Emprime Soru - cevap

Durum
Konu kapatılmıştır.

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
meraba tekrar ben color range ile secim yapıyorum.bazı yerler secilmiyor,nokta nokta boşluklar oluşuyor bu boşluklara fırca ile rötuş yapsam bi zararı olur mu desene veya başka nasıl bı yontem deneye bılırım.
 

ses

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
6
Tepki
0
yap yap ne zararı olcak ...desenin tüm hatlarına müdahale etmeden de desen çizildi denmez:)
 

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
@ses
teşekkurler arkadaşım cvp icin,peki bu photoshoptan corele desenı nasıl aktara bılırım acaba kanallarla ayrılmış bi vazıyette.
 

ulasatar

Üye
Kayıt
6 Eylül 2008
Mesaj
4
Tepki
1
Öncelikle Herkeze Merhaba

Sorunları kısa kısa okudum ve bazılarına ufakta olsa profesyonel bir açıklama getiriyim.Şimdi bazı arkadaşlar grefikerlikten desinatörlüğe geçiyor. Onlar için ilk bakışta önemli olan çizim yapılacak desenin çözünürlüğü. 300 Dpi çözünürlüğü unutun her ne olursa olsaun deseni çizmeden önce mutlaka ilk başta çözünürlüğünü 508 dpi yapın. Eğer desende tram yoksa nerde ne kadar anti alians varsa kaldırın, pencil ı kullanmanız gerektiğinde çok sık yapılan bir hata kısa yola basılıp brush seçiliyo ve brushlanmış yerler tram alıyo pencil ın seçili olduğunu gözle kontrol edin.eğer desenden tram almak istiyorsanız tramlı bölgeyi pen ile dönün ve layerde ctrl + j ile başka bir layera atın ve kanallardan hangisi daha net sonuç veriyosa onu duplicate yapın. e tabi biraz da kanlada oynamanız gerekebilir. Deseni tamamen çizdiyseniz ilk önce image trim yapın desene ardından canvas size ile enden ve boydan 2 şer cm verin ardından regtanguler marquee tool ile sol üst köşeye infoya bakarak 1 cm * 1cm seçili alan yapın pencili alarak 3 px boyutunda bir artı işareti yapın el ile yapın ardıdan ctrl + sifth + alt tuşu ile onu sağ üst köşe ve alt köşe ve sol alt köşeye götürün. Akslarımız böylece hazır olmuş olur. Sol Üst köşe aksa desenin renklerini artının üst kısmına her renk için ayrı ayrı yazın eğer firma adı yazmak istiyorsanız onuda sol üst köşe aksın artısının alt tarına yazın genellik le renkleri 12 pt ile firma ismini ise 10 pt ile yazın. Önemli not yazı aracının sharp, crispt, strong ve smoot bölmesinde mutlaka none seçili olması gerekir yoksa yazı tram alır. akslarıda attıktan sonra kanal paletinin yanında ufak kutucuğa tıklayıp split channel yapın her kanalı ayrı ayrı grayscale yapıcak. image>mod>bitmap seçeneğine gelin ilk ekranda resolutionun output değeri 508 pixsel/inch altınki ise halftone screen seçili olucak. ikinci ekranda frequency yani tram aralığı 18 pixsel/cm (genel anlamda en sık ve en çok kullanıılan) olması gerekir. Angle 45 shape ise Round olması gerekir. bunu da yaptıktan sonra desende eğer tram varsa 18 lik tram alır yoksa zaten yoktur olduğu gibi gözükür. Çıktı alırken bu bahsettiğim adımı tramlı olsun veya olmasın yapmasın gerekir. bunları şimdilik acemi olanlar öğrensin sorusu olan varsa sadece buradan yardımcı olurum. Kelimelerde eksiklik veya harf hatası varsa kusura bakmayın.
 

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
verdiğin önemli bilgiler icin cok teşekkur ederım saol.grosları daha basıt cızmenın baska yolu yok mu acaba mesela corelde bı macro var herseyını ayarlıyıp okeylıyosun isdedıgın gıbı anında groslar cıkıyor photoshopta boyle bır ımkan var mı acaba?
 
Kayıt
11 Ağustos 2008
Mesaj
12
Tepki
0
@ulasatar
öncelıkle aramıza hos geldınız.verdıgınız bılgıler ıcınde tesekkur ederım.pen tool la 3 px boyutunda artıyı nasıl cızerım.bu boyutu nasıl ayarlayacam yardımcı olursanız sevınırım.
 

ulasatar

Üye
Kayıt
6 Eylül 2008
Mesaj
4
Tepki
1
Pen tool ile değil pencil ile çiziceksiniz 3 px boyutunda oda 1*1 cm seçili alan var iken veya yok ike farketmez pencil i alıp mousenin sağ tuşuyla tıklarsanız sayfada herhangi bir yere çıkan ekrandan master diameter yazan yeri istediğiniz px boyutuna getirebilirsiniz.Hardness ise 100 olarak kalmalı
 

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
arkadaşlar mrb bu renk ayırımı ve tram yontemlerını tum baskı çeşitlerinde (flok,varak,sim,pikment,yaldız vs)kullanabılırmıyız,yoksa baskı çeşidine gore değişir mi?
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt