FOTOĞRAF ve GRAFİKER

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
FOTOĞRAF ÇEKERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Broşür, katalog yaptıracak kişiler fotoğraf çekim işini ya profesyonel reklam fotoğrafçılarına, ya da tasarımı yapacak grafik tasarımcılarının denetim ve kontrolüne bırakmalıdırlar.
Dijital fotoğraf makinelerinin çoğalmasıyla birlikte bilen bilmeyen, eline makineyi alan fotoğrafçı oldu.
Fotoğrafçının ışık bilgisi olması gerekir, kompozisyon bilmesi gerekir, renk bilmesi gerekir. Bütün bunların arasındaki ilişkileri, uyumları bilmesi gerekir. Derinlik bilmeli, gölge bilmeli, hareket ve durağanlık bilmelidir.
Bunları hiç bilmeyen acemi fotoğrafçı, buruşuk bir kumaş çekmekte, grafik tasarımcıya “al bunu bilgisayarda ütüle” bile demektedir.
Ama bilgisayar başında harcanan zaman ücrete dahil edilmemektedir…
Maliyetleri ucuzlatmak isteyenler ucuz etin yahnisinin lezzetli olmasını beklemekle yanılmaktadırlar.
Evet reklam ve tanıtım hizmetleri çok pahalı ve erişilmez rakamlar olmamalı fakat kaliteli hizmetin de makul ve kabul edilir bir bedeli olmalıdır.
Kaliteli reklam tasarımı da kaliteli fotoğrafla mümkündür.
Konuyla ilgili resimlerde bize kaliteli diye sunulan reklam fotoğraflarına getirdiğimiz eleştirileri bulacaksınız.






 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@eminecik

Teşekkür ederim. Sadece bir kaç kişi mesaj yazıyor. Diğerleri ilgisiz.

Ayrıca kurs veya ders almaya da istekli değiller. Mac operatörü sıfatına mı üzüldüler, bilmiyorum. Ya da bu sitede hiç mac operatörü yok, herkes grafiker.

Kolay gelsin.
 

incereklam

Üye
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
10
Tepki
0
Merhaba hocam....
Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz..ben daha yeni başladım tasarım yapmaya kendi çabamla corel-photoshop u öğreniyorum.tabi bi de sizlerin sayesinde bu sitedekilere de çok teşekkür ediyorum.....faydalı bişeyler yaptıkları için....
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@farukcagla


Hocam konunuzu 217 kişi okumuş, yani pek ilgisiz sayılmazlar sadece teşekküretmeyi ihmal etmişler... Onların adına biz teşekkürederiz... Eminim 217 kişi konuyu anlamıştır ve faydalanmıştır...

Saygılarımla..
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
hocam doğru diyorsunuzda günümüz koşullarında herkes çok kaliteli profesyönel makinalar kullanmamaktadır piyasadaki aile makinası olarak tabir ettiğimiz 200,300 ytl'lik makinalarla bu işleri yapmak mümkün değil. bu konuda anlatmak istediğim şu, bir çok ajans'da ve matbaa'da bu tür makinalar kullanıldığını birçok kere gördüm, zaten profesyönel makina kullanan birisi bu işi az çok demiyecem çok çok iyi derecede kullanmaktadır benim görüşüm ucuz etin yahnisi olmaz madem birşeyler yapmak istiyorsak kaliteli olarak, kaliteli malzemeler kullanılarak bu işi yapmaktır,
açmış olduğunuz konu içinde ayrıca teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt