaki yeteneğini bir anda farketmedi. Sizde zamanla öğrendiniz detaylarını, bilmeyenlerde zamanla öğreneceklerdir.

Umarım size konu ile ilgili detaylı bilgi verebilmişimdir.

Saygılar.
 

Superturkishman

Emprime
Kayıt
24 Ağustos 2007
Mesaj
580
Tepki
5
bu iki program arasında kıyaslama yapmak aslında normal bişey değil ama fikrimi söyleyeyim önemli olan amaç sa araçların önemi yoktur ( pixel tabanlıda olsa vektör tabanlı da olsa yapacağımız çizime ulaşabiliriz)

benim fikrim corel photoshopun yanına yaklaşamaz bile ama tabi bu benim kendi şahsi fikrim ve mesleğimi uygulayabildiğim tarzdır iyi forumlar dilerim
 
Kayıt
1 Ağustos 2008
Mesaj
26
Tepki
0
@eminecik

etkileşim elbette olmak zorunda, ki ben corel draw ın nerdeyse 10 versiyon öncesini biliyorum versiyon 6 dan sonra tek yaptıklaı bug ları kapatmak.

belirtmek istediğim adobe programalrını kullanıyoruz ama kısmi kullanıyoruz

halbuki sadece adobe ürünlerini kullananlar biz corel draw kullananlardan daha fazla etkileşim oluşturabilmekte..

saygılar.
 
Kayıt
16 Ağustos 2008
Mesaj
355
Tepki
28
harbi yaaa raster ile vectörü birbirine nasıl karıştırmışsınız yawww
adobede corelin karşılığı illüstrator
adobede photoshopun karşılığıda corel photo paint ki photoshoptan çokda aşağı bir raster yada resim düzenleyici deildir resim üzerinde neredeyse her türlü oynayabiliyosunuz ayrıca proğramın yada proğramların üstünlüğü kullanıcıları ile doğru orantılıdır bildiğiniz en basit resim proğramı paintbrush ta bile ademler neler yapıyor youtubede izleyinde görün
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
en iyi program bildiğin programdır ama
corel ve ps bilmek sana herzaman bir (+) kazandıracaktır.

ps tek başına nereye kadar illaki tıkanıyosun
 
Yukarı Alt