Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.

Acemi Graf

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Arkadaşlar Merhabalar...

Teknolojinin Nimetlerinden Yararlanmak İçin CS4 Olan Progrmımızı CS6'ya Yükselttik Fakat Gerekli Ayarlar Konusunda Biraz Sıkıntı Çekmekteyiz Programa Çok Hakim Değiliz Maalesef Özellikle Ayarları Konusunda :( İllustratör CS6 Kurulumdan Sonra Yapmamız Gereken Genel Bir Ayarlama Hakkında Bilgi Verebilirseniz Sevinirim..

En Basitinden Kros İçin Bir Çizgi Çekipte Kalınlığını 0,25 Yapmak İstediğimde Otomatik Olarak 1 punt. Oluyor :) Yada Çalışma Sayfamın Açılışta 0,0 Konumu Sol Üstte Değilde Sol Altta Olmasını İstiyorum Buna Benzer Olaylar..
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
@Acemi Graf

Hayırlı olsun CS6 sürümünüz..

Otomatik kros koyma özelliği var öncelikle ondan bahsedelim ...
Her ne kadar verimli gibi gözükmese de ben oldukça faydalanıyorum...
Object menüsü altında Create Trim Marks ile otomatik kros koyuyorsunuz.
Bu kroslar gruplu olarak geliyor CTRL+ALT+G ile grubu bozup her kros çizgisine tek tek müdahale edebiliyorsunuz.
Çizgi kalınlığını stroke ayarları ile yapıyorsun.Normal bir line çizdiğinde yada pen tool ile çizim yaptığında da çizginin kalınlık ve forum ayarlarını bu alandan yapabilirsiniz.

 

Acemi Graf

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Çok Teşkkür Ederim Darısı Olmayanların Başına ..

Çizgi Kalınlığını Strok Ayarları İle Yapıyoruz Bu Doğru Fakat Ayarlarda Çizgi Kalınlığını 0,25 Yapmak İstediğimde Buna İzin Vermiyor 0,25 seçtiğim Zaman Yine 1 Puntoya Atıyor..
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Acemi Graf

elle değer girmeyi denermisin. Mesela 0,25 yaz (0virgül20) yada virgül yerine nokta yazarak denermisin.
 
Kayıt
4 Mart 2013
Mesaj
7
Tepki
0
selamlar. ben tekstil desen tasarımıyla ilgili bir kursa gidiyorum. orada kullandığımız program photoshop genelde piyasada photoshop ağırlıklı çalışıyor. fakat daha önceden biraz da olsa bildiğim illustrator programı desen çizmek için daha kolay geliyor ve yaratıcı işler çıkartabiliyorum. ancak konu renk ayrımına gelince illa ki photoshopa ihtiyaç duyuluyor. benim ilk sorum illustratorde renk ayrımı mümkünmü ikincisi illustratorden photoshopa desen atarken anti-aliasing denen zımbırtının olmaması mümkün mü? ben kurcaladım ama bulamadım. yardımlarını için şimdiden teşekkürler..
 
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
2
Tepki
0
Illustrator Cs6 kullanıcısıyım.Grafik ödevini yaparken program dondu.Windows sorunu çözmeye çalışırken yanlışlıkla 'İptal' seçeneğine tıkladım...Program dün akşamdan beri donuk bilgisayarı kapatmadım.Programda yapmış olduğum birçok çalışma var N'apacağımı bilmiyorum.:confused: Bunun bi çözümü olmalı yardım ederseniz çok mutlu olurum...Teşekkürler

Bu uygulamayı görev yöneticisinden sonlandırırsam, kaydedilmemiş çalışmalr için kaydetme seçeneği sunar mı?

Selam arkadaşlar...

Adobe Illustrator Cs6 kullanıcıyım...Grafik ödevimi hazırlarken birden program dondu.Windows sorunu çözmeye çalışırken yanlışlıkla 'iptal' seçeneğine tıkladım.ve program dondu yapmış olduğum birçok çalışma vardı bunları kaydetmedim.Bunun bi çözümü olmalı lütfen yardım edin. Teşekkürler... Ya da Illustrator' u görev yöneticisinden kapattığımız zaman kaydetme seçeneği sunar mı ?
 

warosh

Üye
Kayıt
23 Ekim 2011
Mesaj
19
Tepki
0
Arkadaşlar photoshop ta skew özelliğiyle objemizin herhangi bir köşesinden istediğimiz gibi sürükleyebiliyoruz. Ayı işlemi ıllustrator de nasıl yapabilirim. (Shear Tool ile yapınca bütün köşeleri eşit sürükleniyor. Benim istediğim tek bir köşesini hareket ettirmektir)
---Saygılarla ! :)
 
Kayıt
1 Temmuz 2013
Mesaj
31
Tepki
0
cmyk renkli bıçak izini nasıl tek renk yani pantone rengi yapıp overprint yapabilirim ? acil yardım ederseniz çok sevinirim.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@zeynep142247

Swatches paneli üzerinde, bıçak renginiz ne ise o görünüyordur rengin üzerine gelip çift tıklıyorsunuz ve swatch Options paneli geliyor. buradan Color Type butonuna tıklayıp " Process Color" olan seçeneği "Spot Color" olarak değiştiriyor ve rengi pantoneye çevirmiş oluyorsunuz.



ve overprint içinde

Window /Attributes panelini açıp, overprint vermek istediğiniz objeyi seçip bu panelden objenin iç kısmı için "Overprint Fill", objenin çizgisi için "Overprint Stroke" kutucuklarını işaretleyerek objenin dolgusuna ve çizgisine overprint verip, overprint kaldırmış olursunuz.



Ayrıca objenin dolgusuna veya çizgisine "Overprint" verildiğini anlamak için Windows / Appearance kutusundan takip edebilirsiniz.


Not: Söz konusu illüstratörde tasarım yapıyorken "Appearance" panelinin sürekli açık kalması oldukça önemlidir. Bu panel sayesinda grafik tasarımcı tasarımlarını daha rahat gerçekleştirirken, tasarım sürecinde ilgili tasarımın ne gibi süreçlere tabi olduğu görülüp direk appearance paneli üzerinden gerekli müdahaleler yapılabilir.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt