Eos Compucon Hakkında Soru ve Sorunlarınız

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
bu bölümde tek bilmeyen benim heralde hep ben soruyorum:

1- sıklık,dikiş adımı gibi parametrelerde yaptığımız değişiklikleri monitörde yani bilgisayar ekranında desen üzerinde görme imkanımız var mı? kısaca Makinada dikilmeden görebilirmiyiz...

2- Deseni lazer kesimine nasıl aktarabilirim. bi programı var (laser cut) Ama uzantıları farklı oldukları için kabul etmiyor. Yöntemini biliyormusunuz.

3- ref dediğiniz kısmı anlayamadım. refli olduğunu nasıl anlayabiliriz? ref nedir?

Kusura bakmayın çok soru soruyorum..Yardımcı olursanız sevinirim....saygılar...
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
1).dikiş adımlarını görme imkanımız program içinde vardır..bunun iki yöntemi var.
p ye 2 kere basın gerçeksi görünüm kapalı olsun..batışları nokta halinde gösterecektir.iki batış arasını cetvelle ölçün sol altta ölçüm sonucu görünecektir.
2.yöntem x e basın ve sağ ok tuşuna basın adımalrı tek tek gidişini sağlamış olursunuz.sağa doğru giderken üst menüden D harfinin olduğu yer size dikiş adımını verecektir..
2)deseni lazere aktarmak için lazer keseceğiniz parçayı kopyala yapıştır ile başka sayfaya yerleştirin ve yeni adla kaydet seçeneğiyle kayıt yaparken açılan pencerede dosya tipini dst yapın.bu dosyayı lazere verin..yada o parçayı direk tajima diskete yazdırın bunu lazere verin..lazer devamını halleder..lazere deseni vermeden sonuna stop koyun..çok parçalı bişr desen se her parça sonuna stop koyun..
3)..ref eos la yapılan desenin dosya format tipdir..yaptığınız desen ref formatı ile kayıt edilir.dışardan gelen desenler dst formatlıdır.bir desenin refli olması için eosda yapılmış olması gerekiyor.
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
Çok teşekkür ederim saolun. programı sizin sayenizde ögrenicem. çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler..
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
Arial stich fontunda yazılan yazıyı işleme tipini sargı olarak yapabilme imkanımız var mı? Yani tek çizgi tek hat olacak ama sargı olacak.. Saygılar..
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
kullandığınız pc laptop mu...disket sürücünüz harici mi...eğer böyleyse zsk inç disketleri okuyamazsınız..ama bunun eosla bir ilgisi yoktur...disket sürücünüzün inçiyle ilgilidir...masa üstü pclerin disket sürücüleri hertürlü disketi okur yada hertürlü format yapar..eğer yapmıyorsa disket sürücüsünde bir sorun vardır değiştirmeniz gerekir.
 

paşa

Üye
Kayıt
11 Şubat 2008
Mesaj
7
Tepki
0
pc masaüstü ama tajima formatında okuyor ve formatlıyo yinede disket sürücüsünden olabilirmi.şimdiden teşekkür ederim
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
COMPUCON yazı olarak bi desen hazırlamıştım. Şimdi ise bu desenin aynı fontlarda (orjinal font üzerinde baya bi değişiklik yapmıştım) yalnız yazı değişecek compucon değil de Toruko diye yazmak istiyorum. önceden hazırlamış olduğum COMPUCON yazılı desenin fontuyla aynı olacagı için metni düzenleme gibi bi kolay kullanım var mı? yani compucon yazısını değiştirip TORUKO yazmak istiyorum. sıfırdan yapmak bayağı bi zaman alacagı için soruyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.. Saygılar.
 
Yukarı Alt