İlk Çalışmalarım

Durum
Konu kapatılmıştır.

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
@cavit nogay

@cavit nogay


Sayın Nogay,

Yazdığınız cevaplarda Mehmet Bey gibi bende bir art niyet sezinliyorum. Sizinde bildiğiniz gibi grafik tasarım işi ile uğraşan herkes Fakülte mezunu değil. Bir çoğu daha sonradan merak saldığı için bu sektöre giriş yapıyor. Kendisini geliştirip mesleğinde iyi çalışmalar icra eden bir çok insan olduğunada eminim.

Sanırım kimse bu mesleği anasının karnında öğrenmiyor ve bir yerlerde ucundan tutup başlamak istemişse onada destek olmak gerekiyor.

Forum mantığını ve işleyişini kavrayamadığınızı düşünerek bu defalık yorumunuzu görmezden geliyorum. Fakat yapıcı olmak yerine yıkıcı olmaya çalışırsanız daha farklı bir yaklaşımla karşılaşacağınızı belirtmek istiyorum.

Saygılarımla
Grafikerler.org Yönetimi
 
Kayıt
26 Ocak 2009
Mesaj
11
Tepki
0
Mehmet bey neden böyle fotoğrafsal komple resimle dolu 4 renkli bir çalışma düşündünüz bunun yerine daha şık, daha sade vektörel bir kartvizit çalışması yapmadınız?
Yaşar bey, yanlış anlamadığımı düşünüyorum, verdiğim cevabında sorunuza itafen yapıldığını bilmenizi isterim.

Özellikle açıklamak istediğim ki, o anki düşüncemi sizlere aktarabileyim ve sizde buna göre eleştiri ve yorum yapın.

Hala vektörel çalışma olması gerektiğini ısrar ediyorsanız, beni yönlendirmenin şartıyla seve seve denerim.

Şunuda belirtmek isterimki, son yazınızda bir tür kırgınlık hissettim, umarım yanılıyorumdur. Zaten böle bi amacım yok

@Serkan Baysal


Serkan bey'e sadece teşekkür edebiliyorum, özellikle hislerime tercuman olduğu için.

Herkese teşekkürler
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
Mehmet bey yeni öğrenen biri için gayet normal bir çalışma şu durumda sizden fazlasını beklemek garip olur. tasarım yaparken zamanla öğreneceğiniz çok şeyler var tabiki (herkes gibi) örneğin kompozisyon yani ne anlatmak isteniyor ve elinizde bulunan doneleri ne şekilde yerleştirme yapmalısınız, renk uyumu nasıl olmalıdır, yazı fontu özellikleri ve uyumu nasıl olmalıdır vs... yani bu bağlamda öğrenilecek çok şey var size tavsiyem bazı eleştirilere kulak asmayın sizi yıldırmak tabiki olamaz ama şöyle değerlendirin kimisi gerçekten sizin için sinir bozucu olabilir ama buna takılmayın aksine öneride bulunan arkadaşlarımızı dikkate alarak yeni bişeyler yapmaya çalışın ve tekrar sunum yapın o zaman sizde göreceksiniz aradaki farkı ayrıca yapılmış örnekleri incelemenizi tavsiye ederim araştırmacı olmadan bişeyler yapabilmek imkansızlaşıyor çoğu zaman. düşüncenize ve ellerinize sağlık... daha iisini (severek yaptığınız için ) yapabileceğinize inanıyorum ve yeni çalışmalarınızı bekliyoruz Mehmet bey...
 
Kayıt
26 Ocak 2009
Mesaj
11
Tepki
0
@Yaşar Karadeniz

Yazınızdan bi anlam çıkarmış olabilirim, negatif bi elektrik aldığım için bu şekilde yazdım. Sonuçta şu var ki kişi ne iş yapıyorsa yapsın, elinde bazı değerler olmadan sonuca ulaşması çok büyük bir tesadüften başka bişey değildir. Bu Sebeple sorunuza ceva ben açıklama gereği duydum.
""Mehmet bey, ben neden bu resimleri seçtiğinizi sormamıştım""" cümlesini beklemediğim için bi kırgınlık mı oluştu acaba demekten kendimi alamadım. Cümle

Sonunda "Soru İşareti" kullandığınız için cevap verme zorunluluğu hissettim. Ve anlaşıldığı üzere çenemde düşük biraz.

Sonuçta kırgınlık yoksa problem yok ( yazılarda duyguların vurgulanamaması ne acı ) :(.


Dilek Hanım ilginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim, uymaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Yanlız bu ara "Web Programlama" üzerine ağırlık vermeyi düşünüyorum. Yeterince motive olduğum bi anda yeni çalışmalar yapabilirim.
Lakin Bu çalışma 6000 adet baskı gördü, üzerinde değişiklik yapmanın ne kadar manalı olacağı konusunda kararsızım. Yinede önce vektörel tasarım ve vektörel programları araştrımam gerekli..


Çenem düştü yinee :p çok özür diliyorm.

Herkese iyi çalışmalar iyi akşamlar..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Mehmet bey elbetteki bende nacizane bildiğim kadarıyla sizin doğru şekilde ilerlemeniz adına duygularımı yazacaktım yorumlarımı yapacaktım ama siz buna fırsat bırakmadan ben daha size ili yada kötü, doğru yada yanlış, eleştiri yada özeleştiri yapmadan, bir kırgınlık çıkardınız oysa ben art niyetle yanaşmamıştım, sizi kıracak bir kırgınlık ortamı oluşturacak ne yazdım onu da anlamış değilim neyse söylemek istediklerimi zaten dilek hn. aynı duygular içersinde ifade etmiş aynı şeyleri yinelememe gerek yok diye düşünüyorum, kolay gelsin saygılar...
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
Dilek Hanım ilginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim, uymaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Yanlız bu ara "Web Programlama" üzerine ağırlık vermeyi düşünüyorum. Yeterince motive olduğum bi anda yeni çalışmalar yapabilirim.
Lakin Bu çalışma 6000 adet baskı gördü, üzerinde değişiklik yapmanın ne kadar manalı olacağı konusunda kararsızım. Yinede önce vektörel tasarım ve vektörel programları araştrımam gerekli..


Çenem düştü yinee :p çok özür diliyorm.

Herkese iyi çalışmalar iyi akşamlar..[/quote]

mehmet bey ilgi alanınız neyse o doğrultuda muaffak olmanızı isterim. ben öneri ve eleştirimi yaparken genel anlamda bir yorumda bulunmuştum tabiki bu çalışmada düzeltmeler imkansız neticede baskısı yapılmış ve bitmiş iş o nedenle haddim değil nacizane fikir olarak algılayıp sonraki yapacağaınız işler adına alırsanız yorumumu sevinirim ii çalışmalar...
 
Kayıt
21 Aralık 2008
Mesaj
76
Tepki
0
şimdi sıra geldi bana herkes baya bir düşüncesini yazmış birde ben yazayım belki olay aydınlanır...

öncelikle mehmet metin beyi kırmak istemezdim amacım kesinlikle bu değildi amacım sadece grafikerlik mesleğinde kanayan bir yara haline gelen olaya duyarlı grafikerlerin dikkatini çekmekti. bakın mehmet metin bey mesajını başında şu ibareleri kullanmış

(Selamlar herkese;
Çok falza yamayacağım, sadece PS de bir arkadaşım işin hazırladığım ve sonucundan mutlu olduğum, "Kartvizit" çalımasını paylaşmak istedim)

şimdi anlatacağım konu kesinlikle mehmet beyin şahsıyla alakalı değildir fakat konu mehmet beyin olunca affına sığınarak onu ismi üzerinden değerlendirme yapacağım.

evet mehmet bey belki bu işi çok sevmiş olabilir hatta bu işte çok fazla yeteneğide olabilir ama daha yolun başındayken bir arkadaşına kartvizit hazırlaması çok yanlış yani mehmet bey buraya kartvizit çalışması yerine "bakın bir şapka çizdim, bir kanepe çizdim yada bakın bir manipülasyon yaptım" gibi kişisel bir çalışma koysaydı onu motive edici yorumlar yapabilirdim. eğer herkes grafiker olmadığı halde kartvizitini bir arkadaşına broşürünü oğluna kataloğunu hala kızına yaptırırsa ne olur ? birde konuya burdan bakalım isterseniz.

piyasada zaten yeteri kadar yeterli bilgi ve beceriye sahip olmadığı halde bu işi yapmaya çalışan ve emeklerini ise çekirdek parasına satan bir takım insanlar var. benim değinmek istediğim konu tamamen bu.

ve son olarak mehmet bey kardeşim imzama takılmışsın. ART kelimesi ingilizce bir kelkimedir anlamanı heralde bilmiyor yada anımsayamadın ART = sanat demektir inşallah şimdi imzamın ne anlama geldiğini anlamışsındır.


şimdi geçiyoruz Serkan Baysal Beyin yorumuna

@Serkan Baysal

Serkan bey yorumunuzdaki bir çok şeye katılıyorum elbetteki kimse bu melseği anasını karnında yada herkes fakülte okuyarak bu işi öğrenmedi ve Kendisini geliştirip mesleğinde iyi çalışmalar icra eden bir çok insan olduğunu doğrudur. buraya kadar hem fikiriz.

