Grafikerler.org'a yapılan saldırı hakkında..

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Değerli üyelerimiz.

30.12.2008 Salı günü (Bu akşam) saat 19:00 sularında sitemize bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıyı düzenleyen kişi ne yazık ki daha önceden forumumuzda görev almış ve aldığı görevi başarılı bir şekilde sürdürememiş, sorumluluk alma ve paylaşım ruhu olmayan, kendisini küçük düşürmek için elinden geleni yapan ve bunu bir maharet zanneden zavallı biridir.

Bu şahsın adı Yusuf Koç'tur. İnternet ortamında: "Khe-chi", şeklinde Türkçe olarak keçi diye okunan rumuzu vardır. Bu Keçi rumuzlu şahıs, kendinine bu rumuzu layık görerek keçi gibi inatçı olduğunu mu vurgulamak istemektedir, yoksa kendisine hayvan isimlerini mi layık görmektedir? Mesela niye Aslan, Kaplan gibi övünç vesilesi hayvanlarla kendisini özdeşleştirmemiştir KEÇİ gibi bir hayvanla özdeşleştirmiştir? Doğrusu, merak konusudur!


Bu kişi hakkın da Türkiye Cumhuriyeti ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ'ne dava açılması hakkında başvuruda bulunulacaktır..

Böyle hain saldırılar bireysel olarak veya topluca zaman zaman yaşamaktayız. Bunun en güzel anlatımı da “Meyve Veren Ağaç Taşlanır” olsa gerek.

Güçlü bir altyapı ve yönetim kadrosuna sahip olan grafikerler.org böyle hain saldırılar ile tükenmeyecek, bunlara boyun eğmeyecek ve her zaman dimdik karşılarında durmaya devam edecektir.

Bugünlere gelmek nasıl kolay olmadıysa, bundan sonrada zorlu yolların bizi beklediği bilincinde ve sorumluluklarını bilen kültürlü, akıllı, sağlam kişiliklere sahip bireyler olarak böyle zavallı kimselere hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Biliyoruz ki kişilikleri oturmamış, kültür ve bilgi seviyeleri vasat olan bu insanlar ile karşılaşmaya ve zaman zaman bu tarz saldırılar yaşamaya devam edeceğiz. Ama bilmeliler ki biz bu yola baş koyduk, gönül koyduk ve yıkılmaya da hiç niyetimiz yok..

Sizlerden bu üzücü olaydan dolayı özür diler, gösterdiğiniz anlayıştan ötürü teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
Grafikerler.org Yönetimi..


Bilişim suçları ile ilgili yasa aşağıda görüldüğü gibidir:


Bilişim sistemine girme, sistemi engelleme,bozma, verileri yok etme veya değiştirme, tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması kapsamındaki suçları tanımlayan kanun maddeleri TCK'nin 243 -246.maddelerinde yer alıyor.

Bilişim sistemine girme

MADDE 243.
  1. Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.
  2. Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
  3. Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme

MADDE 244.

  1. Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykırı olarak veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen, erişilmez kılan, değiştiren, yok eden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
  2. Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
  3. Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Bu saldırının yenileri olabilir ve site belli bir süre kapalı kalabilir. Fakat grafikerler.org olarak her zaman var olmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum.

Saygılarımla..
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
acıyorum bu zavallı insanlara.
konu ne olursa olsun konuşarak, medenice çözüm bulamayan aciz insanların başvurabileceği
bir yol olsa gerek.
bunca insanın emeğini hiçe sayan, saygı yoksulu bu insanlara hukuki yollarla haddi bildirilmeli.
saygılar...
 

Canan ERDE

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
502
Tepki
19
Bu tarz küçük düşürücü davranış sergileyen bu tür zavallıcıklara gerçekten çok acıyorum...
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Ne acıdır ki bazı insanlar bilgilerini böyle kötü işler için kullanıyorlar. Bu tarz davranışlar ve tutumlar herzaman yok olmaya mahkumdur. Grafikerler.Org Ailesi olarak herzamankinden daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz ve bu dayanışmamızı bütün ikinci , üçüncü şahıslara göstermeliyiz. Bu zor günleri yada böyle tutumları ancak birbirimize tutunarak atlatabiliriz. Kendi adıma forumumuzun bekası (devamlılığı) için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduğumun bilinmesini istiyorum. Yasal süreçle ilgili olarak Ömer in açacağı suç duyurusunu destekliyorum. Daha öncesinden Bilişim Suçları ile ilgili yasada açıklar vardı. Ama yeni bilişim suçları kanunda caydırıcıda olsa cezalar vardır.

Şairinde dediği gibi : "Güzel günler göreceğiz , güneşli günler ... "

Saygılar
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Yani inanılır gibi değil. Kendi şahsi davası için bunca genç ve yeni arkadaşımızın paylaşım yaptığı bu siteyi sabote etmeye çalışmak neyle izah edilir.
Bir defa kul hakkı diye bir şey var. Bu kul hakkına kast etmektir. Emeğe kast etmektir. ve bunun ne dünyada ne de ahirette yeri vardır.
KINIYORUM...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
İnsan kin ve nefret beslediği sürece bu tür ve bundan daha aşağılık yollara başvurabilirler.
Grafikerler.org herzaman ayakta kalmaya ve büymeye devam edecektir.
 

Meman Çiçek

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.588
Tepki
39
Bu Arkadaş Herkimse Cezasız Kalmamalı Hukiki Olarak Ne Gerekiyorsa Yapılmalı...
 
Kayıt
16 Ağustos 2008
Mesaj
355
Tepki
28
bu türden davranışları çirkin buluyor ve şiddetle kınıyorum bu kadar nezih bir ortamı baltalayan ların muvaffak olamayacağına eminim gerekenlerde yapılmıştır saldırı savuşturulmuştur bu tür davranışların kimseye faydası olmayacaktır etme bulma dünyası eden bulur aklı vicdanı olan helede sitenin içeriğini bilenin bunu yapması çok büyük bir ayıp ve ihanettir özür dilenmelidir
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Sitemize saldıran bu tip aciz insanlar, ne paylaşımımızı ne büyümemizi engelleyebilecekler. Kendi egolarını tatmin etmek için veya birilerine yaranmak adına yapılan bu ahlaksızca saldırıları kınıyorum. Biz yolumuza devam ediyoruz ve işimize bakıyoruz.
 
Yukarı Alt