Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

mehmet0919

Üye
Kayıt
14 Kasım 2007
Mesaj
2
Tepki
0
Yayınlanacak eserde, metinleri, resimleri kısaca materyalleleri disiplin altına alan ve bu materyallerle konunun içeriğine bağlı olarak kişilerin belleğinde çağrışım yapabilen kişidir tasarımcı.
Selamlar.

Mehmet Zeki DOĞAN
 

chernobil

Üye
Kayıt
20 Mart 2008
Mesaj
4
Tepki
0
Grafik Tasarımcı : kendini geliştirebilen , yeniliklere açık , hayal dünyasının epeyy geniş oldugu ve bazı programları kullanabilen kişidir
 

kubilayad

Üye
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Bir ürünün tanıtımını kısa ve akılda kalır sloganlarla markalaştırabilen ve a kaliteye ulaştıran kişilere ,

Bilgisayar dünyası,corel suyu,photoshop ekmeği,freehand peyniri,3dmax kahvesi ve herşeyden önce cmyk gözleri olan,

Baskı esnasında Hatasız ve firesiz çalışabilen,

Sunum aşamasında a gösterip b yapmayan,

Uç noktalarda yürüyebilen,

Emeğe saygısı olan.

Kendine özgüveni tam,ufku geniş,göz zevki olan insanlara grafik tasarımcı denir.
 

Gecevadisi

Üye
Kayıt
3 Aralık 2007
Mesaj
1
Tepki
0
Hayallerinizin, Bittiği gün Yapamayacağınız bir meslektir. Sermayesi Bir ömür boyu yaşanılası Duygularda mevcuttur... Saygılar Bahtım Kırbaş
 

Ricone

Üye
Kayıt
31 Mart 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Grafik tasarımcı :

Duygu ve Düşünceye; Zeka, Hayal Gücü, Yetenek ve Emek Katan, bunu inanılmaz bir sanata çeviren, kendini özgür bir şekilde ifade eden ve kimsenin o özgür iradeyi bozmasına izin vermeyen kişiye 'Grafik Tasarımcı' denir..
 

grafilikit

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Hayatın olumlu ve olumsuz yönlerini ele alarak, bunların beyinde tema haline gelmesini sağlayan, sağladığı bu temayı hayal gücünün genişliği boyutlarında kurgulayan, kurgulanan temayı teknoloji ile birleştirerek insanların hayat akışı içerisine bırakan, yaptığı işin aynı zamanda sanat olduğunu ve toplumsal değerleri simgelediğini bilen kişidir...
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Hayalin arkadaşımıza,

O mutluluk hepimize ait. Hoşbulduk.

Pre-Computer (bilgisayar öncesi) grafik tasarımcılardan birisi olarak dinazorlaşmanın üzerime yüklediği kasıntılık duygusunu hiç bir zaman içimde taşımamaya çalışan bir kişi bakış açısıyla elimden geldiği ölçülerde, yetişebildiğim oranda ve en önemlisi de işimden ve özel yaşamımdan kendime ayırabildiğim zamanlarda çevremdeki oluşumlara kayıtsız kalmamak, yeni nesil grafik tasarımcılara kendimce gördüklerimi ve yaşadıklarımı belirli sınırlar çerçevesinde ve en önemlisi de bir mantık silsilesi yoluyla aktarmak hem kendim hem de diğer grafik tasarımcı arkadaşlar için daha sağlıklı sonuçların ortaya sereceğini düşünürüm

Günümüzde grafik tasarım sektöründe bir şekilde yer almış ya da almaya kendisini aday olarak gören arkadaşların bazı gerçekleri yine sektör içerisinde bulunan bizlerden öğrenmesinin anlamlı ve yerinde bir davranış biçimi olduğu gerçeğinden hareketle sektöre hariçten gazel atanların veya sektör içerisinde olup ta ilgili duruma umutsuz yaklaşanların bu ve buna benzer durumlarda yaşanan herhangi bir konuya çözüm sunmalarının anlamsız, gereksiz ve hatta boş olduğunu herkesin bilmesini isterim.

Grafik tasarımcı olmak herşeyden önce kişinin yaşam biçimidir. İradi olarak yapılan bir eylemdir. Kendiliğindenci olmayan, akan suyun debisine göre şekillenmeyen kaderci yaklaşım biçimleriyle örtüşmeyen en önemlisi de sanatsal ve kültürel kişisel birikimin somuttan (madde) soyuta (düşün) bir algılayışla yoğrulup sonrasında soyutun somuta dönüştürülmesi şekliyle maddesel formasyonun yeniden yorumlanıp bireye ve topluma sunulması aşamasında etkin, yetkin ve iradi müdahale sunabilme becerisine sahip olan kişilerin gerek üretimin yeniden düzenlenmesinde gerekse de tüketimin genele yayılmasında bir ara aşama olduğunu herkesin bilmesi gerekir.



Grafik tasarımcı hem içerisinde bulunulan toplum yapısının öznel ve nesnel koşullarını iyi kavramış olmalı hem de yeniden dönüşüm sürecinde kendi sanatsal bakış açısıyla üretim-tüketim zincirine önemli bir halka olmalıdır.

Tüm bunlardan hareketle grafik tasarımcı adını kendi titrine yakıştırabilen herkesin öncelikli olarak asgari kültür düzeyine erişmiş, sonrasında ise yönetici ve yönlendirici olma etkinliğini kurabilme becerisini edinmiş olması iradi yaklaşımının etkinliğine ve kendi dışında oluşan herhangi bir şeyi yönetme ve biçimlendirme yeteneğine sahip olmasına bağlıdır.

Akan suya bakıp hayaller kuran kişi grafik tasarımcı olmaktan çok hayal peşinde koşan ütopist olabilir. Oysa ki grafik tasarımcı akan suyun ürettiği enerjiyi alıp düşüncesindeki fırtınayla eşleştirebilen ve sonrasında baraj kurmadan enerji üretebilen bir bakış açısı ve yetenek bütünselliğini kendi içerisinde taşımalıdır.

Bu tür bir bakış açısı ve bundan kaynaklanan uygulama biçimine sahip herkes grafik tasarımcı olabilir. Grafik tasarımcı olmanın başka herhangi bir dışsal özelliği yoktur. Var olduğunu düşünen yanılır.

Saygılar...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
@Melih Yongacı


sizi tanımak ve aramızda olmanız bizim içim büyük şereftir.
tekrar hoşgeldiniz demek istiyorum.
saygılarımla...
 
Yukarı Alt