Grafikerler.org-1 / Ahmet ALTUN

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Gül Pekşen

Teşekkür ederim..:)
 

Lavinya35

Üye
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
13
Tepki
1
Güzel bir çalışma olmuş Ahmet Bey.. Süslemeden uzak amaca hizmet eden bir çalışma..Başarılar diliyorum efendim
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
Ahmet bey, bu tasarım sanki şu ankinden daha iyi gibi geldi bana. Ellerinize sağlık. Font tasarımı yaptığınızı tesadüfen (çok ilginç bir tesadüf) öğrendim ve bir Türk font tasarımcının myfonts.com'da olmasından dolayı da onur duydum. Umarım sizden başka arkadaşlarımız, yurttaşlarımız da vardır bu sitede...

Merak ediyorum, font tasarımı için hangi yazılımı kullanıyorsunuz ve tasarım bittikten sonra font oluşturma işlemini hangi yazılımla gerçekleştiriyorsunuz?
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Merhaba Kürşad Bey..

Çalışmamı beğendiğinize sevindim.. Seçici jüri o vakit böyle takdir görmüşlerdi.. :)

Bu forumun etkisi, katkısı büyüktür ben de..Font tasarımı ile yıllardır uğraşırdım fakat tasarımlarımı nerede sunacağım ne yapacağım konusunda grafikerler.org oldukça yön verici olmuştur bana.. İki yılı aşkındır profesyonel olarak, yazıtipi tasarımı ile uğraşıyorum.
Şu anda Myfonts üzerinde kayıtlı üçbinden fazla font tasarımcı içerisinde popüler tasarımcılar arasında ilk 12 içerisindeyim, kendim gururluyum, ülkem adına gururluyum. :)

Font tasarımı sabır isteyen bir iş... ben font tasarımını futbol sahasına dantel örmeye benzetiyorum. Adobe İllustrator, Fontographer, Fontlab, Font Creator, başlıca kullandığım programlardır.

Tasarım bittikten sonra font oluşturma işini hangi program ile yapıyorsunuz diye sormuşsunuz.. şöyle diyeyim.. Tasarım font oluşturma programını kullanırken devam ediyor.. Önce nasıl bir anatomi olacak, stil, ağırlık gibi unusurları aklımda canladırıp, bir konsept oluşturuyorum, eskizler çiziyorum.. ve sonra vektör program ve font programı ile çalışmama devam ediyorum...

Süreç konusunda da bilgi vereyim.. 32 fontdan oluşan Halis Grotesque font ailesini yaklaşık günde 4-8 saat zaman aralığında çalışarak 3 ayda tamamladım.
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
Ahmet bey, teşekkür ederim bilgi için. Fontlar hayatımda özel bir yere sahip, 2000 yılının başlarında ceviz.net'te bir çok fontu Türkçeleştirme ile başladım. O zamanki şartlarda Türkçe font sıkıntısını çözüyorduk fakat daha sonra bilinçlendim, anladım ki font işi de tamamen bir emek işi ve öyle bir yerlerden edinip herkesin erişeceği bir şekilde paylaşım yapılamaz. Bundan dolayı sadece izin aldığımız tasarımcıların fontlarını sitede tuttuk, diğerlerini tamamen kaldırdık...

Siz de çok emek vermişsiniz ve başarmışsınız. Daha önce de söylediğim gibi isminizi Myfonts'ta görünce hem şok oldum hem heyecanlandım hem de onur duydum. Umarım emeğinizin karşılığını alabilirsiniz.

Ülkemizde gerek bilinçlenme gerekse yasal baskılar neticesinde lisanssız yazılım kullanımı yavaş yavaş azalmaya başladı. Fakat yazıtipleriyle ilgili henüz bir bilinçlenme yok. Umarım bu konuda siz ön ayak olursunuz, sizin gibi tasarımcı yurttaşlarımıza yol gösterirsiniz ve ülkemizde bu işi yapan insanlar da emeklerinin karşılıklarını alabilirler.

Bu arada ben de izmir'deyim, bir araya gelip küçük bile olsa bir sohbeti paylaşmaktan memnun olurum.

Başarılarınızın devamını dilerim.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
İzmir'de olduğunuza sevindim.. Sizinle sohbet etmekten mutlu olurum.. :)

İşlerinizde kolaylık dilerim..
 
Yukarı Alt