Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@GürhanErkal

Gürhan bey; Elbetteki insanın kendi dili gibisi yok bu konuda hemfikirim, yalnız benim ifade etmeye çalıştım ve tasvip etmiyorum dediğim "Adam akıllı Türkçeleştirilememiş programlar" içindi. Program içersinde fontla ilgili bir işlem yapmadım, ne olduğunu anlamadım açıkçası.
 

chomez

Üye
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesaj
3
Tepki
0
Yaşar Bey ben bugüne kadar aynen sizin dediğiniz gibi herzaman ingilizce olanları tercih ettim. Programın yazılımında bir hata yoksa eğer yani biryerden Türkçe fontlarında bi yanlışlık varsa ve düzeltebiliyorsak ne ala yok düzeltilemiyorsa bırakın ingilizce türkçe olmasını hata çok büyük. Ayrıca Gürhan beyin dediği gibi paketi yarı fiyatına satın aldık içinde Ai, Ps, Id, Br de var fakat diğer programlar türkçe olmasına karşın böyle bir sorun yok sadece Ai de bu font sorunu var. Fotoğraflarını çektim size gösterebilmek için ama foruma eklemeyi başaramadım. başarırsam resimlerle daha güzel ifade edebileceğim. Ha bu arada ben Türkçe olmasına çok karşı değilim de bizim kilerin bu işleri neden safsattığını ve yaptıkları işi neden doğru yapmadıklarını yada doğru yapamadıkları şeyleri ucuza satarak bu farkı kapatabileceklerini mi sandıklarını bi türlü anlayamıyorum. yani bi vida sıkacaksan bunu az yada çok sıkmayacaksın dimi kararında sıkacaksın. az sıkarsan çıkar bi vida ölüme sebep olur çok sıkarsan da patlar çatlar yine aynı sonuç sen işini yarım yaptın diye ben sana az para vermeye çalışmıyorum benim böyle yarım işlere verecek 1 liram yok ozaman 5000 lira veririm ingilizcesini alırım. bugün satın aldığımız yeri de arayıp yardım isteyeceğim sonucu sizlere de bildiririm.

Sorunu tekrar tarif etmeye çalışayım, Menü başlıkları ı lar ğ ler ş ler düzgün, menülerin içine giriyorsunuz dosya , nesne , düzenle, yazım vs içindekiler satır satır düzgün, efekt menüsü içindeki satır satır yazıların tamamında ı lar ğ ler ş ler tamamen bozuk. menünün içinden sağında ok olan satırlara gelince yeni menüler açılıyor o menülerde de bozuklar var. ama düzgün olanlar da var.

ayrıca ekrana gelen plakalarda mesela ai preferences yani tercihler diyosunuz bi plaka geliyor genel, yazım vs olan plaka ve bi komut lah ekrana açılan pencerelerin tamamında fontlar bozuk, amaaa düzgün olanları da var.

Ya hepsi bozuk olmalı ya hepsi düzgün di mi? örnek çalışma yüzeyleri penceresini açtım masa üstüne çalışma yüzeyleri bozuk , hemen altında çalışma yüzeyi 1 çalışma yüzeyi 2 çalışma yüzeyi 3 diye katman açıyorum ya orda yazan çalışma yüzeyi 1 2 3 fontu düzgün.

Bilmem anlatabildim mi?
 

chomez

Üye
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesaj
3
Tepki
0
telle müşteri hizmetlerini aradık bakalım konuyla ilgilenecek ve bize dönecekler. yardımcı olmaya çalışıyorlar. bi arkadaşım daha aynı paketi satın aldı onlarda da aynı sorun var. ama onca konuşmaya ve yazışmaya rağmen telefonda sanki ilk defa böyle birşeyle karşılaşmış gibi konuşuyorlar genel bi rsorun mu yoksa bize mi rastladı anlayamadım. inşallah çözülür. zaten programı öğrenmeye çalışıyorum bide bu iyice insanın şevki kalmıyor açıkçası.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın chomez doğrusunu söylemek gerekirse ilk kez böyle bir sorunla karşılaştım görmediğim ve yaşamadığım için bir garip geldi inşallah en kısa zamanda satın aldığınız firma gerekeni yapar sorunlar ortadan kalkar, sizde haklısınız insanın şevki kırılıyor...
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Evet madem lisanslı yazılım kullanıyorsunuz sonuna kadar arayın hakkınızı mutlaka düzeltecekler çareleri yok.
 

by__kursun

Üye
Kayıt
21 Eylül 2010
Mesaj
3
Tepki
0
selamlar acil ve önemli öğrenciyim staj dosyamı pazartesi gününe eksiksiz teslim etmeliyim...staj dosyamın ilk sayfalarında siliklikler var hocam kabul etmem bunu arkadaşlarından temizlerini fotokopi çektir dedi ama oda imkansız herkes dosyasını doldurdu....sımdı ben dosyamı tarattırdım ai de işlemeye başladım fakat işin kötü tarafı pazartesiye yetişmeyebilir....sacma olacak ama jpeg den ai ye en kolay geçişi nasıl sağlarım acil cevap verirseniz sevinirim
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@by__kursun


JPEGDEN Aiye geçiş olmaz trace işlemi var ama o da daha çok resimler vb de işe yarar yazılarda işe yaramaz. Baştan yapman gerekir yada şöyle bir yol var. Jpeglerin çok kaliteli ise onu acrobat pro'da (reader değil pro) aç ve onu OCR işleminden geçir. Bunu recognize text bölümünden yapabilirsin.
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
@chomez

Ben size bu konuda muazzam bir tüyo vereyim. Adobe Türkiye'yi arayın, en yetkili kişiyi bağlamalarını rica edin. Derdinizi anlatın. Onlar şirketinize fixer bob dedikleri bir operatör yollamak zorunda kalıyorlar, anında sorunu çözüyorlar.
 

sevmedeli

Üye
Kayıt
17 Ekim 2011
Mesaj
1
Tepki
0
slm arkadaslar
ben illustrator e yeni başladım acaba nerden başlamam gerektiği hakkında bana bilgi verebilirmisiniz??
 
Kayıt
19 Şubat 2012
Mesaj
3
Tepki
0
photoshop ta çalışılmış 600 piksel de bir dosya fakat renk ayrımı maksadıyla çalışıldığından layerlar değil kanallar ve yollardan ibaret bir çalışma ... bunu svg ya da ai uzantılı olarak gondermem istenıyor fakat sadece kanallardan olusan bir calısmayı ( multichannel modunda ) illustrator 'format tanınmıyor' gibi bir uyarı yazısı vererek açamıyor .. üç adet boş alpha kanalı açıp bunları ilk 3 sıraya sürükledikten sonra modu rgb yaptığımda dosya açılıyor fakat illustratorde sadece boş bembeyaz bir layer görüyorum bulduğum çare ise her bir kanalı layer haline getirmek ki bu da yüksek boyutlu bir dosya yaratıyor ve yaptığım her işlem inanılmaz şekilde ağırlaşıyor ... çözünürlüğü epeyce düşürmem gerekiyor bunun bir hal çaresi var mıdır ? yani photoshop dosyamdaki renk kanallarını adobe illustratore taşıyabilirmiyim eğer taşıyabiliyorsam bunu nasıl yapacağım ... bu arada normalde photoshop kullanıyorum illustrator ile ilgili pek bir bilgim yok herhalde anlamışsınızdır
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt