Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Israil

Üye
Kayıt
11 Kasım 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Öncelikle Faruk Çağla ve İsmail Ev hocalarımızı Bakü`den selamlıyorum.
Paylaşmış olduğunuz bilgiler ve engin tecrübelerinizi bizimle bölüşdüğünüz için size sonsuz teşekkür ederim.
Ana vatanımız Türkiye`ye baktığımızda Azerbaycan olarak sizden çok şeyler öğrenmemiz gerekiyor. Meslektaşlarımızın veya meslektaş adaylarımızın bu bilgileri gerçekten görmelerine ihtiyaçları vardır. İnanınki tek isteğim vardır sizler kimi hocaların yanından hiç ayrılmayam.İnsallah görüşmek ve sizlerin engin tecrübelerinizden yararlanmak bizlere de nasip olur. Forumdaki değerli abilerime sağlık ve mutluluklar diliyorum. Kolay gelsin.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Israil

Değerli Kardeşim,
Bizlerden de Baku'ya selam ve sevgiler, içten muhabbetler.

Ben 1997 yılında Bakuya geldim. Orada Ekologiya Litsei (Lisesi) de konferans verdim ve sergi açtım. Nerimanov caddesinde kaldım. Ressam Eldar Kurbanov'un ve Ressamlar İttifaqı (Birliği) nın konuğu idim. Azatlık Meydanındaki fuarlara ve toplantılara katıldım.

Azerbeycanlı kardeşlerimin ne kadar ince fikirli, hassas ve yüksek kültürlü olduklarını bilirim.

Tekrar içten selam ve sevgilerimi iletir, iltifatınız ve iyi duygularınız için meslektaşım İsmail Ev ve şahsım adına teşekkür ederim.
 

CanAk

Üye
Kayıt
12 Eylül 2011
Mesaj
15
Tepki
0
Ben 17 yaşındayım. Lise1'de derslerim kötü olduğu için okulu bıraktım. Ailemde grafik tasarım kursuna gitmemi istedikleri için kursa kayıt oldum. 5 ay filan kursa gittim eğitim aldım. Sizinde dediğiniz gibi kurslarda tasarım değil programlar öğretiliyor. Kursa başladığımda grafikle ilgili hiçbir bilgim yoktu. Bilgim olmadığı içinde pek sıcak bakmıyordum ama daha sonra az çok bilgi sahibi olduğum için grafiği sevmeye başladım. İnsanın aklındaki düşüncelerini, tasarımlarını bişeylere aktarmak güzel bence. Diğer yaşları bilmiyorum ama galiba benim yaşlarımdaki insanların hayal güçleri yüksek oluyor. Bana göre grafik tasarım meslekden daha çok hobidir. Kursum 1 ay önce bitti, şimdilik tasarım yerine evde birçok markanın amblemlerini logolarını yapmaya çalışarak pratik yapıyorum. Kendimi geliştirmek için önümde uzun bi zaman var. Umarım ilerde iyi derecede grafiker olurum..

Hocam yazdığınız yazılar çok mantıklı ve çok haklısınız.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@CanAk

İyi de Canak hem hocaya hak verdiğini söylüyorsun hem de onun dediklerinin tamamıyla tersiniz söyleyip iddia ediyorsun. Sence tasarım bir hobi olsa 4 senelik okulları, akademileri, liseleri vb olurmuydu?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@CanAk

Evet sizin yaşınızdakilerin "HAYAL" güçlerinin yüksek olduğuna tamamen katılıyorum şu anda. Çünkü grafik tasarımın bir meslek değil, HOBİ olduğunu düşünüyorsunuz....

Milyar dolarlık şirketlerin kurulumunda, gelişiminde, vizyon çalışmalarında, AR-GE çalışmalarında, neredeyse %70-80'lik pay sahibi olan bu sektör sizce sadece bir HOBİ'nin eseri mi?.....

Ayrıntılara inersek:
Apple'ı Apple yapan nedir?
*Teknoloji, bilgi, azim +"TASARIM"
Mercedes?
*Mekanik, bilgi, teknoloji +"TASARIM"
Uzay araçları?
*Teknoloji, bilgi, araştırma, +"TASARIM"
Dünya çapında birer sembol haline gelmiş devasa yapılar?
*Mesleki bilgi, teknoloji, işbirliği, araştırma, + "TASARIM"

Bu örnekler sınırsız sayıda çoğaltılabilir....