şimdi biz bu arkadaşımıza iyilikmi yapıyoruz yoksa kötülükmü aşağıda yazacağım olayıları iyi değerlendiriseniz belki bir yanıt oluşur sizdede.

bir tarihte ismi cismi bende saklı olan bir arkadaş ile tanıştım oda bu işi çok seven ama ne yazıkki yeterli teknik bilgi, tecrübe ve yeteneğe sahip olmadan bir akrabası vasıtası ile yüklü miktarda bir kuruluşun katıloğunu sipariş alır iş o kadar yüklü ki sadece kağıdını işin kağıdını alabilmek için altından arabasını sattı neyse kataloğu hazırlayıp mürekkep püskürtmeli yazacı ile çıkış alıp taslağı firmaya sunar firmadan gerekli düzeltmelerle birlikte basılabilir cevabını alır ve işi hazırlayıp bir matbaya götürür. iş matbaadan çıkıp cilt haline gelir ve müşteriye teslim olur ama ne yazıkki arkadaşın yeterli bilgisi olmadığı için bayrak kırmızılar kiretmit rengi lacivertler patlıcan moru olunca firma malı geri iade eder. sonuç arkadaş başı elleri arasında ben ne yaptım yandım bittim diyerek sızlanmaya başlar. sonuç itibariyle arkadaş arabasından,emeğinin karşılığını alamamasından ve huzurundan olur.

bir başka olay
2 gün önce bana bir arkadaş gelir kendi belediye başkanının broşür ve afişini yaptırmış ve bir matbaayada bastırmıştır broşür ikiye katlamalı A3 formunda bir iş içinde başkanın o güne kadar yaptığı işleri anlatan yazılar ve görseller var yakşık 15 satır yazı içeriyor bu 15 satır yazıda tam olarak 18 tane yanlış var hadi bunu geçtik olur görmemiştir olabilir dedik ki olmamalı broşürün ön yüzünde başkanın resmi ve arka fonda ise türk bayrağı var beldenin kolluk kuvvetleri bayrak kanunu nedeni ile bu broşürün dağıtımını ve afişin asılamasını engeller aksi takdirde bu işi hazırlayanlar hakkında yasal işlem yapacaklarını belirtirler. arkadaş ne yapacağını bilmez bir halde karşımda öyle duruyordu rengi solmuş tüm hevesi kırılmıştı. neyse bayrak olan yere siyah zemin içine dişi olarak evet baskısı yapıldı ve iş ve arkadaş kurtarıldı

şimdi serkan bey size sorarım hangimiz art niyetli burda sizmi benmi?


saygılarımla...
 

Lale baktıroğlu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
26 Şubat 2009
Mesaj
25
Tepki
0
Cavit bey, Neden imzanızın ART kısmı ingilizce anlamında Sanat anlamına geliyorda yazının devamı neden Türkçe Art madem Sanat demek "Sanat niyetli olmak lazım" yazsanız daha açıklayıcı ve yanlış anlaşılmalara yol açmamış olmazmıydınız?

İşi bilmeyenler böyle büyük işlere kalkıştığında başlarına feci şeyler geldiğini burakında Cavit bey kişilerin kendileri görsün.

Sadece grafik işine değil Türkiyemiz'de milyonlarca insan bilmediği işlerin başında ve sorsanız bu işte usta olduklarını söylüyorlar ne kadar usta oldukları tartışılır tabiki'de

İnsanların yaptığı işlere onu destekleyerek yaklaştığınızda yanlışlar yapar ama elbet işinde usta olur hata yapa yapa sizin davranışlarınızı desteklemediğimi belirtirim.

Mehmet bey evet kartvizitiniz çok iyi değil ama bunu ilerlettiğiniz taktirde güzel ve insanları şaşırtıcı işler yapabileceğinize inanıyorum.
 
Kayıt
21 Aralık 2008
Mesaj
76
Tepki
0
@Lale baktıroğlu

Sayın Lale Baktıroğlu öncelikle konuya kayıtsız kalmamanızdan dolayı teşekkür ederim. inşallah ileride iş hayatınızda belli bir tecrübe ve kariyere geldiğiniz zamanda aynı tutum ve düşünceleri taşırsınız ve ayrıca imzadaki yazı bir espiri illa bu espiriyi anlamamakta ısrarcı iseniz sizin dediğiniz gibi olsun...


ve ayrıca (İşi bilmeyenler böyle büyük işlere kalkıştığında başlarına feci şeyler geldiğini burakında Cavit bey kişilerin kendileri görsün.) demişsiniz peki o zaman bırakalım başlarına kötü şeyler gelsin yani onlara yardım etmeyelim peki o zaman siz neden yardım ediyorsunuz?
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt