Excel Web Sayfası Seçenekleri

Kayıt
19 Eylül 2008
Mesaj
42
Tepki
1
Microsoft Office Excel'den kaydettiğiniz veya aldığınız Web sayfalarının çeşitli özelliklerini ve ayarlarını denetlemek için Web Sayfası Seçenekleri iletişim kutusunu kullanın.

Genel sekmesi


Formülleri korumak için gereken herhangi bir ek gizli veriyi kaydet Yayımlanmak üzere seçilen aralıkta yer almayan ve dosyanın boyutunu artıran, formüllerin dışarıdan başvuruda bulunduğu verileri korumak için bu onay kutusunu seçin. Varsayılan ayar budur. Dışarıdan başvuruda bulunulan verileri korumamak, formülleri hesaplanan değerlerle değiştirmek ve dosyanın boyutunu küçültmek için bu onay kutusunu temizleyin.
Not Bu seçenek yalnızca artık Microsoft Office Excel 2007'de kullanımı durdurulan Office Web Bileşenlerinin kullanıldığı etkileşimli Web sayfaları için geçerlidir.
Excel'de oluşturulmayan resimleri Web sayfalarından yükle Başka programlarda oluşturulmuş resimleri yüklemek için bu onay kutusunu seçin. Varsayılan ayar budur. Başka programlarda oluşturulmuş resimleri yoksaymak için bu onay kutusunu temizleyin.


Tarayıcılar sekmesi

Hedef Tarayıcılar bölümü

Bu Web sayfasını görüntüleyen kişilerin kullanacağı tarayıcı Görüntüleme için hedeflediğiniz en eski tarayıcı sürümünü seçin. Varsayılan ayar Internet Explorer 4.0'dır.
Seçenekler bölümü

PNG'yi grafik biçimlerinden biri kabul et Taşınabilir Ağ Grafikleri (PNG) (PNG: Bazı Web tarayıcıları tarafından desteklenen bir grafik dosyası biçimi. Portable Network Graphics (Taşınabilir Ağ Grafiği) teriminin kısaltılmışı. PNG resimlerde değişken saydamlığı ve farklı bilgisayarlar üzerinde resim parlaklığının denetlenmesini destekler. PNG dosyaları sıkıştırılmış bit eşlemlerdir.) grafik biçimini etkinleştirmek için bu onay kutusunu seçin. PNG grafik biçimini devre dışı bırakmak için bu onay kutusunu temizleyin. Varsayılan ayar budur.
CSS kullan Basamaklı stil sayfaları (CSS) kullanmak için bu onay kutusun seçin. Varsayılan ayar budur. Hedef tarayıcınız desteklemediğinden basamaklı stil sayfalarını (CSS) kullanmamak için bu onay kutusunu temizleyin.
Tarayıcıda grafikleri görüntülemek için VML kullan Tarayıcınızda, Web sayfalarının yüklenmesini hızlandırabilecek Vektör Biçimlendirme Dili'ni (VML) kullanmak için bu onay kutusunu seçin. Hedef tarayıcınız VML'yi desteklemediğinden VML kullanmamak için bu onay kutusunu temizleyin. Varsayılan ayar budur.
Yeni Web sayfalarını Tek Dosyalı Web Sayfaları olarak kaydet Dosyaları, Tek Dosyayı Web Sayfaları (.mht, .mhtml) olarak kaydetmek ve destek dosyalarından gelen içeriği (madde işaretleri, arka plan dokuları ve grafikler gibi) Web sayfasına katıştırmak için bu onay kutusunu seçin. Varsayılan ayar budur. Destek dosyalarıyla birlikte Web sayfası olarak kaydetmek için bu onay kutusunu temizleyin. Web Sayfası Olarak Kaydet komutunu Hızlı Erişim Araç Çubuğuna eklediyseniz bu seçeneği kullanın.
Not


Dosyalar sekmesi

Dosya adları ve konumları bölümü

Destek dosyalarını bir klasörde düzenle Tüm destek dosyalarını (madde işaretleri, arka plan dokuları ve grafikler gibi) ayrı bir alt klasörde depolamak için bu onay kutusunu seçin. Varsayılan ayar budur. Destek dosyalarını Web sayfasıyla aynı klasöre kaydetmek için bu onay kutusunu temizleyin.
Mümkün olduğunda uzun dosya adları kullan Web sunucusunda desteklendiğinden uzun dosya adlarını (boşluk içeren ve sekiz karakterden uzun olan dosya adı) kullanmak için bu onay kutusunu seçin. Varsayılan ayar budur. Uzun dosya adları Web sunucusunda desteklenmediğinden kısa dosya adlarını (8.3 gösterimi) kullanmak için bu onay kutusunu temizleyin.
Kaydederken bağlantıları güncelleştir Web sayfasını taşır veya kopyalarken destek dosyalarını taşımamak veya kopyalamamak, bunun yerine Web sayfasındaki göreli bağlantıların adreslerini güncelleştirmek için bu onay kutusunu seçin. Güncelleştirmenin yapılabilmesi için kopyalanan veya taşınan Web sayfasını kaydetmeniz gerekir. Web sayfasını taşır veya kopyalarken destek dosyalarını da taşımak veya kopyalamak için bu onay kutusunu temizleyin. Varsayılan ayar budur.
Varsayılan düzenleyici bölümü

Office'in, Web sayfalarının varsayılan düzenleyicisi olup olmadığını denetle Microsoft Office programının, Web sayfasının varsayılan düzenleyicisi olarak kaydedilip kaydedilmediğini denetlemek için bu onay kutusunu seçin. Başka bir program varsayılan düzenleyici olarak kaydedilmişse, Office Web sayfasını kaydederken bir Office programını varsayılan düzenleyici olarak geri yüklemek isteyip istemediğinizi soran bir ileti görüntüler. Varsayılan ayar budur. Bu iletinin görüntülenmemesi için bu onay kutusunu temizleyin.


Resimler sekmesi


Hedef monitör Ekran boyutu kutusunda ekran boyutunu seçin. İnç başına piksel sayısı kutusunda piksel boyutunu seçin.
Görüntü çözünürlüğüne (ekran boyutuna göre ekran öğelerinin boyutu) bağlı olarak grafikler ve metin farklı kaydırılabilir. Belirttiğiniz ekran boyutu, gradyan sayfa arka planları da içinde olmak üzere çalışma kitabındaki görüntülerin boyutunu ve düzenini etkileyebilir. Piksel boyutu, ekrandaki metnin boyutuna göre grafiklerin boyutunu etkiler.


Kodlama sekmesi


Geçerli belgeyi yeniden farklı yükle Sayfanın kodlamasında kullanıldığını düşündüğünüz dili seçin. Bu ayar, izleyen sayfalar yüklenirken dil kodlaması saptanamadığında da kullanılır.
Web sayfasını açtığınızda, Office Excel bu sayfa için kullanılmış kodlamayı (kodlama: HTML veya salt metin dosyasında her karakteri temsil eden bayt (veya bayt dizisi). Unicode kodlama, tüm dilerdeki tüm karakterleri destekler ve en az Microsoft Internet Explorer 4 ve en az Netscape Navigator 4.0'da okunabilir.) saptamaya çalışır. Sayfayı Web tarayıcısında açtığınızda yanlış karakterler gösteriliyorsa, Web sayfasının kullanacağı kodlamayı seçebilirsiniz. Metni okunabilir duruma getirene kadar her kodlamayı deneyin.
Bu belgeyi farklı kaydet Web sayfasının kaydedilmesini istediğiniz kodlamayı seçin.
Web sayfalarını her zaman varsayılan kodlamayla kaydet Bilgisayarınızın varsayılan kodlamasını kullanmak ve Bu belgeyi farklı kaydet kutusunu devre dışı bırakmak için bu onay kutusunu seçin. Bu belgeyi farklı kaydet kutusunu etkinleştirmek ve belirtilen kodlamanın kullanılmasını sağlamak için bu onay kutusunu temizleyin. Başka kaynaklardan gelen sayfaları yeniden kullanıyor ve tüm sayfaları tek bir kodlamayla depolamak istiyorsanız, bu ayar kullanışlı olacaktır. Varsayılan ayar budur.


Yazı Tipleri sekmesi


Karakter kümesi Web sayfasında kullanılacak karakter kümesini seçin.
Orantılı yazı tipi ve Boyut Normal metin için yazı tipini ve boyutu seçin. Varsayılan ayar Arial, 10'dur.
Sabit genişlikli yazı tipi ve Boyut Sabit aralıklı metin için yazı tipini ve boyutu seçin. Varsayılan ayar Courier New, 10'dur.
Web sayfasını Excel'e alırken Web sayfasına veya düz metin dosyasına yanlış yazı tipi uygulanırsa, sayfanın kodlamasında kullanıldığını düşündüğünüz karakter kümesini seçebilirsiniz. Ardından, seçtiğiniz karakter kümesine bağlı olarak kullanılabilen yazı tipleri listesinden seçim yapabilirsiniz.

alıntıdır.
 
Yukarı Alt