Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Meci*

Üye
Kayıt
16 Ağustos 2010
Mesaj
167
Tepki
2
grafiker olmak başka bir şey demektir. kimse kendini kandırmamalı gerçeği kabullenmesi gerekmektedir. insanları kandırıp vebalini almayı geçtim kendini kandırmamalıdır. grafikerlik bir yaşam tarzıdır ve özel kendi kendine gerçek grafikerler sayesinde var olan bir meslektir aksini idda edenle çok güzel tartışabilirim :D :D :D ;)
 

zerr6666

Üye
Kayıt
13 Eylül 2010
Mesaj
15
Tepki
0
1-Grafikerliği yerlerde süründürenler bir kelime bile yazmıyor.diyen üstada saygılarımı sunuyorum...

amma velakin bu tartışma görmekteyim ki “Alaylı-mektepli " Tartışmasına dönüşmüş...
Bu tartışma Askeriyede osmanlı ordusunda vardı hala askeriyemizde devam eder...
Sanatta Konservaturalı olanlar ve olmayanlar diye yılardır tartışılır...

Grafikerlikte'de yıllardır tartışılıyor hala bir netice yok...

bazen insanlar doguştan bir konuda yetenekli olabilir fakat egitim alma imkanı bulamaz....

ben mektepli degilim amma velakin zannımca ve ürettiklerimi begeneblerin sayısından anladıgım kadarı ile grafikerligi ayagada düşürmedim ama pekçok mekteplinin sanat yapıyom diye genelin zevkine aykırı işleri ürettiginide gördüm. çok gördüm... derdim tartışmak fikir beyan etmektir :)
 

son

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
6
Tepki
0
Merhabalar...
Faruk Bey öncelikle yazınız için teşekkür ederim,ben düz lise mezunu bir gencim,grafik tasarım konusunda herhangi bir bilgi sahibi değilim.Gerek merak gerek zamanı dolu bişeylerle geçirmek için bu işi yapmaya karar verdim ve grafik tasarım kursuna başlayacaktım.Önce netten biraz araştırayım dedim,nihayetinde bu siteyi buldum ve üye oldum.Yazınızı okuduktan sonra kursa gidip gitmeme konusunda tereddüte düştüm,gerçekten gerek grafikerliği gerekse piyasayı çok güzel tarif etmişsiniz.Peki ben şimdi ne yapmalıyım,nerden başlamalıyım,yoksa bu işten vaz mı geçmeliyim?bişeyler derseniz çok sevinirim...teşekkürler.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@son

Türkiyede sorunuzun cevabı olabilecek ÖSS sınavsız ve YÖK dışı eğitim verebilecek dersane yoktur. Üniversite ve yüksek okulda grafik eğitimi şansını elde edemeyenler için sadece PROGRAM EĞİTİMİ VERMEYİP, GRAFİK TASARIM EĞİTİMİ DE VEREBİLECEK DERSHANELER ACİLEN AÇILMALIDIR. Bu konuda hazır PROJEM vardır. Program bilip de TASARIM BİLMEYEN BİNLERCE GRAFİKER ADAYININ BU EĞİTİM KURUMUNA İHTİYACI VARDIR.
 

Osman TAN

Üye
Kayıt
14 Aralık 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Öncelikle merhabalar;


Ben burada kendime göz önünde bulundurarak bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle Ne grafikerim nede tasarımcı... sadece web tasarım ve teknik servis yapmaktayım. Kabul ediyorum ki bende o eğitimsizler sınıfına giriyorum... ama ben bu işi çok seviyorum ve büyük bir istek ve haz alıyorum. bu işin en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyen biriyim... tek sorunum okuyamamış olmak. okumadığım içinde belli bir temelim yok temelim olmadığımdan nerden başlıyacağımıda bilmiyorum.

Şimdi diyeceksiniz konumuzla ne alakası var yazdıklarının. Sadece bu sanata karşı içimdeki AŞKI dile getirmek istedim...


Saygılarımla
Osman TAN​
 

majestecan

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Üstadlar müthiş açıklamalar yapmışlar çok hoşuma gitti hatta bayıldım. Grafikerlik ayak altı oldu. ben Dizgiciyim dizgi yaparım mizanpaj yaparım. 10 yıllık matbaa geçmişim var ve matbaa tekniklerini bilerek işlerimi baskıya hazır hale getiririm. Benim mesleğim Dizgicilik asla Grafikerim / Grafik Tasarımcıyım demiyorum. Diyenlerede kızıyorum. Bir de faruk hocam ve ismail hocam lütfen rica ediyorum. Tabelacıların ajans olmadığını insanlara anlatırsanız çok ama çok mutlu olurum. saygılarımla
 

majestecan

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2010
Mesaj
10
Tepki
0
@farukcagla

Faruk hocam mutlaka ve mutlaka tasarım eğtimide veren bir kurum şarttır. eğer bu işe öncülük ederseniz bende tasarım eğtimi almak isterim.
 

madwoman

Üye
Kayıt
23 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
bir sorum var sanırım bu konu başlığı yeridir.ben şimdiye kadar grafikle veya çizimle ilgili hiçbir eğitim almadım ama kendimi bildim bileli çizim yeteneğim hep vardı çok istememe rağmen güzel sanatlar fakültesinde grafik tasarım eğitimi alamadım ailemin isteğiyle bambaşka bi okula gittim ama içimdeki o yaratıcı çocuk artık dışarı çıkmak istiyor ve grafik tasarım alanında çalışmak istiyorum bunun için bulduğum iyi bir eğitim kurumu var proje temelli eğitim veriliyor ve mac lerle;) sizce yaratıcı olmak estetik düşünebilmek doğuştan gelen bu yetenek yeterlimidir (tabii yayınlarla bunu destekleyerek) yoksa illa güzel sanatlara mı gitmek gereklidir şimdiden teşekkür ederim :)
 
Yukarı Alt