CorelDraW Hakkında Herşey

zeal

Üye
Kayıt
8 Kasım 2010
Mesaj
3
Tepki
0
emegıne ellerıne saglık cok guzel aydınlatıcı bir paylaşım olmuş teşekür ederim
 

aysenas

Üye
Kayıt
25 Kasım 2010
Mesaj
1
Tepki
0
şimdi kayıt oldum sitenize bakınca gerçekten çok faydalı bilgiler olduğunu görebiliyorum. Ellerinize sağlık
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Çok faydalı bilgiler bunlar.
Teşekkürler emeğinize sağlık...
 
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Bir sorunum var, paylaşmak istediğim, corel'de 200 sayfalık bir kitap tasarımı yaptım, sayfa numaralarına dek sorunsuz hallettim, ancak şimdi baskıya götürme zamanı geldi ve bu sayfaları ya tek tek convert edeceğim ya da PDF'e çevireceğim. PDF yapmak sorun değil ama o durumda da matbaa'da bir müdahale yapılması gerektiğinde mümkün olmuyor. Acaba tüm sayfalardaki fontları kısa yoldan convert edebilmenin bir yolu var mıdır diye sormak isterim. Umarım kısa zamanda yanıt alma şansım olur.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Haydar Boztepe


Sayın Haydar Boztepe; 200 sayfalık bir kitabı riske atmamak için,
kullandığınız fontları çalışmanızla beraber alıp götürebilirsiniz baskıya, bu şekilde her türlü
düzeltme ve düzenleme yapma şansınız oluşur benim tavsiyem bu yönde ama,
Yaşarbey 'in verdiği linkteki paylaşımımda da anlattığım gibi ;

Tasarımınızı yaptınız bitirdiniz artık baskıya göndereceksiniz. İlk önce yazıları kıracaksınız (körvleme/convertleme) bunun anlamı yazıları çizime çevirmedir. İşi yolladığınız yerde font sorunu yaşamama açısından. Bunu yapmak için bütün gruplanmışları çözeceksiniz Ungroup All. Arkasından birer birer textleri/yazıları seçme yerine Edit -> Select All -> Text deyip ve Corel size bütün textleri seçer bir şeye dokunmadan Ctrl + Q basarsınız yada Arrange/Convert to Curves diyebilirsiniz.
Ancak Powrclip içinde yazı kaldıysa bu işlem onları çevirmez. Powercliplerin içine girip ayrıca burada bulunan textleri de konvertlemeniz gerekmektedir.

Faydalı Olması Dileğiyle...
 

ogmek

Üye
Kayıt
29 Nisan 2012
Mesaj
4
Tepki
0
Elinize sağlık. Benim sormak istediğim bir konu var. JPG olarak alınan bir şekil veya logo'yu üzerinden çizgilerle çizmeden en kısa şekilde nasıl çizip net bir şekil olarak yazdırabilirim. Bilirsiniz bazı resim ve logolar tarandıktan sora veya resmi alındıktan sonra görüntüleri net değildir. Böylelikle zor çizilirler. Yada çizimleri çok zaman alıyor. Bunları daha kolay bir şekilde nasıl çizebiliriz?Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 

ogmek

Üye
Kayıt
29 Nisan 2012
Mesaj
4
Tepki
0
Birde Cortel ile ilgili dersleri çizim yöntemlerini veya videolarını sitenin hangi bölümünde ve nereden arayacağım. Acemilik işte...
 
Kayıt
14 Kasım 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Coreldraw içinde kilit kullanmadan bir kısım şekilin ebatları değişmeden diğer şekiller ile grup halinde büyütüp, küçültüp, taşıyabilmek istiyorum. Şekilleri grup halinde küçülttüğüm zaman önceden belirlediğim bazı şekillerin ebatları değişmeden doğru yerlere otursun. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
 
Yukarı Alt