coreldraw plug-ing

U

User

Misafir
merhaba arkadaşlar. photoshopta kullanmış oldugunuz özel plug-ing leri coreldraw da kullanbilirsiniz. yapmanız gerecken sey. kulanmak istediğiniz photoshop plug ing i coreldraw içinde (plug-in içerisinde fitreler ) bölümüne kurmanızdır. filtreyi kurduktan sonra photoshopta yapmış oldugnuz tüm efektleri coreldrawda da yapabilirsiniz. yalnız efekti uygulamamadan öncce resmi cmyk olmaktan çıkarıp rgb yapmanız gerek efekti uyguladıktan sonra tekarar cmyk yaparsınız..kolay gelsin :}



arkadaşlar asagıdaki yolu takip ederseniz plug ing sinizi rahatlıkla kullanbilirsiniz.
 

cengaver71

Üye
Kayıt
5 Eylül 2007
Mesaj
64
Tepki
1
Kardeş .ok teşekkür ederiz ama, ben yeniyim corel de bu pulingleri nasıl kuracağız ve nasıl kullanacağız görüntül anlatırsan çok iyi olacak.
 

Shahyn

Üye
Kayıt
20 Ekim 2007
Mesaj
43
Tepki
0
ciddimisin :eek: allah allah yaaa daha neler öğrenicez :) çok teşekkürler kardeş çoık yararlı bilgiler... bu arada bi soru sormak istiyorum... biliyosunuz photoshop plugin leri versiyonuna göre değişiyor... yani photoshop cs nin plugin ini ps cs2 de veya cs3 de kullanamıyoruz... peki corelde hangi versiyon iççin hangi ps versiyonun plugin ini kullanıcaz??? yada farketmiyo mu???
 
U

User

Misafir
@Shahyn

coreldrawda version farketmiyor arkadasım. gönül rahatlıgıyla kullanabilirsin hepssini. ben eyecandy avbross. splat kpt aklına hangisi gelirse rahatlıkla kullanıyorum bugune kadarda 1 sorunla karsılasmadım..
 

Shahyn

Üye
Kayıt
20 Ekim 2007
Mesaj
43
Tepki
0
@MehmetBozaslan
cs2 nin pluginlerini dediğin klasöre kopyaladım ama çalışmıyor... şu kurma olayını açık olarak bi anlatırmısın yada sorun nedir? olmadı da bende... corelin kurulu olduğu klasörde plugin klasörü içinde sadece digimark diye bi klasör var başkada bişey yok
oraya kopyaladım ama corelde hala görülmüyo.. filters diye klasör açtım ona yapıştırdım gene olmadı

eğer resimli anlatım koyabilirsen çok iyi olucak... ama bana mantıklı gelmeye taraflar var... yani photoshop içn hazırlanmış pluginler versiyon farkında hassassa corel de neden farketmiyor ki... yani kendi programında bile hassas olan bi eklenti başka programda hassasiyeti daha fazladır diye düşünüyorum. ama yanlış düşünüyor da olabilirim... dediğim gibi bi açarsa konuyu çok memnun olucam.. açmazsan da canın sağolsun photoshopla idare ederiz :))

bu arada corelde web yapmaya çalıştım bazı ince ayarlar gerekti sağlam bi site için ama onları da yaptım deneme olarak bişeyler attım hoş oldu.. bikaç problemharicinde işe yarıyo onun için de ayrıca teşekkürler.. örnek site: www.farkihisset.com/turuncu
 
U

User

Misafir
@Shahyn

sevgili arkadasım suan kendi makinamda deilim yolcuyum salı günü yola cıkacam ama sana söle yardımcı olayım yazdıklarımı aynen uygula.
herseyden önce plug- ing ler baslı basına programlardır.
illa photoshopta kullanacam die 1 kaide yok tamam photoshop maz alınır ama bir cok programda kullanbilirsin.
şimdi plug ingleri kopyala yapıştır yapmayacaksın. kuracaksın adres ise
programfiles,corel, cıreldraw grafik suite, ve plug-ing dosyasını adres gösterip plug ings oraya kuaracaksın kopyala yapıştır yaparsan tabiki çalışmaz. resimli 1 sekilde anlatırım ama suan makinada corel yok senin gibi bir ustanında rahatlıkla yapacagı 1 seydir aslında .sen yinede bana özel at msn sana yardımcı olayım..
 
Yukarı Alt