Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
arkadaşlar ben yıllardır photohop, Freehand ve Quark kullanıyorum. Illustratore hiç ihtiyaç duymadım hala da duymuyorum ama öğrenmek istiyorum. Mesela Herhangi bir resmi bir kutucuğun içine gömmek nasıl oluyor? mesela, çizimler neden kesik kesik duruyor grubu bozduğumuzda veya freehande aldığımızda renkleri ve özellikleri kayboluyor? mesela neden bir nesneyi veya çizimi seçmek istediğimde tümü seçili gibi duruyor?
bunlarla ilgili geniş değil ama güzel bir anlatım var mı?
Kolay gelsin teşekkürler
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
herhangi bir resmi kutucuga gommek hic bu kadar kolay olmamisti. kutuyu ve resmi ustuste getiriyosun. ikisi birden secili haldeyken sol tusla tiklayip make clipping mask secenegini tikliyosun.

digerleri hakkindada tek tek sorarsan yanitlayabilirim hocam.tam anlamadim bir resimle ornek vermen yeterli
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@st_anger_turk

bir resimle örnek vermek için bilmek gerekli ama ben bilmiyorum bana çok karışık gibi geliyor bu da benim öğrenmedeki cesaretimi kırıyor zaten ihtiyacım yok diyorum... ancak öğrennmek şart... kutucuğa gömmek için kendi kendime güldüm bu kadar kolaymıymış.:)

teşekkürler
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
Bak hoca ben corel ciydim ama yinede ai de merakim vardi kasiyodum biraz. Sonra is yerinden ayrildim simdi ai calisan yerdeyim.Cumartesi aksami masami topladim pazartesi ogleden sonra yeni masaya oturdum :)
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@st_anger_turk

yazdıklarını gayet iyi anlıyorum. öğrenmenin zararı yok diyosun . doğru da diyosun. inş. bundan sonra daha fazla zaman ayırırım. Özellikle ındesing ve ıllustrator. 5 yıl sonra bunların eline kalacağız gibi..
teşekkürler
 

creo

Üye
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
6
Tepki
0
bende illustratorda insan yaparken arkasına efect veremiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz arkadaşlar
 

ahmbugra

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2008
Mesaj
2
Tepki
0
ben mimarlık öğrencisiyim ve devamlı photoshop kullanıyorum mimari sunumlar(pafta hazırlama çizim boyama kaplama gibi işlemler...) için şimdi ai ye merak sardım bana hız olarak faydası olurmu?
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt