Grafikerler.org Türkiye'nin "EN BİLGE FORUM" u seçildi!

Bot

Üye
Kayıt
23 Kasım 2011
Mesaj
10
Tepki
0
Çok güzel bir haber. Forum adına çok sevindim. Başarılarımızın devamını dilerim. :)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
:grafikerler: :turkiye: :grafikerler: :turkiye: :grafikerler: :turkiye: :grafikerler: :turkiye:



Tebrikler Ömer Bey.. Tebrikler www.grafikerler.org
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
İşte Grafikerler Org'un Online Okul esprisi : ))
Milyonlarca defa Tebrikler Grafikerler Org.
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Sonuca hiç şaşırmadım.:) Tebrikler, başarıların daimi olması dileğiyle.:)
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Merhaba sevgili üyelerimiz ve arkadaşlarım,
Sizlere de duyurduğumuz üzere, Hürriyet Gazetesi Bumerang isimli yarışmada formumuz, hepimizin gurur duyacağı bir kategoride birinci seçilmiştir. Bu süreç içinde bizleri yalnız bırakmayarak, oylarıyla destekleyen, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum.

En küçük ferdinden, en büyüğüne kadar daima yanımızda oldunuz. Sizlerden aldığımız enerji ve güç sayesinde, en umutsuz olduğumuz dönemlerde bile, sitemiz için çalışma gücünü yüreğimizde hissettik. Bize bu çalışma gücünü ve azmini, sizlerin özverili çalışmaları, dostane yaklaşımlarınız, yapıcılığınız ve paylaşmaktan duyduğunuz mutluluk vermiştir.

Sitemiz ciddi anlamda, hak ettiği bir birincilik kazanmıştır. Belki birçoğunuzun bildiği veya bilmediği problemler yaşamış olsak da, sitemize bugüne kadar emeği geçmiş olan, birçok insan yer aldı ve almaya devam etmektedir. Ben bu vesileyle tüm emektarlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum, yolumuz uzun ve daha yapacak çok şeyimiz var. Bunu bir an olsun unutmadan çalışmaya, bildiklerimizi paylaşmaya, öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz.

Gelecekte de, birlik ve beraberlik içinde yer almaya devam etmeliyiz. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Grafikerler.org ailesi olarak, yorulmadan, usanmadan çalışmak, artık asli görevlerimiz arasındadır. Aldığımız birincilik ödülü, bizim daha çok çalışmamız gerektiğini göstermektedir. Bu birincilik ödülüyle, yeni ufuklara doğru yolculuğumuz başlamış bulunmaktadır. Şimdiden hepimize, yeni yolculuklarımızda başarı dolu günler diliyorum.

Birinciliğimiz, tüm üyelerimize ve dostlarımıza hayırlı olsun.

Gece ile ilgili görüntüleri hepinizin merak ettiğini biliyorum. Fotoğrafları gün içerisinde yayınlayacağım.

Ömer YILDIZ
 

yakan

Üye
Kayıt
15 Haziran 2009
Mesaj
232
Tepki
0
Diğer konuyada yazdım ama asıl konu burasıymış burayada yazayım.

Tebrik ederim.
Grafikerler.org sitesi hakettiği bir ödülü almış. Bundan sonraki yayın hayatınızdada başarılar dilerim Ömer bey şahsında tüm gönülverenlerine
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Grafikerler.org sitesinin "en bilge forum" seçildiğini öğrenince çok sevindim...

En başta bilge yönetici Ömer Yıldız'ı ve grafikerler.org'un herbiri birbirinden bilge yönetici ve yazar kadrosunu ve elbette sayısı yüzbini bulan bilge üyelerini tek tek kutluyorum.

Bilgelik bilgiçlikten farklıdır. Bilge; her şeyden haberi olan, neredeyse bilmediği hiç bir şey bulunmayan, her konuda bilgili, bilgi dağarcığı geniş bir kimse demektir bana göre...

Sözlük anlamı ise şöyle;
Bilgili, iyi ahlaklı, olgun ve örnek kimse.

Bilgin ise; bir konuyu veya birkaç konuda uzman ve bilgili olmuş kimse...

Bilgiç ise; yarım yamalak bildiği veya kulaktan duyduğu bilgileri derinlemesine araştırmadan, doğru yanlış demeden konuşan ve her fırsatta kendisini kanıtlamaya çalışan olgun olmayan kimse.

Kendi kendine bilge veya bilgin adını verenlere üzülüyorum, acıyorum ben. Bence onlar bilgelik değil, bilgiçlik taslıyorlar. Çünkü bırakın sizin ünvanınızı, rütbenizi başkaları versin. Bir öğrenci kendi kendine diploma, bir hoca kendi kendine profesörlük veya bir asker kendi kendi kendine madalya verir mi hiç?

Bu nedenle grafikerler.org'un aldığı bu BİLGELİK ÖDÜLÜ ve ÜNVANI çok anlamlıdır.

Bir insanın bilge olabilmesi için önce bilgiyi sindirmesi ve olgun bir kişilik sahibi olması gerekiyor.

Ben öyle web sitelerinde yazdım, grafikerlik mesleğinin öyle ince noktalarına ve büyük sorunlarına temas ve işaret ettim ki, kimsenin göremediği SORUNLARI GÖSTERİYOR ve ÇÖZÜM ÜRETİYOR diye takdir ve teşvik edilmeyi beklerken, SORUN YARATIYOR diye siteden kovuldum.

Bilgelik, herşeyden önce karşısındakinin söz hakkına ve fikrine saygı gerektirir, ki ben bunu grafikerler.org'da görüyorum. Görüyorum ki; kendi öz malım olan sitelere yazdığım özen ve istekle, hatta daha fazla Grafikerler.org'da zevkle yazdım ve yazmaya devam ediyorum.

Bu bakımdan kadrosunda çok değerli aydın ve bilge yazarlara yer verip, onların kendi aralarındaki fikirsel tartışmalarda taraf olmayıp, o tartışmalardan çıkacak fikirlere saygılı olan grafikerler.org yöneticileri zaten bu tutumlarıyla çoook önceden BİLGE FORUM ünvanını hak etmişlerdi.

Zaten; mantık gereği; FORUM demek, bilgi ve fikir tartışmalarının yapıldığı yer demektir.

Bilgelerin bilgi sunumlarından rahatsız olmayan, bilgiçliğe değil, bilgeliğe izin verip destekleyen, bilgeden ve bilgiden asla rahatsız olmayan, bilgi içeren fikir tartışmalarını detekleyen FORUM, forum'dur bence...

Çok eskilerde sultanlar, krallar, padişahlar; yanlarına bilim ve sanat adamlarını alırlar, onları korur, kollar ve beslerler, bunun karşılığında onların bilgilerinden, ilim ve irfanlarından faydalanırlar, bu sayede ülkelerini daha kaliteli ve başarılı yönetirlerdi.

Bugün de öyle değil midir? Kalkınmış, ileri gitmiş ülkelere bakınız, hepsi bilim ve sanat sahibi kişilere değer veren yönetimlerin olduğu ülkelerdir.

Grafikerlik mesleğinin bizim ülkede yerlerde sürünmesinin bir nedeni de yöneticilerimizin grafikerlere SAYGISIZ olmaları ve DEĞER vermeyişleri değil midir?

Değer verilseydi, Grafik Tasarım Kursları adı altında Tasarım öğretilmeyip Grafik Programları öğretilmesine karşı çıkarlardı.

Bizden başka bunun farkına varan oldu mu? Olmadı ! Bizden başka buna karşı çıkan oldu mu? Yine olmadı !

Demek ki; BİLGELİK neredeymiş? Grafikerler.org'da!

Demek ki, ben bilgeyim demekle bilge olunmuyormuş. Bilgeliğini ispat edeceksin ve millet görecek ve sana BİLGE ünvanını millet verecek.

Tıpkı Boğaç hana BOĞAÇ adını verdikleri gibi.

Bilirsiniz, Orta-Asya'da çocuklara isim verilirken çocukların başarısı veya karakterine göre isim verilirmiş. Nazlı doğan kız çocuğuna Nazlı, yüzü ay gibi olan kız çocuğuna Ayperi vs denildiği gibi.

Bir Hanlar hanının oğlan çocuğu doğmuş hiç bir başarısı veya özelliği dikkat çekmemiş ve isimsiz, adsız büyümüş. Günlerden bir gün azgın bir boğa ipini koparmış çarşıda hızla koşarak buna saldırmış. Herkes genç ölecek diye beklerken, bu adsız oğlan boğanın alnına vurduğu bir yumrukla boğayı cansız yere serince, bu gencin adına BOĞAÇ HAN demişler.

Bu genç, durduk yerde kendine ben BOĞAÇ'ım dememiş. BOĞA'yı devirmiş ve sen BOĞAÇ'sın demişler.

Bu yarışmadaki birincilikle zaten BİLGE olan grafikerler.org'un BİLGELİĞİ TESCİL edilmiş oldu.

Bence artık adını;
bilgegrafikerler.org yapsa bile kimsenin aksini söyleme hakkı olmaz.
 
Yukarı Alt