"Bu akşam ne yapsam acaba...? İşlerim de bitti... Kitap mı okusam..? Biraz oyun mu oynasam acaba? Yoksa elişi kağıtları ile bişeyler mi yapsam..? Hah evet buldum.... Adidas için bir logo yapayım bari... Hem de vakit geçirmiş olurum..."

Hobi böyle birşeydir.. Fakat ismini verdiğim şirket için veya bizlerin de tasarım çalışmaları yaptığı şirketler dahil birçok büyük şirket için tasarım yapanlar bunları sırf hobi olsun diye yapmamışlardır...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Kızmayın bu arkadaşlara, onlar işin ciddiyetini kavrayacak kadar büyük düşünemezler, çünkü bahsettikleri hayal güçleri, sadece onlar için büyük görünmektedir, oysa, gerçek tasarımcı ve reklamcıların hayal güçlerinin yanında onlarınki, koca deryada minik bir zerre olabilir!
 

Zerdem

Üye
Kayıt
19 Ekim 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Siteyi erken bulduğum çok iyi olmuş. Doğru sandığım bir sürü yanlışım olduğunu gördüm. Bunu yazmak bile beni hem utandırıp hem düşündürse de bilmeden yanlış yapacağıma, doğruyu öğrenmek için ezilmeyi yeğlerim.

Şuan 21 yaşındayım, grafiğin g'sinden anlamıyorum. Daha sadece bir kaç gündür sitedeki eğitim videolarını izleyerek bir kaç kartvizit falan çizmeye çalıştım. Yapılan tasarımlara bakınca benim çizdiklerim 5 yaşındaki bir çocuğun boş kağıdı karalaması gibi duruyor. İnternetten kabataslak kurslara baktım ve fiyatlar benim ödeyemeyeceğim kadar yüksek, mesleğin değerini düşürecek kadar düşük...

Delik bir cebim, tarihi eser bir bilgisayarım ve sıfır bilgim var. Bir eğitim kurumuna gidip bu işle ilgili eğitim alma şansım da yok(Bildiğim kadarıyla ücretsiz eğitim verilen belediye kursu tarzı bir yer yok)... Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda grafiker olabilme ihtimalim var mı, yoksa daha yola çıkmamışken başka bir rota mı belirlemeliyim?

Özellikle Faruk hocadan cevap alabilirsem çok sevinirim.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Zerdem


Sayın Zerdem,
Tek başıma cevap vermek istemedim. Sorunuzu;
http://www.facebook.com/pages/tb-Tasarım-Tanıtım-Organizasyon/230375543689841?notif_t=fbpage_fan_invite#!/groups/129818752791/10150420681037792/
linkindeki face grubuma taşıdım.Oradaki üyelerimiz de cevaplasınlar istiyorum: Biraz bekleyelim bakalım ne cevap gelecek.
Açık sözlülüğünüz ve dürüst sorunuz için teşekkür ederim.
Makul bir süre sonra cevap vereceğim, bu arada grafikerler.org daki üyelerin de cevaplamasını bekliyorum.
--------------------

(Sayın Zerdem,
Yarım saat içinde 2 kişi Face grubumuzda cevap yazmış, okuyabilirsiniz.)
 

Zerdem

Üye
Kayıt
19 Ekim 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Hocam "Bu gönderi kaldırılmış veya yüklenemedi." diyor. Facebook kullanıcısı değilim. Bir kaç hafta önce ihtiyaç gereği bir üyelik açmıştım. Sorun benden mi, siteden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. İlginize teşekkür ederim. :)

Düzenleme: Grup sayfasına tıklayınca yorumları görebildim, teşekkür ederim. Sizin cevabınızı da bekliyorum hocam. :)
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Zerdem

Yorumlar sana umut ve hatta gaz veriyor, teşvik ediyor.
Oysa sen kendi hakkında çok karanlık ve negatif bir tablo çizmişsin.
Peki nasıl olacak bu iş?
 
Yukarı Alt