En İyi Karelerin Hangi Fotograf makinesiyle cekebilirm ?

silver29

Üye
Kayıt
14 Şubat 2012
Mesaj
1
Tepki
0
En İyi Karelerin Hangi Fotograf makinesiyle cekebilirm ? Yardim edermisiniz. Gündüz çogu fotograf makinesi iyi ceker ama bana gece de çekebilien fotograf makinesi lazim
 
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
31
Tepki
0
Kareyi çeken makineden önce fotoğrafçıdır bunu bir köşeye yazıp senin sorunun devamına geliyorum. Bütün makinelerin sensörleri standarttır bu yüzden bütün makineler aynı kareyi çeker. Eğer gece fotoğraf çekeceksen çekeceğin konuya göre diyafram değeri düşük ve mercek kalitesi ileri seviyede objektif kullanman gerekiyor. Bu konuda ikinci element ise makinenin İSO hassasiyetidir. Yani gece fotoğraf çekiyosunuz, çekeceğiniz obje çok hareketli fakat onu bir noktada yakalamanız gerekiyor. Öncelikle ışığı alabilmek için f8 ile 1/20'de fotoğraf çektiğinizi düşünün, obje hareketli olur. Eğer İSO hassasiyeti yüksek ve kaliteli bir makineniz varsa f8 ile 1/125 yapıp İSO 1600'e alıp çekim yaptığınızda görüntüyü yakalayabilirsiniz. Gündüz ise yine objektif önüne taktığınız filtreler size istediğiniz sonucu verecektir. (Diyafram değerini de düşürerek istediğiniz sonuca gidebilirsiniz fakat kaliteli ve doygun bir fotoğraf için ideal gece diyaframı 8'dir.)

İllede bir makineye işaret istiyorsan. Canon'un alt modellerinde İSO hassasiyeti gayet iyi ve temizdir, 1600 gibi bir değerde yüksek green vermez. Nikon makinelerde tam tersidir kaliteli bir fotoğraf için verebileceğiniz maksimum İSO 800, tabi ki son versiyonlarda bunu çok iyileştirdiler fakat o makinelerde de mükemmel bir 2. el piyasası oluştu. Nikon kullanıcısı olmak zordur bu yüzden teknik olarak bilginin yüksek olması gerekiyor. Pozlama dengesi vs gibi çok fazla ayarı olan bir makinedir.

Eğer nakit sıkıntım yok diyorsan Nikon d700-d800 veya D2 ve üst serisini düşün. Orta halli istiyorsan D300s senin işini çok iyi görebilecek bir makine.

Canon'da ise 500-550D üst formatlarda 60D ve 7D en üst formatlarda ise tek geçtiğim makine 5D mark II'dir ki 3200 İSO'da bile iyi sonuç alabileceğin makine.

Son olarak tekrarlıyorum; kaliteli fotoğraf gövdenin değil, 1. olarak objektifin kalitesine bağlıdır.
 

sexen6

Üye
Kayıt
21 Şubat 2008
Mesaj
24
Tepki
0
saucy ninde dediği gibi. EN İYİ KAREYİ diyerek başlarsanız kimse size makina konusunda yardımcı olamaz. ama kaliteli derseniz iş değişir. profesyonel-yarı profesyonel sınıf bi body ve ileri seviye bir objektif işinizi her halukarda görecektir. tabi çekiceniz konu ve mekana göre de diğer tür teçhizat yani harici flaş filtre de çok yardımcı olabilir.
 
Kayıt
23 Aralık 2007
Mesaj
17
Tepki
4
eğer gerçekten isteyerek yapıyosan bu işi 350d bile işini rahat görür. yukarıda yazılanlara katılıyorum fotoğrafçılıkta makina sadece bir araçtır bütün iş senin becerinde. eğer yeterince çaba göstermiyorsan 5d markll olsa yine bişey değişmez.

gel gelelim önereceğim makinalara. eğer bu işi sadece hobi olarak yapıyorsan yada yeni başlamışsan giriş seviyesi bir makina yetecektir. canon550d yada nikon d3100 yeter artar bile. bunlar hem fiyatları düşüktür hemde çok ağır makinalar değiller. ama yok ben biraz daha profesyonel bişey bakıyorum diyosan canon60d, 7d yada nıkon d90 onerırım uzun süre kullanabileceğin makinalardır ama fiyat bakımından biraz pahalılardır. maddi sıkıntın yoksa hiç düşünme markll al derim o ayrı:)
 
Yukarı Alt