Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sayın Memet Kapısız;

Sorduğum sorulara dağınık cevap vermişsiniz, bu nedenle anlamakta zorluk çektim. Mesela 3 no lu soruya 1 nolu cevap vermişsiniz.

Yine mesela, 25.000 liraya yaptığınız kurumsal kimliği sormuştum, kime kurumsal kimlik yaptınız ve nerede çalıştınız diye sormamıştım.

Şimdi tekrar soruyorum;
Nevzat Fikret Koru Holding ve Alarko Holdinge yaptığınız kurumsallardan mı
25.000 TL aldınız?

Siz kurumsal kimlik 25 bin liraya yapılır 15 bin lira bile azdır dediniz .
Ben de kime 25 bine kurumsal yaptınız diye sordum ama gayet karışık bir cevap aldım.

Sonra da bu fiyata ancak büyük firmalara yapılır diyorsunuz. Demek ki her zaman 25 bine kurumsal yapılmıyormuş.

Meramınızı sinir katsayınızı yükseltmeden ve kimseyi aşağılamadan anlatmanızı tavsiye ederim.

50 liraya logo çizdiren adama kızıp 25 milyara kurumsal hazırlamaktan dem vurup; arada 5 bin liraya, 2,500 liraya kurumsal hazırlama durumunda kalan grafikerlere de haksız yere yüklenmeye ve bunu sinir katsayınızla açıklamaya hiç hakkınız yok.

Kardeşim 2,500 liraya kurumsal yapılmaz, bunun hakkı 25,000 liradır. Ama bunu ancak büyük holdingler verir. İyi iş ancak iyi fiyata iyi müşteriye yapılır. 50 liraya logo yaptıran müşteri kötü müşteridir, kötü grafikere gider, iyi grafiker bunu yapmaz, demiyorsunuz. Sinir katsayınız her zaman yüksek. Biz nereden bilelim kimin ne dediğine kızarak bu yazıları yazdığınızı?

9 ay çalıştırıp, sigorta yapmayan ve 8 milyarınızın üzerine yatan ajans, öğünerek art direktör olarak çalıştığınızı belirttiğiniz Cenajans mıdır?

25 milyara kurumsal yaptığınızı söylüyorsunuz, Cenajansta ne maaş alıyordunuz?

Sinir katsayınıza hakim olarak cevap verin lütfen.

Bakınız;
"Sanatı da sanatçıyıda iyice ucuzlaştıran kapitalist zihniyete ve bizleri bu kadar aciz hale getiren sisteme ve GMK denen 5 para etmez işe yaramaz kuruluşa lanet olsun.."
demişsiniz... yine sinir katsayınıza hakim olmadan ve hakarete varan cümleler kullanmışsınız.

Bir kere kapitalist zihniyet sanatı ve sanatçıyı ucuzlatmaz, aksine yüceltir. Grafik sanatı veya zenaatı kapitalist ekonomi için çok değerlidir. Örnek olarak Almanya veya Fransa veya ABD gibi yerlerde grafikerlik doktorluk kadar değerlidir, sizin dediğiniz 25,000 liraya kurumsal orada ekmek peynir gibi yapılıyor. Grafiker bir çalışmasıyla bir araba alıyor. Villalarda oturuyor.

Sanatı ucuzlatan cehalet ve köylülüktür. Buna kapitalizm değil, emperyalizmin güdümündeki feodalizm denir. Bu sömürge kültürünün cehaleti sonucunda 50 liraya kurumsal yapılmakta, 2 aylık kursu bitiren grafiker sayılmaktadır.

Grafikerler meslek birliği buna son vermek için kurulmak istenmektedir.

GMK ise grafikerlerin sosyetik kurumudur, feodalitenin cehaletinde değil, sanki batı avrupanın modern kapitalizminde yaşıyormuşuz gibi davranmakta, elit bir yaklaşım içinde Türk Grafikerlerinin sorunlarından uzak bir vurdumduymazlık içindedir.

35 yaşındaki, olgun ve deneyimli bir grafik tasarımcıya yakışan bir üslup kullanmanızı ve sinir katsayınıza hakim olmanızı temenni ederim.

Bu şikayet ve yakınmalarınızın çözümü Grafikerler Meslek Birliği'dir, enerjinizi bu yöne kanalize edebilirseniz hem sinir katsayınız düşer hem de meslektaşlarınıza büyük katkınız olur. Bunu yapabilecek kapasiteyi sizde görüyorum.
 
Kayıt
9 Ekim 2008
Mesaj
19
Tepki
0
Maaşımın üstüne yatan ve yaptığım işleri çalıp müşteriye başka bir ekip kurduk bizle çalışın size mehmet beyin yaptıklarından daha iyi hizmet verecegiz diyen ve art directorumuz sadece tasarım yapar uygulamayı biz yaparız ama art directorumuzede maaşını vermeyiz onu kovar yerine baska birini alırız diyen yine cen ajans.
Mutlu olursunuz diye soyleyeyim..Yaşıma uymayan davranış ve konuşmalarımı son birkaç senedir sektorde profesyonel insanlara denk gelememiş olmamdan kaynaklanıyor. Uslubum için ayrıca ozur dilerim ve bu konuyu uzatmayalım.
Not: Firma ismi veremeyeceğim ama bana teklif edilen 15000 tl fiyatı kabul etmeyip yaptığım kurumsalı ne ajansa verdim ne de firmaya..Benim işim satılık diildir..Fiyatını da ben belirlerim..Yaptığım logonun patentini de alıp birini firmaya ve diğerini ajansa verdim ve ikisiylede yollarımı ayırdım..Şimdi free kafayı dinlemekteyim..
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
 
Kayıt
25 Ekim 2008
Mesaj
80
Tepki
0
sayın Genc Memet KAPISIZ madem ki bazı grafikerlere sözleriniz var ; abi olarak size şunu tavsiye ediyorum.eğer ki fiyatların fazla düşmemesini istiyorsanız bence grafikerler birlik olmalı.bu konuda sayın faruk çağla abimiz bayağı konuştu forumlarda.bizde minibüsçüler veya taksiciler veya hatta fırınlar gibi bir birlik kuralım ve fiyatları sabit olarak belirleyelim.fiyatlar ve ajanslar fiyatları sabit tutarsa sorun olmaz.eğer birlik kurulmazsa sorun devam eder.fiyatlarda kırılır bizde birbirimizi kırarız.
 
Kayıt
1 Nisan 2009
Mesaj
8
Tepki
0
her yerde emek kırılıyor aslında fiyat değil. emeğe saygı, bilgiye saygı lütfen
 

ttmd

Üye
Kayıt
9 Kasım 2010
Mesaj
5
Tepki
0
Piyasa şartlarında böyle bir fiyat politikası yok;yarısı peşin vs. sadece komik,hemde çok komik,25000 kurmsal kimlikler,15000 kurumsal kimlikler,:):):) kahkaha ile gülüyorum; çok enteresan, bir kişi çıksın 25000 kurumsal kimlik yaptıracak ben bu mesleği bırakırım....sadece büyük kıurumsal değil bir kişi bu parayı vermez,
 

guneeys

Üye
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
5
Tepki
0
merhaba
2010 yılı için böyle bir fiyat listeniz varmı ?
Bir de ajans fiyatları nelerdir listeniz paylaşabilirmisiniz?
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Nec

Teşekkür ederiz, bu fiyatları belirleyip oraya yazan kişi veya kurumun adı var mı? Bu fiyatları kim belirlemiş?
 
Yukarı Alt